Adventure City, een indoor én outdoor zip- & klimpark in Rotterdam

Last updated:

Adventure City is een groot indoor én outdoor zip & klimpark in Nederland. Er zijn meerdere gave activiteiten zoals diverse klimparcours, ziplines, net adventures, freefalls, klimwanden én een onwijs gaaf rollercoaster zipline. Je kunt hier al naartoe met kinderen vanaf 4 jaar. Samen met mijn gezin ben ik hier naartoe geweest en dat is zeer goed bevallen! In dit artikel (met veel foto’s!) geef ik je daarom een indruk van wat je van Adventure City Rotterdam kunt verwachten.

Het zip & klimpark Adventure City Rotterdam

Adventure City in Rotterdam is één van de grootste zip & klimparken in Nederland. Het heeft een totale oppervlakte van meer dan 7.000 m2 waarvan 2.000 m2 van het klimpark overdekt is. Je kunt hier dus ook prima terecht wanneer het weer wat twijfelachtig is.

Direct bij aankomst zie je het outdoor gedeelte al. Het is inderdaad erg groot en ziet er uitdagend uit. Dat belooft wat!

De adventures zijn onderverdeeld in twee leeftijdscategorieën:

 • Adventures voor kinderen van 4 t/m 7 jaar;
 • Adventures voor kinderen vanaf 8 jaar mét een minimaal lengte van 1.30m

Veiligheid voor alles!

Nadat we onze auto hebben geparkeerd op de ruime parkeerplaats van Adventure City Rotterdam, melden wij ons bij de balie. Vervolgens wandelen we door naar achteren waar we een veiligheidsinstructie krijgen. Deze veiligheidsinstructie duurt ongeveer 25 minuten.

Mocht je toch per ongeluk iets niet goed horen, er loopt voldoende personeel rond die je om hulp kunt vragen. Ook is er binnen een televisie waarop de instructies nogmaals worden herhaald en vind je op een aantal plekken borden met veiligheidsvoorschriften.

Adventures voor kinderen van 4 t/m 7 jaar

Voor de jongere kinderen van 4 t/m 7 jaar zijn er speciale adventures. Deze adventures bevinden zich lager bij de grond waardoor je ook makkelijk met je kind mee kunt lopen.

 • Puppy klimparcours indoor Het puppy klimparcours is een parcours op ongeveer één meter hoogte. Onze middelste zoon vindt dingen al wat snel spannend, maar voor hem was dit erg leuk. Het begint met wat klim- en klauterwerk, en eindigt met een soort kabelbaan.
 • Speleo Wij hebben dit zelf niet gedaan, maar Speleo is een soort buizenstelsel. Je kunt het vergelijken met een doolhof door grotten heen. Het is een adventure in het donker en geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
 • Puppy klimparcours outdoor Ook buiten is er een klimparcours voor de jongere kinderen op ongeveer één meter hoogte. Onze oudste van 8 jaar wilde dit heel graag en kon ook zelf ook al goed uit te voeten. Persoonlijk vind ik het puppy klimparcours buiten uitdagender als het parcours binnen. Er is hier wat meer afwisseling.
 • Net Adventure Wat onze beide kinderen enorm gaaf vonden, was de Net Adventure. Het grootste voordeel hierbij is dat de kids hier niet gezekerd hoeven te worden. Op deze manier ervaren dus veel meer vrijheid. Goed om te weten is dat je dit zowel buiten als binnen hebt.

  Eén van de Net Adventures binnen bevindt zich op ongeveer één meter hoogte en is geschikt voor de jongere kinderen. De andere binnen is op ongeveer 4 meter en die is geschikt voor de grotere kinderen.

  Buiten is de Net Adventure op ongeveer vier meter hoogte en daarmee geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Adventures geschikt vanaf 8 jaar en een minimale lengte van 1.30m

 • Diverse indoor klimparcoursen Binnen kun je 4 verschillende klimparcoursen vinden. Bij elkaar bestaan ze uit ongeveer 30 verschillende uitdagende elementen. Een die mij opviel was het spinnenweb. Het hoogtepunt van de klimparcoursen binnen ligt op 12 meter hoogte. Ondanks dat je natuurlijk goed vast zit en niet kan vallen, kan dit zeker zorgen voor een adrealinekick!
 • Via Ferrata Iets wat ik zelf helemaal geweldig vind is Via Ferrata, ook wel bekend onder de naam klettersteigen. In het Nederlands betekent het de ijzeren weg. Je ziet dit vaak in bergachtige gebieden. De Via Ferrata bij Adventure City is geschikt voor iets grotere kinderen en misschien zelfs wel het moeilijkste parcours van heel dit klimpark.
 • Klimwanden Binnen zijn verschillende klimwanden te vinden. Voor kinderen zijn de gekleurde klimwanden het meest leuk. De grotere klimwand bootst een rots na. Er zijn hier verschillende routes die je kunt klimmen. De zwaarte van de routes zijn aangegeven met getallen. Wil je naar beneden? Dan kun je dit doen d.m.v. abseilen.
 • Diverse outdoor klimparcoursen Waar je binnen tot 12 meter hoogte kunt klimmen, kun je dit buiten tot wel 20 meter! Buiten is het grootste gedeelte van de klimparcoursen te vinden in diverse niveaus. Er zijn hier veel verschillende gave uitdagende onderdelen. Heb jij wel eens op een koord gefietst? Hier kan dat! Het buitengedeelte vind ik er heel erg gaaf uitzien.

  Onze oudste moest bij de meeste klimparcoursen buiten wel geholpen worden door zijn vader. Dit maakte het echter niet minder leuk. Zijn vader vond de ziplines het meest gaaf. Hierover straks in dit artikel meer.
 • Freefalls Quick Jump 10 meter binnen en 20 meter buiten. Binnen vind je de Freefall bij de klimwanden. Je klimt naar boven en spring vervolgens richting de banaan waarna je je kunt laten vallen. Deze hebben wij niet gedaan. Mijn partner heeft de freefall buiten van 20 meter wel gedaan. Goed om te weten is dat enkel het eerste gedeelte een echte vrije val is, daarna trekt het touw direct weer strak zodat je veilig naar beneden kunt.
 • Ziplines Zowel binnen als buiten vind je zipline parcours. De zip-line buiten is het langste en vonden wij ook het leukste. Binnen klim je naar het dak tot ongeveer 15 meter hoogte. Vanaf daar start de zipline naar buiten. Je kunt vervolgens steeds weer kiezen om een plateau te stijgen om verder de zip-line te volgen, of om naar beneden te gaan en weer veilig je voeten op de grond te zetten.
 • Rollercoaster Zipline Een unieke ervaring is de Rollercoaster Zipline, oftewel een achtbaan! Allereerst wordt je met hulp gezekerd en tijdens je daling houd je een stang vast. Het grootste verschil met de gewone ziplines is dat je tijdens deze baan bochten en cirkels onderweg tegenkomt.

  Goed om te weten is dat de Rollercoaster Zipline niet in de prijs is inbegrepen en je dus apart dient te betalen. Je kunt dit online doen maar ook ter plekke. Na betaling krijg je een apart bandje waarmee je eenmaal deze activiteit wil doen. Wil je nog een keer? Dan dien je weer opnieuw te betalen en ontvang je een nieuw bandje. Deze baan is niet continu open, er wordt omgeroepen wanneer deze open gaat.

Horecagelegenheden

Van al dat klimmen krijg je natuurlijk ook trek. Strijk dus gerust neer voor een hapje en een drankje. Er is meer dan voldoende zitplek binnen. Vanaf je tafeltje heb je prima uitzicht over het klimpark binnen. Zo kunnen je kids (afhankelijk van de leeftijd) nog even doorklimmen terwijl jij alvast iets lekkers haalt.

Op de meeste tafels staat een menukaart. Er is een ruime keuze aan drinken. Qua eten kun je er een ijsje halen, patat, snacks, diverse broodjes, tosti’s, pannenkoeken maar ook lekkernijen als chips en snoep. Er staan een aantal bestelzuilen waar je een bestelling kunt plaatsen. Op het moment dat wij er waren, konden we echter ook aan de bar zelf wat bestellen.

Niet enkel binnen, maar ook buiten is er een ruim terras te vinden. Ook vanaf dit terras heb je uitstekend uitzicht over het outdoor klimpark.

Kinderfeestjes bij Adventure City

Op zoek naar een sportief kinderfeestje voor je kind? Denk dan zeker eens aan een kinderfeestje bij Adventure City. Zij hebben verschillende arrangementen waaruit je kan kiezen. Kinderfeestjes zijn te boeken vanaf 5 kinderen.

Er zijn verschillende tafels te vinden waar je het kinderfeestje waar je kind kunt vieren. Denk er wel aan om dit op tijd te reserveren, het kan met name in de weekenden en schoolvakanties vrij druk zijn natuurlijk.

Tip! Boek het kinderfeestje zo vroeg mogelijk op de dag, dan valt de drukte nog mee. In de middag is het aanzienlijk een stuk drukker.

Handig om te weten!

 • Openingstijden: Adventure City is buiten schoolvakanties om geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Tijdens schoolvakanties zijn zij ook vaak op andere dagen geopend. Neem voor actuele openingsdagen en tijden een kijkje op hun website.
 • Tarieven: Wil je verzekerd zijn van een plek? Bestel dan alvast online je tickets. Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar en voor kinderen van 8 t/m 12 jaar wordt een gereduceerd tarief gerekend. Als ouder/begeleider betaal je enkel wanneer je zelf ook deelneemt aan de klimactiviteiten. Kijk voor de actuele prijzen en om tickets te bestellen op hun website.
 • Betaalmogelijkheden: Het is enkel mogelijk om te pinnen, je kunt dus niet contant betalen.
 • Adresgegevens: Dorpslaan 428, 3084 LL Rotterdam
 • Parkeren: Adventure City Rotterdam heeft een groot eigen gratis parkeerterrein.
 • Website: www.adventurecityrotterdam.nl

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela