Het Aardbeienterras in Rijsbergen: zelf aardbeien plukken, eten en lekker spelen!

Het Aardbeienterras in Rijsbergen (Noord-Brabant) is een leuk budgetuitje, waar kinderen zich zeker een aantal uur kunnen vermaken. Je mag er met een schaartje zelf aardbeien plukken, je kunt er een speurtocht doen, wandelen, allerlei lekkere dingen eten met aardbei en heel lekker spelen. Eigenlijk overal waar je kijkt zie je aardbeien. In het winkeltje kun je ook van alles kopen wat met aardbeien te maken heeft. We vertellen je graag hoe wij een bezoek aan Het Aardbeienterras hebben ervaren en wat de mogelijkheden er zijn.

Het Aardbeienterras: een budgetvriendelijk uitje

Wanneer je bij Het Aardbeienterras aankomt kun je de auto parkeren op een groot weiland, waar meer dan genoeg plaats is. De entree tot Het Aardbeienterras is gratis! Je kunt dus gewoon een plaatsje nemen in de speeltuin op de picknickbanken en er uren spelen. Mede omdat de entree gratis is, is het niet de bedoeling dat je eten en drinken van thuis meeneemt. Op de menukaart staan voldoende lekkere dingen om te eten of gewoon lekker te snoepen.

Activiteiten

 • Aardbeien plukken (mogelijk van eind mei tot november)
  Wanneer je vanaf de parkeerplaats naar de speeltuin wilt lopen, loop je langs ‘Info en Winkeltje’. Hier kun je allerlei lekkere dingen kopen, die met aardbeien te maken hebben, een bestelling opgeven én aangeven dat je aardbeien wilt gaan plukken. Je ontvangt dan (na betaling) een plastic bakje en een schaartje en er wordt je uitgelegd hoe je bij de plantjes kunt komen.

Bij de tunnel met aardbeienplantjes krijg je een uitleg over welke en hoe je de aardbeien kunt plukken en dan.. mag je gaan beginnen! Wanneer je klaar bent met plukken en het bakje dus vol zit, wordt deze in een tasje gestopt zodat je ze makkelijk mee naar huis kunt nemen. Daarna ontvangen de kinderen een aardbeienpluk diploma!

 • Lekker spelen
  Het terrein bestaat voor een groot deel uit speeltuin. Glijbaantjes, een tokkelbaan, een klimrek, schommels, trampoline, een air trampoline en veel skelters, fietsjes en skippyballen. Bij mooi weer kunnen ze zich buiten een hele tijd vermaken. Er zijn ook een aantal tunnels, waar aardbeienplanten in groeien, leeggelaten om overdekte zitplaatsen te creëren. Één van die tunnels is ingericht als ‘Strawberry Beach’, waar een aantal speeltoestellen en een voetbalveldje in het zand zorgen voor vermaak wanneer het wat minder mooi weer is.

Wanneer het boven de 25 graden is, worden er spetterbadjes neergezet. Dus vergeet dan de zwemkleding en handdoeken niet mee te nemen!

 • Wandelingen
  Bij de info kun je vragen om een gratis speurtocht. Over het hele terrein zijn letters verstopt die je dan bij elkaar kunt verzamelen. Deze letters vormen samen een woord. Wanneer je het woord hebt, kun je deze weer inleveren en dan ontvang je een presentje.

  Je kunt een bezoek aan Het Aardbeienterras combineren met een bezoek aan het naastgelegen speelbos in natuurgebied ‘De Pannenhoef’. Ook kun je bij de infobalie vragen naar de verschillende wandelroutes. Sommige zijn tegen betaling en sommige zijn gratis. Het Aardbeienterras heeft ook een fotopuzzeltocht opgezet, waarin je een route rijdt met de auto en aan de hand van foto’s en huisnummers tot een getal moet komen voor de oplossing.

Horeca

Wanneer je aan een picknicktafel zit, kun je telefonisch een bestelling doen. Het telefoonnummer en het aanbod van drankjes en hapjes vind je op de menukaart die je bij de ingang mee kunt nemen. Je kunt alleen telefonisch bestellen als je contant kunt betalen. Wanneer je wil pinnen kun je een bestelling doen bij ‘Info en winkeltje’. Ze komen vervolgens je bestelling wel naar je tafeltje brengen, als je het nummer van je tafeltje doorgeeft. Wij namen tosti, poffertjes met aardbeien en drankjes en hebben later ook nog cake met aardbeien en een ijsje op. Er staan nog meer hapjes op met aardbei, zoals: beschuit met aardbei, wafel met aardbeien, zacht broodje met aardbei en een sorbet met aardbei. Als drankje kun je kiezen uit warme dranken, fris, alcoholvrije bieren en wijntjes maar ook een milkshake aardbei, smoothie aardbei of slush puppy aardbei.

Op reservering kun je een High Strawberry doen! Die etagères zagen er heel leuk, maar vooral lekker uit. Een andere mogelijkheid is een picknick afnemen, ook deze moet je van te voren reserveren. Bij de mand krijg je een route door het aanliggende speelbos en de inhoud bestaat natuurlijk uit allerlei lekkere dingen, ook met aardbeien. Voor feestjes op Het Aardbeienterras zijn er ook mogelijkheden, bijvoorbeeld: het organiseren van een BBQ, kinderfeestje, een koffietafel of het laten komen van een frietwagen.

Handig om te weten

 • Adres: Het Aardbeienterras, Pannenhoefsebaan 31, 4891 ZA Rijsbergen
 • Website: Ga naar de website van Het Aardbeienterras voor meer informatie.
 • Parkeren: Gratis op een naastgelegen weiland. Elektrische fietsen kunnen opgeladen worden.
 • Openingstijden: Kijk op de website voor de openingstijden.
 • Aardbeien plukken: Dit is mogelijk van eind mei tot november.
 • Leeftijden: Het knippen van de aardbeien is vooral leuk als kinderen er goed bij kunnen om zelf te kunnen knippen en wanneer zij begrijpen wat de bedoeling is. Het spelen is al leuk vanaf dat kinderen kunnen lopen.
 • Sanitaire voorziening: Er zijn toiletten en er is een verschoningsruimte.

Wat wij vinden van Het Aardbeienterras

Het Aardbeienterras vinden wij vooral leuk als het mooi weer is, in ieder geval wanneer het droog is. Dan hebben kinderen echt volop ruimte en materialen om te spelen. Wanneer het minder mooi weer is, heb je namelijk alleen een speeltunnel en die is relatief klein. Het zelf mogen plukken van de aardbeien valt iedere keer enorm in de smaak. De kinderen zijn dan helemaal trots, ook als je ze bij thuiskomst op gaat eten. Het is ook leuk dat de kinderen daarna een diploma mee krijgen. Wij hebben ons er (met twee kinderen van vijf jaar) ruim drie uur vermaakt. En omdat de entree gratis is, hebben we wel wat lekkere dingen van de menu kaart uitgekozen. Dat maakte het uitstapje extra leuk en lekker.

Op zoek naar nog meer budgetvriendelijke uitstapjes? Lees dan eens deze artikelen: