alles-over-geboortekaartjes-opwegmetmama

Baby op komst? Hier lees je alles over geboortekaartjes

Zijn jij en je vrouw of man in verwachting van een kindje? Iets wat je al snel zou vergeten na de geboorte, is dat je geboortekaartjes moet versturen. Een geboortekaartje verstuur je om je vrienden en familie te informeren de baby geboren is en dat de bevalling is gelukt. Vaak staan er in het kaartje ook gegevens van het pasgeboren kind zelf. In dit artikel lees je alles over geboortekaartjes.

Baby op komst? Vergeet dan niet om een geboortekaartje te sturen!

Een geboortekaartje kun je zo uniek en origineel maken als je zelf wilt. Een simpel kaartje is voor veel echter mensen ook prima, omdat het slechts een klein gebaar is. Met de komst van het internet is het erg gemakkelijk geworden om zelf kaarten te ontwerpen en te laten versturen.

Babykaartjes zoeken of ontwerpen

Het is erg gemakkelijk om op internet hippe babykaartjes te vinden of ontwerpen. Bij veel websites kun je kiezen uit een aantal standaard templates. Deze kun je zelf gemakkelijk aanvullen met een uitgekozen foto, of een zelfgemaakte foto van het kind. De informatie over het kind kun je daarna invoeren, waardoor je snel een kaartje hebt ontworpen. Veel sites hebben ook simpelere, standaard kaarten met de populairste babynamen in 2022.

Je kunt natuurlijk ook wat meer tijd stoppen in het ontwerpen van een kaart, door er zelf een in te richten op internet. Ben je zelf handig met Photoshop of andere tools? Dan kun je ook zelf iets moois in elkaar zetten. Verder zijn er ook mensen of bedrijven die je kunnen helpen met het design. Er zijn genoeg keuzes dus. Hoeveel tijd en energie je erin wilt stoppen, is volledig je eigen keuze.

Informatie en tekst

Op geboortekaarten staat altijd wat informatie over het geboren kind. Zo is het natuurlijk de bedoeling om de naam en het geslacht van de baby erop te zetten. Daarnaast hebben veel mensen ook het gewicht, de lengte en de geboortedatum (en tijdstip) van het kind op het kaartje staan. De stijl van de geboortekaartjes is de afgelopen decennia erg veranderd. Je ziet deze dagen vooral geboortekaarten die erg informeel zijn, vaak met humor, of met unieke teksten erop.

Wat je dan ook vaak ziet zijn leuke gedichten voor geboorte. Soms zijn deze gedichten of teksten zelfs geschreven in het Engels. Je hoeft niet perse zelf een gedicht of tekst te schrijven. Je kunt ook een gedicht of quote uitkiezen die jou inspireert. Een geboortekaartje is erg persoonlijk, dus kies vooral iets uit wat je zelf erg leuk vindt.

Lees ook ons artikel: ‘Stuur elkaar wat liefde toe in december met Kerstkaarten

Foto © Shutterstock

Dit artikel betreft een samenwerking.