15x dagje weg met een peuter in Noord-Brabant

Wanneer je kind een peuter is, heb je nog lekker veel tijd om uitstapjes te ondernemen samen. Ze hoeven nog niet naar school, waardoor je ook doordeweeks er op uit kunt. Het voordeel daarvan is dat het wat minder druk is op de plek waar jullie naar toe willen gaan, ten opzichte van het weekend of in vakanties. Inspiratie nodig wat jullie kunnen gaan ondernemen? In deze lijst vind je 15 van onze aanbevelingen, voor een dagje weg met een peuter in Noord-Brabant.

Dagje weg met een peuter in Noord-Brabant

Beekse Bergen – Hilvarenbeek

Zowel Speelland als het Safaripark van Beekse Bergen zijn leuk om met een peuter te bezoeken. Speelland is vooral leuk als het mooi weer is, omdat het aan het water ligt en je daar vooral gebruik maakt van de speeltuinen en kleine attracties. Natuurlijk is het Safaripark ook het leukst als het droog is, zodat je de tijd hebt om bij ieder verblijf naar de dieren te kunnen kijken. Er zijn wel gedeeltes overdekt, of dat je in de stallen kunt kijken, maar het grootste gedeelte van de tijd loop je buiten. Naast de wandelsafari kun je er ook de bootsafari, bussafari en autosafari (met je eigen auto!) maken. We schreven een artikel over Speelland en over het Safaripark.

De Belhamel – Lage Zwaluwe

Bij De Belhamel in Lage Zwaluwe kunnen kinderen wel een aantal uurtjes uitrazen. Binnen vind je er een grote speeltuin, waar ze kunnen klimmen, glijden, springen en in de ballenbak kunnen spelen. Direct aan de binnenspeeltuin staan tafels en stoelen waar ouders plaats kunnen nemen. Ook buiten kunnen kinderen zich er vermaken in de zandbakken, op de airtrampoline, in de elektrische karretjes of wanneer ze van de tokkelbaan gaan. Het buitengedeelte is gratis. Wil je binnenspelen dan dien je te reserveren. Ga naar de website voor meer informatie.

Billybird Hemelrijk – Volkel

Tijdens dit uitstapje heb je genoeg verschillende activiteiten die je samen kunt ondernemen. Op het gebied van water is er een groot aquapark, een recreatieplas, een waterattractie en er zijn waterfietsen. Wat betreft attracties vind je er: botsauto’s, helikoptertjes waarin je moet fietsen, een kinderkermis en een familie achtbaan. Ook kunnen jullie er uren spelen. Er is bijvoorbeeld een speelgebied waar je de hoogte in gaat, met klimnetten, touwbruggen en glijbanen. Verder kun je er goud zoeken, is er een speelcircus, een fossielentuin, zijn er sportvelden, is er een binnenspeeltuin, verkeersspeeltuin en een poppentheater. Lees ook eens: Billy Bird Park Hemelrijk, een divers dagje uit voor alle leeftijden.

Dippiedoe – Best

Dit attractiepark is vooral leuk voor kleine kinderen met veel speeltuinen en een aantal attracties. Het park is opgedeeld in een binnenhaven en een buitenhaven. De meeste attracties en speeltoestellen zijn buiten. Wij schreven een uitgebreid artikel over de leukste peuter- en kleuterattracties in Attractiepark DippieDoe.

Duinoord – Helvoirt

In dit park mag je onbeperkt spelen, eten én drinken! Er zijn echt veel verschillende activiteiten te ondernemen, zoals: racen in een autootje op een miniracebaan, zoeven vanaf de tubingbaan, midgetgolfen, jumpen op de trampolines, spelen met water en zand, spelen in de indoor klimkooi of de speeltoestellen, voetballen, springen op de springkussen, je weg zoeken in het doolhof of rijden op de loop- en trapfietsjes. Ga naar de website voor meer informatie.

Efteling – Kaatsheuvel

De Efteling, voor kinderen van alle leeftijden een magisch dagje uit. Dit attractiepark mocht dan niet ontbreken in een lijst met inspiratie voor een dagje weg met een peuter in Noord-Brabant. Voor kinderen t/m 3 jaar is de entree ook nog eens gratis. Het Sprookjesbos, de Droomvlucht, Symbolica, de carrousel, Carnaval Festival, de speeltuinen, het Volk van Laaf, een ritje in de stoomtrein.. jullie kunnen je er echt de hele dag vermaken! Lees ook ons artikel over de Efteling.

Het Aardbeienterras – Rijsbergen

Een leuk budgetvriendelijk uitstapje vind je in Rijsbergen, namelijk Het Aardbeienterras. De entree tot Het Aardbeienterras is gratis. Je kunt er lekker spelen en rondkijken. Wil je samen aardbeien plukken? Dan krijg je na betaling bij het winkeltje een bakje en een schaartje mee en mag je de tunnel in met aardbeienplantjes. Ga samen op zoek naar de mooie rode aardbeien en stop ze in je bakje. Wanneer het bakje vol is mag je het meenemen naar huis, of direct opsnoepen! Kinderen ontvangen na het knippen een aardbeienknip-diploma. Lees hier ons uitgebreide artikel over ons bezoek aan Het Aardbeienterras.

Johan en Caroline – Wagenberg

Op de recreatieboerderij van Johan en Caroline kun je zeker een paar uur lekker spelen. Er is een grote speeltuin, een groot overdekt springkussen, een speelelement om met water te spelen, er staan veel fietsjes en skelters, er is een trampoline en er staan boerderijdieren. Het terrein is niet zo groot, waardoor je goed overzicht hebt. Je betaalt er een klein bedrag aan entree, maar hiervoor krijg je dan ook weer een consumptiebon om wat te eten of te drinken. Wij zijn er geweest en schreven er een artikel over.

Pukkemuk – Dongen

In Dongen vind je Recreatiepark Pukkemuk, waar echt volop te beleven is. Er is een grote binnenspeeltuin waar je vanaf de horeca zicht op hebt. Voor kinderen van 0 t/m 3 jaar is er een speelhoek met schommelpaarden, een ballenbak en een glijbaan. Buiten vind je: een air trampoline, boerensprookjesbos, kinderboerderij, een grote speeltuin, een klompjesbaan, een zandbak en speelelement met water, een waterglijbaan en een waterspeeltuin. Vergeet dus niet om ook zwemkleding en handdoeken mee te nemen als het mooi weer is! Lees ons artikel over ons bezoek aan Pukkemuk in Dongen.

overnachten pukkemuk boerderij pretpark

Speelpark de Splinter – Eindhoven

Dit speelpark is echt een superleuk budgetvriendelijk uitje. In het park staan veel speeltoestellen, er is een peuterhoek, er zijn dieren om mee te knuffelen en bij mooi weer kun je er ook héél leuk met water spelen. In juli 2023 is er een spraypark geopend en er is ook een peuterbadje met glijbaantjes. Lees ons artikel over ons bezoek aan Speelpark de Splinter.

Speelbos Gilze – Gilze-Rijen

Bij het Speelbos in Gilze kun je lekker spelen in de natuur. Het is een budgetvriendelijk uitje, want je kunt het speelbos gratis bezoeken tussen zonsopkomst en zonsondergang. Vind samen je weg door het doolhof, bekijk de bezoekers van het insectenhotel, ga over het konijnenpad en de klimbomen en bekijk de houten reuzen sculptuur. Door heel het bos staan speelelementen en picknicktafels. Ga naar de website voor meer informatie.

Speelbos Gilze dagje weg met peuter Noord-Brabant

Speelpark Hullie – Uden

Bij Speelpark Hullie kun je samen met je peuter lekker spelen. Er een indoor speeltuin met trampolines, een ballenbak, een rodelbaan, een klimvulkaan en een powertower. Ook kun je er buiten spelen op de skelterbaan, in de speeltuin, op de airtrampoline en bij mooi weer in de leuke waterspeeltuin! In de waterspeeltuin zit een laagje water van ongeveer 20cm. Ouders kunnen er rondom plaatsnemen. Tegen extra betaling kun je er ook funbowlen. Ga naar de website voor meer informatie.

Zie-Zoo – Vonkel

Zie-Zoo is een kleine dierentuin in Vonkel, die je zal verrassen met het aantal aan bijzondere dieren. Hierbij moet je niet denken aan grote dieren zoals olifanten en neushoorns, maar juist aan de kleinere dieren zoals stinkdieren, wasberen en hyena’s. Op het park vind je ook een leuk speeltuintje in insectenthema, waarbij de speelelementen gericht zijn op jonge kinderen. Lees ook eens onze review over Zie-Zoo: Budgetvriendelijke zorgdierentuin Zie-Zoo in Volkel.

ZooParc Overloon – Overloon

Deze dierentuin is ruim opgezet en erg fraai door de vele bomen, struiken en mooie wandelpaden. Voor kinderen liggen er naast het wandelpad leuke ‘sluippaadjes’ waar ze zich een weg over moeten zien te wanen. Bijzonder aan ZooParc Overloon is dat je bij sommige dieren echt heel dichtbij mag komen, zoals de pinguïns, aapjes en kangoeroes. Kijk ook eens op de website voor meer informatie.

Zoo Veldhoven – Veldhoven

Bij Zoo Veldhoven vind je vooral heel veel verschillende soorten vogels. Papegaaien, parkieten, kraanvogels, roofvogels, uilen en noem het maar op. Het park is niet heel groot, maar je kunt je er zeker een aantal uur vermaken. Er is een leuke speeltuin binnen met een loopbrug, glijbanen en hobbelpaardjes in het zand. Bij mooi weer is er ook buiten een speeltuin. Bij de entree kun je voer kopen, om de dieren te kunnen voeren. Je kunt hier ook een stokje bij vragen, zodat de kinderen hun vinger niet te ver in de kooi hoeven te steken. Lees ook ons artikel over ons bezoek aan Zoo Veldhoven.

Op zoek naar nog meer inspiratie, na het lezen van deze blog over een dagje weg met een peuter in Noord-Brabant? Lees ook eens deze artikelen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl