10 x Pretparken voor peuters en kleuters in België

Onze zuiderburen hebben een aantal leuke pretparken die zeker het bezoeken waard zijn met peuters en kleuters. Misschien woon je wel in het zuiden van Nederland, ga je op vakantie naar België, vind je het niet erg om er een stukje voor te rijden of ben je een lezer uit België? Wij hebben de leukste pretparken voor peuters en kleuters in België voor je op een rijtje gezet.

Pretparken voor peuters en kleuters in België

Attractiepark Koningin Fabiola – Namen

Dit park zouden we in Nederland niet snel een attractiepark noemen, omdat wij bij attractiepark al snel denken aan een park waar grote attracties zijn opgesteld zoals achtbanen en draaimolens. Attractiepark Koningin Fabiola is wel een amusementspark, waar ouders en kinderen zich zeker kunnen vermaken. Het park bestaat voornamelijk uit speeltuinen en speeltoestellen, zoals: trapautootjes, trampolines, schommels, luchtkussens en evenwichtstoestellen. Je betaalt een kleine prijs voor de entree en je betaalt wat extra’s voor bijvoorbeeld de trampoline, de elektrische autootjes of minigolf. Ga naar de website voor meer informatie.

Bellewaerde Park – Ieper

Dit park is uitermate geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Zo kun je op de website al precies aangeven wat de lengte is van je kind(eren), om te kijken welke attracties mogelijk zijn om te doen. Het park bestaat uit attracties, maar er zijn ook veel dieren te zien (meer dan 300!): zoals tijgers, leeuwen, zebra’s, aapjes en verschillende soorten vogels. Je kunt met een treintje langs dieren, in de carrousel, in een bootje door de jungle, in een kindertrein, een mini reuzenrad en met een autootje over de tuff tuff baan. Voor kleuters zijn er weer net wat meer mogelijkheden. Al met al een dag vol afwisseling tussen dieren en attracties.

Nog niet eerder heb ik gezien dat je jezelf kunt verzekeren voor de regen met een regenverzekering. Wanneer er tijdens je bezoek meer dan 4 mm regen valt, ontvang je een ticket om het park nogmaals te komen bezoeken! Dat is tof bedacht. Er is ook een Bellewaerde Aquapark, waar je met een combiticket ook toegang toe hebt.
Ga naar de website voor meer informatie.

Bobbejaanland – Lichthaart

Bobbejaanland hoort wel bij één van de meest bekendste en grotere attractieparken. Eigenlijk kun je bij dit park terecht met kinderen van alle leeftijden, maar hij hoort ook zeker thuis in het rijtje van leuke pretparken voor peuters en kleuters in België. Je kunt op de website van Bobbejaanland filteren op de lengte van je kinderen, om een kijkje te nemen welke attracties geschikt zijn voor jullie. Het park heeft een leuke indoorspeeltuin met speeltoestellen en attracties voor de kleinste bezoekers, wat het ook met wat minder mooi weer een leuk uitstapje maakt. Is jouw kindje al groter dan 0,95m, dan is er zelfs een achtbaan waar ze (onder begeleiding) in mogen: de Okidoki. En vanaf 1m mogen ze (ook onder begeleiding) al in een wat spannendere achtbaan, de Revolution. Genoeg mogelijkheden dus! Ga voor meer informatie naar de website.

Familiepark De Sierk – De Haan

Familiepark De Sierk is een park waar je vooral lekker kunt spelen. Het thema is circus, zo kun je er: salto’s maken, drummen, toveren, touwlopen, brullen, op stelten lopen, op een eenwieler rijden, de clown uithangen en kunstjes oefenen. Voor kinderen tot 2,5 jaar is de toegang tot het park gratis! Ga voor meer informatie naar de website.

Familiepark Harry Malter – Destelbergen

In dit park vind je een heleboel verschillende (kleine) dieren, zoals: alpaca’s wasberen, stokstaartjes, aapjes, veel verschillende soorten vogels, herten, geitjes en cavia’s. Daarnaast heeft dit park genoeg mogelijkheden om lekker te spelen. Maar liefst negentig procent van de speeltoestellen is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar en alleen kinderen tot en met tien jaar mogen er gebruik van maken, zodat kinderen er veilig en rustig kunnen spelen. Ook zijn veel van de speeltoestellen overdekt, waardoor je er ook met wat minder weer goed terecht kunt. Door de afwisseling van de dieren en het spelen, is het een afwisselend uitje! Het park kent een wintersluiting, dus kijk voor de openingstijden goed op de website. Ga voor meer informatie naar de website.

Jungle City – Doornik

Dit kinderpretpark in België is een leuk maar relatief klein park voor kinderen, waar wel volop te beleven is. Kinderen van 0-2 jaar hebben er gratis toegang en voor volwassenen betaal je er minder dan voor kinderen. Je vindt er leuke kleine attracties vooral gericht op kinderen van jonge leeftijd. Er is genoeg te spelen in de speeltuin, op de trampolines, op de loopkarretjes, het opblaasbare parcours, de minigolf of de indoor speelhal. Ga naar de website voor meer informatie.

Mega Speelstad Lille – Wechelderzande

In deze speelstad kunnen kinderen zich zowel binnen als buiten goed vermaken. Er zijn veel speeltoestellen waarop ze kunnen klimmen, glijden en springen. Tussen alle speelelementen in staan verschillende (kleine) attracties, zoals: een treintje, vliegtuigjes, een klein schommelschip, theekopjes en autootjes op een rails. Speciaal voor kinderen tot 3 jaar hebben ze een peuterzone. Ga naar de website voor meer informatie.

Mont Mosan – Huy

In dit park leer je de dierenwereld kennen én vind je genoeg mogelijkheden om uren te spelen. Zo kun je het ene moment bij een zeeleeuwen- en zeehondenshow zitten en het volgende moment zitten de kinderen in draaiende theekopjes. Die afwisseling maakt het voor kinderen een leuk uitstapje. In de kinderboerderij kom je nog dichterbij de dieren en misschien willen je kinderen zelfs een ritje op een pony maken? Het park is ruim opgezet en in de speeltuin staan veel speelelementen. Ga naar de website voor meer informatie.

Plopsaland parken (meerdere locaties)

Plopsaland beschikt over meerdere parken in België, die allemaal de moeite waard zijn voor een bezoekje. Wat het zo leuk maakt voor de kleinste kinderen, is dat ze daar oog in oog kunnen komen te staan met hun vriendjes zoals Bumba, Kabouter Plop en Maya de Bij.

  • Plopsaland de Panne is het grootste themapark van België. Het park telt veel verschillende attracties. Kinderen kleiner dan <85 cm mogen er gratis naar binnen, voor kinderen van 86 tot 99 cm betaal je een gereduceerd tarief. Bij dit park kun je ook heel leuk overnachten in het Plopsa Hotel of de Plopsa Village. Wij schreven een artikel over ons bezoek aan Plopsaland de Panne.
  • Plopsa Indoor Hasselt is een indoor pretpark en dus ook bij minder mooi weer ideaal om te bezoeken. Wanneer het weer het wel toelaat kunnen de kinderen er buiten heerlijk spelen met water. Al met al een dag vol afwisseling.
    Plopsa Station Antwerpen is gelegen in het centraal station van Antwerpen en is sinds 2019 onderdeel van de Plopsa groep. Het is een indoor speeltuin, met 15 attracties, zoals: een ballenbad, een carrousel, Maya’s speeltuin, vliegende fietsen, de Bumba molen en het smurfenavontuur. Wij schreven een artikel over ons bezoek aan Plopsa Station Antwerpen.

Ga voor een overzicht van alle Plopsa parken en meer informatie daarover naar de website van Plopsa.

Walibi Belgium – Waver

Walibi Belgium staat bekend om sensatiezoekers door de vele en gave achtbanen. Maar ook voor de kleinere kinderen zijn er leuke attracties te vinden, waardoor deze zeker in de lijst moest met pretparken voor peuters en kleuters in België. Op de website kun je kijken welke attracties voor jullie gezin geschikt zijn: een grote carrousel, autootjes op een rails, ronddraaiende autootjes, een treintje, een giga buitenspeeltuin, een 4d film, een kleine zweefmolen, vliegtuigjes. Kortom er is ook voor kleinere kinderen genoeg te doen. Ga naar de website voor meer informatie.

Wij schrijven wel eens vaker over uitstapjes in België. Lees ook eens deze artikelen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl