9x Hier kun je tapas eten met kinderen

Zin om je kinderen kennis te laten maken met het eten van tapas? Dan is het leuk om een restaurant uit te kiezen waar ze ook rekening houden met kinderen. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld spelen in de speelhoek of kleuren, wanneer jullie genieten van de laatste rondes lekkere tapas. Ook heb je bij sommige restaurants speciale kindermenukaarten, zodat kinderen ook in de rondes mogen kiezen welke tapas zij willen. Er is ook een tapasbar waar je kinder sangria kunt bestellen, leuk he? Waan jezelf even in Spanje, met een bezoek aan één van deze restaurants.

Tapas eten met kinderen

Casa de Tapas – Delden (Overijssel)

Een lekker avondje tapas eten met kinderen, is mogelijk bij Casa de Tapas. Het is een gezellig en kindvriendelijk tapasrestaurant in Delden. Wanneer jullie nog aan het genieten zijn van tapas, kunnen de kinderen zich vermaken in de speelruimte, door te kleuren, te knutselen en te spelen. Er zijn voldoende kinderstoelen aanwezig, er is een verschoningsruimte en er is een magnetron om eventuele potjes of flesjes voor de allerkleinsten op te warmen. Op de kaart staan voldoende kinds tapas favorietjes, of kies voor een kindermenu.
Ga naar de website voor meer informatie.

Como Tapas – Antwerpen/Brussel (België)

Dit restaurant mocht niet ontbreken in de lijst, omdat dit restaurant voor volwassenen én voor kinderen een leuke ervaring is. De tapas komen namelijk op een lopende band langs je tafeltje en je kunt er vanaf halen waar jij zin in hebt. Aan de kleur van het bordje kun je zien om wat voor gerecht het gaat: vis, vlees, vegetarisch, etc. Wij zouden het aanraden voor kinderen vanaf 6 jaar. Misschien ook een idee om het als lunch te doen, zodat het wat minder druk is in het restaurant. Voor kinderen van 0-3 hoef je niets te betalen. Voor kinderen van 4 tot 12 betaal je voor een kids menu. Ga naar de website voor meer informatie.

Frascati – Willemstad (Noord-Brabant)

Dit restaurant ziet er enigszins chique uit, maar heeft op de kaart wel veel kindergerechten staan. Je betaalt er voor de kinderen een passende prijs, omdat ze natuurlijk niet zoveel eten als een volwassenen. Kinderen kunnen kiezen uit voorgerechten: worstenbroodje, tomatensoep, carpaccio, kipsalade, spiesje met tomaat en komkommer of een Nutella stengel. Als hoofdgerecht hebben ze ook voldoende keuze: pannenkoekje, witvis, mini pizza, kipnuggets, bitterballen of friet. Ze kunnen iedere ronde iets kiezen en lekker met de volwassenen meedoen. Als nagerechtje hebben ze ook weer volop keuze: cake met slagroom en versiering, smurfenijs, Kinder Bueno mousse, bananen- of vanilleijs of een snoepzakje. Kinderen gaan hier net zoals ouders, met een goed gevulde buik naar huis. Ga naar de website voor meer informatie.

Grill-ig – Kaatsheuvel/Prinsenbeek (Noord-Brabant)

Grill-ig heeft twee vestigingen in Noord-Brabant waar je tapas kunt eten. Kinderen kunnen ook kiezen uit tapas, zoals: een kaasbroodje, carpaccio, tomatensoep, kipsaté, kibbeling, frikadel, poffertjes en een raketijsje. Er staat voor iedereen wel iets lekkers op de kaart. Ga naar de website voor meer informatie.

Het Broertje – Wijchen (Gelderland)

Hier kun je gezellig samen tapas gaan eten. Je hebt de keuze uit 60 verschillende tapas en iedere ronde kies je maximaal twee gerechtjes per persoon. Ze werken met een all you can eat concept. Op de kinderkaart staan tapas die bij kinderen in de smaak zullen vallen, zoals: tomatensoep, nacho’s, broertje burger, emmertje friet, frikandel, kipnuggets, gehaktballetjes en arretjescake. In de zomer kun je ook plaatsnemen op het terras. Ga naar de website voor meer informatie.

La Cubanita (meerdere vestigingen)

Dit Spaanse tapasrestaurant heeft ruim 50 vestigingen in Nederland en is dan ook bij veel mensen bekend. Je hebt er een ruime keuze uit tapas die je telkens in rondes kunt bestellen. Er is in de vestigingen geen kinderhoek aanwezig, maar er hangt wel een ontspannen sfeer waardoor we het wel een geschikt restaurant vinden om met kinderen naar toe te gaan. Ze hebben er bijvoorbeeld ook al eens een Vaderdag en Moederdag arrangement gehad. Ga naar de website voor meer informatie.

ONSZ (meerdere vestigingen)

Dit restaurant heeft vier vestigingen, namelijk in Oss, Valkenswaard, Hilvarenbeek en Berkel-Enschot. In al deze restaurants zijn kinderen van harte welkom. Ze hoeven er echt niet heel de tijd aan tafel te blijven zitten, want de restaurants beschikken over een kidscorner. Kinderen mogen tapas mee eten voor de helft van het volwassen-tarief, maar dit hoeft niet. Je kunt namelijk ook kiezen voor een apart kindermenu. Dus als jullie lekker tapas eten, eten de kinderen bijvoorbeeld lekker een frietje met biefstuk, poffertjes of een tomatensoepje. Ga naar de website voor meer informatie.

Tr3s Tapasbar (meerdere vestigingen)

De kinderen mogen mee komen genieten van lekkere tapas, bij Tr3s Tapasbar. Ze hebben een speciaal kindermenu en mogelijkheden om te kleuren en puzzelen. Wanneer jij een echte sangria drinkt, kun je voor de kinderen een kinds sangria nemen, die gemaakt is van: sinas, limonade, fruit en ijsblokjes. Super leuk om zo samen te proosten! Iedere ronde mogen ze drie gerechtjes van hun kaart kiezen en wanneer ze toe zijn aan een nagerecht, twee van die nagerechtjes. Alle vestigingen hebben een mooie aankleding en een terras. Bij de vestiging in Aalst kun je bijvoorbeeld heerlijk zitten met uitzicht over de Maas en bij de vestiging in Barneveld zit je midden in het centrum. Ga naar de website voor meer informatie.

’t Zusje (meerdere vestigingen)

Met meer dan 30 vestigingen in Nederland is er (vrijwel) altijd een vestiging bij jou in de buurt. De tapaskaart staat vol lekkere hapjes, waar je iedere ronde twee gerechtjes van mag kiezen. Het leuke bij ’t Zusje is, dat ze ook een aparte kindertapas menukaart hebben! Hier staan net even wat andere tapas bij dan voor volwassenen, zoals: pannenkoekje met stroop en suiker, frikadelletjes met curry, mini-pizza, hotdog met ketchup en als nagerechtje een perenijsje. Zo kunnen de kinderen lekker meedoen met het invullen van de rondes en ze mogen ook mee proeven met de kaart voor volwassenen. De prijzen voor kinderen variëren per leeftijd, met een prijs voor kinderen van 1 t/m 6 jaar en 7 t/m 12 jaar. Reserveren bij ’t Zusje is aan te raden, want zeker in het weekend zit het snel vol. Ga naar de website voor meer informatie.

Op zoek naar iets anders dan tapas eten met kinderen? Lees ook eens de volgende artikelen:

© Pexels