De leukste tuincentra met speeltuin: een budgetvriendelijk uitstapje

Een uitje naar een tuincentrum is misschien niet het eerste waar je aan zou denken met kinderen. Toch zijn er meerdere tuincentra waar wij onze kinderen voor kunnen enthousiasmeren. Niet alleen met kerst tijdens een kerstshow, maar eigenlijk het hele jaar door. Juist ook wanneer het wat minder mooi weer is in de lente, of in de zomer. Naast shoppen, kun je in sommige tuincentra namelijk ook heerlijk (en gratis!) spelen. Niet voor een hele dag, maar zeker voor een paar uurtjes. Omdat je er vaak ook lekker kunt zitten om te eten en te drinken, is het gelijk een leuk maar budgetvriendelijk uitstapje. Vergeet niet om sokken mee te nemen, want dat is bij veel speeltoestellen verplicht.

Tuincentra met speeltuin

Groenrijk Schalk – Prinsenbeek (Noord-Brabant)

Groenrijk Schalk-Prinsenbeek heeft een gezellige indoor lunchroom met een kids jungle. Vanaf je tafeltje heb je goed zicht op het speeltoestel. Voor kinderen een fijne onderbreking tijdens het shoppen. Ga naar de website voor meer informatie.

Intratuin (meerdere vestigingen)

Bij veel vestigingen van Intratuin is een horeca met speeltuin aanwezig. De ene net wat groter en leuker dan de ander.

 • Intratuin Duiven – Duiven (Gelderland)
  Deze vestiging is niet alleen bekend van de grootste kerstshow van het land. Bij dit tuincentrum kunnen kinderen zowel binnen als buiten heerlijk spelen. De ruimte waar kinderen kunnen klimmen, glijden en springen is groots opgezet maar nog wel overzichtelijk. De speeltoestellen gaan flink de hoogte in, waardoor het voor kinderen van alle leeftijden aantrekkelijk is. Zeker het binnen gedeelte heeft iets weg van een Monkey Town vestiging, alleen betaal je hier niks voor de entree! Deze mocht dan ook zeker niet ontbreken in de lijst met tuincentra met speeltuin. Wij zijn er geweest en schreven er over!
 • Intratuin Halsteren – Halsteren (Noord-Brabant)
  Dit is de grootste Intratuin van alle vestigingen die Intratruin kent en ook daar hebben ze gedacht aan de jongste bezoekers. Je kunt er zowel buiten als binnen spelen en de binnenspeeltuin is in jungle thema, wat er super leuk uit ziet. Er zijn veel zachte blokken waar de kinderen mee kunnen spelen, ze kunnen glijden, hangend en springend over ‘water’ en dat alles zonder zich te bezeren. Ook voor kindjes die nog niet kunnen lopen een fijne plek. Direct naast de binnenspeeltuin kunnen ouders plaats nemen om wat te eten en te drinken. Ga naar de website voor meer informatie.
 • Intratuin Lisse – Lisse (Zuid-Holland)
  Deze vestiging is in 2022 geopend en is ook met kinderen zeker een bezoekje waard. Buiten kun je plaatsnemen in de zon op het terras en kinderen kunnen er indoor heerlijk ravotten in de klautertuin. Speciaal voor de allerkleinsten is er boven een kleine, met zachte blokken afgebakende speelhoek. Ook organiseren ze er geregeld activiteiten zoals meet & greets (met bijvoorbeeld Fien en Teun), leuke speurtochten en een reptielenshow. Ga voor meer informatie naar de website.
 • Intratuin Pijnacker – Pijnacker (Zuid-Holland)
  Dit tuincentrum heeft een leuke speeljungle waar kinderen kunnen klimmen, glijden, bouwen en ontdekken. In een tuinhuisje ligt een bak vol duplo waar kinderen al hun fantasie kunnen gebruiken, in de jungle klimmen ze de hoogte in en de kleinste kunnen in de peuterzone met zachte blokken spelen. Vanaf de banken aan de zijkant heb je goed zicht op het speelgedeelte. Ga naar de website voor meer informatie.
 • Intratuin Ter Aar – Ter Aar (Zuid-Holland)
  In deze vestiging vind je een kleine kids jungle met glijbaantjes, een ballenbak en grijpautomaten. De horeca is sfeervol aangekleed en een fijne plek om even wat te eten en te drinken tijdens het winkelen. Ga naar de website voor meer informatie.

Tuincentrum de Oosteinde – Hillegom / Vijfhuizen (Zuid-Holland)

Deze tuincentra beschikken over een fijne plek om wat te eten en te drinken. Daarnaast kunnen kinderen er spelen in de speelweide en diertjes zien in de kinderboerderij. Er lopen geitjes, schapen en biggetjes.. en welke dieren zien jullie nog meer? Is het wat minder mooi weer? Dan kunnen kinderen bij de vestiging in Hillegom ook binnen spelen. Ga naar de website voor meer informatie.

Tuincentrum Coppelmans Nuenen – Nuenen (Noord-Brabant)

In dit tuincentrum vind je een super leuke en vrij grote speel jungle. Er zijn veel zitplaatsen op het aangrenzende terras met horeca: Restaurant Kapperdoes. Je hebt daar echt volop keuze uit: verschillende dranken en smoothies, tosti’s, broodjes, wraps, friet & snacks, hippe frieten en salades. Ook kun je er leuk high tea-en terwijl de kinderen ondertussen lekker kunnen spelen. Ga naar de website voor meer informatie.

Tuincentrum Leurs – Venlo (Limburg)

Bij Tuincentrum Leurs kun je lekker shoppen, maar ook lekker eten, drinken en spelen. Je vindt er een indoor speeltuin en het terras heeft daar een goed zicht op. Het tuincentrum organiseert ook kinderfeestjes: beschilder een bloempotje, versier een luikse wafel of bak een pizza. Daarnaast heb je voldoende tijd om lekker te spelen in het speelparadijs. In het tuincafe naast het speelparadijs kun je ontbijten, high tea-en en natuurlijk is er volop keuze uit andere drankjes en hapjes. Ga naar de website voor meer informatie.

Tuincentrum Oosterhout – Oosterhout (Noord-Brabant)

Dit tuincentrum heeft op de helft van de route door de winkel, een leuke indoor speeltuin geplaatst met daarnaast een terras en horeca. Volwassenen kunnen genieten van een drankje en wat lekkers en kinderen kunnen er even uitrazen. Het fijne is dat de kinderen maar via één deur de speeltuin in en uit kunnen, waardoor je als ouder goed overzicht hebt. Verder is de speeltuin wel groot en hoog met glijbanen, trampolines, een gedeelte om blokken te stapelen, een ballenbak en een gedeelte voor de kleinste kinderen. Er zijn voldoende parkeerplaatsen en naast artikelen voor de tuin, koop je er ook wat verse producten zoals eieren en in de zomer de lekkerste aardbeien. Het tuincentrum en het speelparadijs zijn de hele week open.
Ga naar de website voor meer informatie.

Tuincentrum Oosterik – Denekamp (Overijssel)

Buiten kunnen de kinderen al lekker spelen op speeltoestellen en springkussens. Bij binnenkomst zie je direct een pratende boom. In het tuincentrum zijn ook nog mogelijkheden om te spelen in het indoor speelgedeelte. Vanaf het restaurant waar je zelf kunt genieten van wat te eten en te drinken, heb je goed zicht op de kinderen. Ga voor meer informatie naar de website.

Op zoek naar een grotere indoor speeltuin dan een tuincentrum met speeltuin? Lees dan eens een van onze andere artikelen:

Foto’s: © Opwegmetmama.nl – Tuincentrum Oosterhout