Openluchtzwembaden in Nederland

25x openluchtzwembaden in Nederland

Trek je zwemkleding en badhanddoeken maar uit de kast, smeer je goed in en bekijk hier waar in Nederland jullie lekker kunnen gaan plonzen. Geniet samen van de zon op een ligweide, laat je stoere waterratjes van de waterglijbanen gaan, neem een duik vanaf een duikplank of speel in een leuk peuterbad. Wij hebben een aantal grote openluchtzwembaden in Nederland voor je op een rijtje gezet.

Openluchtzwembaden in Nederland per provincie

Drenthe

 • Zwembad Erica / Geert Vos bad (Erica)
  Zwembad Erica is een openluchtzwembad met een banenbad, een ondiep bad met een brede glijbaan, een springkuil met duikplanken en een kleuterbad met daarnaast een speeltuin. Op de agenda staan verschillende activiteiten, zoals: een kidsfestival, een poolfestival, zwem-4-daagse en de nationale zwemchallenge. Ga naar de website van Zwembad Erica voor meer informatie.
 • Zwembad Ruinen (Ruinen)
  Bij zwembad Ruinen kunnen kinderen zich de hele dag vermaken. Naast drie verwarmde zwembaden met onder andere een familieglijbaan, zijn er ook veel mogelijkheden om te spelen. Zo is er een groot springkussen, zijn er schommels, is er een pannakooi, een groot speelschip, een beachvolleyvalveld en een fonteinplein. Even genoeg van de zon? Dan kunnen de kinderen zich binnen vermaken in de hooischuur.
  Als ouder is er voldoende ruimte om in de zon of in de schaduw te liggen op de ligweide óf op het terras met ligbedden. Ook is er een ontspannings- en rustgebied naast het welness zwembad, wat alleen toegankelijk is voor 18 plussers. Je kunt hier plaatsnemen op een ligbed, in een hangmat of in loungemeubels. Ga naar de website van Zwembad Ruinen voor meer informatie.

Flevoland

 • Bosbad Emmeloord (Emmeloord)
  Van mei tot en met augustus kun je bij dit bad, heerlijk buitenzwemmen. Het bad is met 1288 vierkante meter, groot genoeg om je in te vermaken. De maximale diepte is 1.40 meter en er komt een kronkelglijbaan en een familieglijbaan in uit. Naast voldoende mogelijkheden om in de zon te liggen op de ligweide, kunnen kinderen ook lekker spelen op de speeltoestellen. Ga naar de website van Bosbad Emmeloord voor meer informatie.

Friesland

 • Het Bosbad (Appelscha)
  Neem een duik vanaf een duikplank in het verwarmde openluchtbad van Bosbad Appelscha! Er is enorm veel ruimte op het gras om je spulletjes neer te leggen en kinderen kunnen zich er vermaken op de trampolines, het springkussen of het speeltoestel. Als ze het te warm hebben gekregen kunnen jullie samen glijden vanaf de grote familieglijbaan, bommetjes maken in het zwembad of spelen in de waterspeeltuin. Ga naar de website van Het Bosbad voor meer informatie.
 • Zwembad de Klomp (Wommels)
  Bij Zwembad de Klomp hebben kinderen van alle leeftijden gegarandeerd een leuke dag. Het zwembad ligt dicht bij Leeuwarden en bestaat uit een banenbad, een ondieper bad waar een glijbaan in uitkomt, een losse glijbaan en een peuterbad. Het peuterbad ziet er leuk uit met een tractor met sproeiers, een glijbaantje en een grote klomp waar ze in kunnen gaan zitten. Naast plezier in het water kunnen kinderen ook spelen op de duikelrekken, een trampoline en is er veel ruimte om bijvoorbeeld te voetballen. Ga naar de website van zwembad de Klomp voor meer informatie.

Gelderland

 • Boschbad Apeldoorn (Apeldoorn)
  Gelegen in Apeldoorn west, tussen de Veluwse bossen, vind je Boschbad Apeldoorn. Een groot en mooi openluchtbad met grote zwembaden met gave glijbanen en voor de kleinere kinderen een waterspeeltuin. Daarnaast zijn er ook andere mogelijkheden om recreatief bezig te zijn. Zo beschikken ze over een midgetgolfbaan, een voetbalveld, tafeltennistafel en beachvolleybalvelden. Dus vergeet niet je spullen daarvoor mee te nemen! Ga naar de website van Boschbad Apeldoorn voor meer informatie.
 • Bosbad Lunteren (Lunteren)
  Omgeven door veel groen in het plaatsje Lunteren, ligt Bosbad Lunteren. Glij van de slurf van de olifant en maak je haren nat onder de paddestoel. Het bospad is een heerlijke overzichtelijke plek om te genieten van het warme weer. De baden zijn er verwarmd tot 21 graden. Ga naar de website van Bosbad Lunteren voor meer informatie.
 • Openluchtzwembad Rheden (Rheden)
  Dit openluchtzwembad bestaat uit drie zwembaden: een wedstrijd bad (van 40 x 18 meter met en diepte van 1.40 meter tot 2.10 meter), een familie bad van 0.30 tot 0.90 meter diepte en een peuterbad. In het wedstrijd bad komt een glijbaan uit van 40 meter lang! Er is veel ruimte om lekker te relaxen op de ligweide, in de zon of juist even in de schaduw. Ga naar de website van Openluchtzwembad Rheden voor meer informatie.
 • Zwembad de Hokseberg (’t Harde)
  ‘Het openluchtzwembad van de Veluwe’, zoals ze zichzelf noemen. Je kunt er dan ook terecht met het hele gezin, want er is een diep en ondiep bad en voor de allerkleinste een peuterbad. In het ondiepe bad vind je maar liefst drie glijbanen, voor de kleinere kinderen staat er een glijbaan in het midden van het bad en er zijn ook nog twee spectaculairdere glijbanen: en brede waar je met de hele familie vanaf kan en een langere kronkelglijbaan. Ga naar de website van Zwembad de Hokseberg voor meer informatie.

Groningen

 • De Papiermolen (Groningen)
  Met maar liefst drie ondiepe baden, een 50-meter bad, een lange glijbaan en drie duikplanken, is de Papiermolen geschikt voor alle leeftijden. De baden liggen bijna in een hele cirkel aan elkaar verbonden op het terrein, met middenin de horecagelegenheid en de kleedkamers. Ga naar de website van de Papiermolen voor meer informatie.
 • Zwembad de Barkhoorn (Sellingen)
  Glij vanuit de glijbaan in het recreatiebad of spring vanaf de hoge óf de lage duikplank in het 25 meter bad. Daarnaast kunnen kleinere kinderen spetteren in het peuterbad of lekker spelen in de speeltuin. Geen zin om op de grond te liggen op de ligweide? Je kunt hier ook ligstoelen huren! Ga naar de website van zwembad de Barkhoorn voor meer informatie.

Limburg

 • Openluchtzwembad de Bercken (Reuver)
  Op zoek naar een openluchtzwembad in Limburg? Een bezoek aan dit zwembad in Reuver zorgt voor veel zwem- en speelplezier. Er zijn verwarmde zwembaden van ca. 24 graden, er is en peuterhoek met een verwarmd badje, er zijn waterglijbanen en loop eens tussen de sproeiers door in het spraypark. De speeltoestellen op het terrein zijn leuk voor jong en oud. Ga naar de website van Openluchtzwembad de Bercken voor meer informatie.

Noord-Brabant

 • De Warande (Oosterhout)
  In het Brabantse Oosterhout vind je zwembad de Warande. Op dit uitgestrekte terrein vind je naast binnenbaden, ook vier buitenzwembaden. Er is een bad om baantjes te trekken, een bad om te plonzen, een bad om spelen en een bad voor de allerkleinste. Daarnaast zijn er op het terrein ook veel faciliteiten om heerlijk te spelen! Zo is er een groot klimtoestel, een beleeftuin en je kunt er basketballen en voetballen. Ga naar de website van de Warande voor meer informatie.

 • Waterspeelpark Splesj Molecate (Hoeven)
  Tussen Breda en Roosendaal vind je waterspeelpark Splesj. Naast dat we dit waterspeelpark al eens benoemde bij een blog over waterparken in Nederland, mocht deze ook niet ontbreken in het rijtje van Openluchtzwembaden in Nederland. Je vindt er naast supersnelle glijbanen, ook een groot spray park van 900 vierkante meter, verschillende zwembaden, speeltoestellen en een airtrampoline. Er is een grote variatie aan faciliteiten, zodat je je er een hele dag kunt vermaken, met kinderen van alle leeftijden. Er is genoeg ruimte om in de zon plaats te nemen op je handdoekje, of juist in de schaduw. Ga naar de website van Waterspeelpark Splesj voor meer informatie.

 • Zwembad de Meermin (Steenbergen)
  Dit zwembad bestaat uit: een kleuterbad, een half diep bad en een diep bad. Zowel in het kleuterbad als in het half diepe bad staan glijbanen op je te wachten. In het half diepe bad zijn dat drie glijbanen, twee daarvan zijn 15 meter lang en één daarvan is 43 meter lang! In het diepe bad kun je lekker baantjes trekken, of springen vanaf de kant of de duikplank. Je kunt naast zwemmen, ook sportief bezig zijn op het voetbal- of volleybalveld, bij de tafeltennistafel, bij de voetbaltafel of op de klimwand. Ga naar de website van Zwembad de Meermin voor meer informatie.

 • Zwembad Wolfslaar (Breda)
  Ga voor een dag waterpret eens naar Wolfslaar Breda op landgoed Wolfslaar, waar je ook een kinderboerderij, amfitheater en een restaurant vindt. Ze hebben hier drie buiten zwembaden waar je verkoeling in kunt vinden: een wedstrijd bad, een duikkuil met drie springplanken en een peuterbad. Naast zwemmen kunnen kinderen er spelen op de verschillende speeltoestellen en springen op het grote luchtkussen. Ga naar de website van Zwembad Wolfslaar voor meer informatie.

Noord-Holland

 • Flevoparkbad (Amsterdam)
  In het Flevopark in Amsterdam, kun je voor wat verkoeling terecht bij Flevoparkbad. Het zwembad bestaat uit een 50-meter bad, een half diep bad en een kleuterbad met een leuk draken glijbaantje. Er is voldoende ruimte om lekker te liggen op de zonneweide, maar ook om te spelen op één van de speeltoestellen. Ga naar de website van Flevoparkbad voor meer informatie.
 • Noorderparkbad (Amsterdam)
  Je kunt het gehele jaar door zwemmen in het Noorderpark, bij het Noorderparkbad. In het voorjaar en in de zomer zijn er drie buitenbaden open. In één er van kun je lekker baantjes trekken, in de ander kunnen kinderen lekker spelen en in de laatste kom je uit als je vanaf de super brede familieglijbaan naar beneden glijdt. Ga naar de website van Noorderparkbad voor meer informatie.

Overijssel

 • Heuveltjesbosbad Balkbrug (Balkbrug)
  Lekker tussen de bomen, met voldoende schaduwplaatsen, ligt het Heuveltjesbosbad. Dit bad heeft drie verwarmde zwembaden: spring vanaf een duikplank in de springkuil, een half diep bad met een brede glijbaan en een peuterbad met verschillende speeltoestellen. Daarnaast kunnen de kinderen er heerlijk spelen in de grote speeltuin. Ga naar de website van Heuveltjesbosbad Balkbrug voor meer informatie.

Utrecht

 • Bosbad Leersum (Leersum)
  In een mooie bosrijke omgeving in Leersum, vind je Bosbad Leersum. Hier kun je baantjes trekken en vanaf een duikplank springen in het wedstrijd bad, glijden van een brede glijbaan in het ondiepe bad en ook de kleintjes kunnen glijdend het peuterbad in. Op de ligweide vind je een tokkelbaan, schommels en een beachvolleybalveld. Onder de bomen kun je een lekker plaatsje uitzoeken in de schaduw. Ga naar de website van Bosbad Leersum voor meer informatie.

Zeeland

 • Den Inkel (Kruiningen)
  Naast dat je in Zeeland terecht kunt voor heel veel zwemmogelijkheden in de zee, konden we in Zeeland ook één zwembad toevoegen aan ons rijtje met openluchtzwembaden in Nederland. Bij zwembad Den Inkel kun je een bommetje maken vanaf een duikplank: kies jij voor de lage of de hoge duikplank? Verder hebben ze buiten een wedstrijd bad en een verwarmd kleuterbad. Er is geen apart peuterbad. Ga naar de website van Den Inkel voor meer informatie.

Zuid-Holland

 • Caribabad (Gorinchem)
  Naast een mooi binnenzwembad, beschikt het Caribabad ook over een zwemparadijs buiten. Het zwembad in Gorinchem telt verschillende zwembaden, voor jong en oud. In de peuterbaden kun je nat gespetterd worden door aapjes en vanaf de familie glijbaan spetter jij andere nat door de snelheid waarmee je in het water terecht komt. Er is een grote ligweide, maar er zijn weinig schaduwplekken. Mocht je dus behoefte hebben aan schaduw, dien je zelf een parasol of tentje mee te nemen. Ga naar de website van Caribabad voor meer informatie.
 • Recreatieoord Binnenmaas (Mijnsheerenland)
  Bij dit recreatieoord kun je terecht voor een dag vol plezier. Je kan er baantjes trekken in het 25-meter bad en voor de waaghalzen zijn er ook verschillende duikplanken en glijbanen! Ook aan de allerkleinste is gedacht, want zij kunnen in het peuterbad ook glijden of spelen met een waterkanon. Ga naar de website van Recreatieoord Binnenmaas voor meer informatie.
 • Tikibad (Wassenaar)
  Bij dit subtropische zwembad vind je naast binnen, ook buiten genoeg mogelijkheden om te genieten van de zon. Je vindt er naast een zwembad waar je kunt drijven met banden, ook verschillende glijbanen en een leuke waterspeeltuin. Let goed op waar je gaat staan, want misschien kiept er wel een grote bak met water over je heen! Je kunt alleen gebruik maken van het Tikibad als je een kaartje hebt voor Duinrell. Ga naar de website van Duinrell Tikibad voor meer informatie.
 • Zwembad de Fakkel (Ridderkerk)
  Bij dit zwembad in Ridderkerk vind je drie zwembaden die mooi over het terrein verdeeld zijn. Naast alle baden heb je voldoende ruimte om te liggen en een goed overzicht te houden over het bad. Ook staan er ligbedden en picknickbanken waarop je plaats kun nemen. Je vindt er een peuterbad, een ondiep bad waarin een glijbaan uitkomt en een bad om baantjes te trekken. Daarnaast zijn er ook verschillende speeltoestellen aanwezig om lekker te kunnen spelen. Ga naar de website van zwembad de Fakkel voor meer informatie.

Na het lezen van dit rijtje met openluchtzwembaden in Nederland heb je misschien nog meer zin om jullie hoofd koel te houden. Lees ook eens onze andere artikelen:

Kopfoto © Shutterstock