Menu
Dierentuinen / Flevoland

Een reis rond de wereld in Almere Jungle, een dierentuin in Flevoland

Prachtig gekleurde planten, indrukwekkende dieren en een heerlijke temperatuur. Geloof het of niet maar dit is allemaal te vinden in ons eigen, koude kikkerlandje. Allemaal in Almere Jungle. Het grootste gedeelte van deze dierentuin in Flevoland is overdekt waardoor het ook een prima uitje is voor een regenachtige dag.

Almere Jungle, een kleinschalige dierentuin in Flevoland

Het ontstaan van Almere Jungle

De dierentuin Almere Jungle, gelegen in de provincie Flevoland, is in 2008 begonnen als een opvang voor exotische huisdieren. De eerste dieren die hier werden opgevangen, waren een paar moerasschildpadden die waren afgestaan. In de kas, die ooit gebouwd was voor de teel en verkoop van planten, werd een grote tropische vijver aangelegd om de schildpadden een mooi onderkomen te bieden.

Het eerste gebied, Oceanië, werd in het jaar 2010 geopend. Hier werden onder anderen parkieten en baardagamen tentoongesteld. Met de opening van het restaurant werd besloten wandelaars tot het park toe te laten omdat het park graag bezoekers wilden informeren over de verschillende dieren.

In 2015 werd de opvang omgedoopt naar Almere Jungle en maakte het park grote stappen om een echt dierenpark te worden. Dit moest omdat zij inmiddels meer dan tien diersoorten aan bezoekers toonden. Ook werd het nieuwe gebied Azië geopend. Een jaar later volgde Afrika, gevolgd door Europa en Amerika. In 2019 won Almere Jungle de 2e prijs voor leukste uitstapje van Flevoland.

Vijf gebieden in Almere Jungle

De dierentuin Almere Jungle is verdeeld over vijf gebieden: Afrika, Azië, Oceanië, Europa en Amerika. Alle delen zijn door middel van bijpassende dieren en planten per thema ingericht. Zo vind je in deel Amerika de wasbeer, in deel Afrika het stokstaartje en in deel Europa de schildpad. Uiteraard zijn dit slechts enkele voorbeelden van de dieren die er te vinden zijn.

Door middel van een duidelijk aangegeven route, ook wel eens fijn in een dierenpark, kom je langs alle mooie plekken. Voor een groot deel is Almere Jungle overdekt, slechts een klein deel van de dieren bevindt zich buiten. Daardoor is het een perfecte bestemming voor een regenachtige dag. De temperatuur binnen is aangenaam, echter niet benauwd.

Botanische tuin

Naast dieren kun je hier ook de mooiste exotische bloemen en planten aanschouwen. De afgelopen tien jaar is er hard gewerkt aan een biodiversiteit waarin bedreigde soorten zijn verzameld. In eerste instantie worden deze planten geweekt en afgesloten kassen, om hen de rust te geven op te bloeien. Als ze sterk genoeg zijn, krijgen zij een plekje binnen de jungle om verder te groeien. Op deze manier wordt voorkomen dat deze plantensoorten uitsterven. Enkele voorbeelden van planten die je tegen kan komen zijn de reuzenwaterlelie, de reuzenpijpbloem en de vleesetende plant.

Kinderfeestjes

Hoe leuk is het om je kinderfeestje te vieren tussen de spannende dieren en de grote planten? Bij Almere Jungle is dit mogelijk! Je kan kiezen uit drie soorten feesten:

Jungle Fun

 • Taart en limonade
 • Entree Almere Jungle
 • IJsje
 • Prijs: €12,50 p.p.

Jungle Avontuur:

 • Taart en limonade
 • Entree Almere Jungle
 • Rondleiding van een dierenverzorger
 • IJsje
 • Prijs: €17,50 p.p.

Jungle Expeditie:

 • Taart en limonade
 • Entree Almere Jungle
 • Rondleiding van een dierenverzorger
 • Speurtocht
 • IJsje
 • Prijs: €19,95 p.p.

Het reserveren van een kinderfeestje kan door middel van het invullen van een contactformulier op de site van Almere Jungle.

Faciliteiten

Bereikbaarheid

Almere Jungle is prima te bezoeken met een kinderwagen, rollator of rolstoel. Wel zijn de paden die je loopt smal en soms hobbelig. Mocht je een rolstoel hebben, dan zou ik aanraden op een rustige dag te bezoeken zodat er voldoende ruimte is om over de paden te rijden.

Toiletten

Er bevinden zich voldoende toiletten in het park. Deze worden regelmatig schoongemaakt en zijn netjes. Ook is er een verschoonruimte aanwezig.

Eten en drinken

Er is een restaurant, het Jungle Café, aanwezig met zitplaatsen binnen en een groot terras buiten. De prijzen zijn redelijk.

Het is ook toegestaan eigen eten en drinken te nuttigen in het park, echter niet in doorloopverblijven (zoals het apenverblijf), in het restaurant of op het terras.

Winkel

Er is een erg leuk winkeltje in Almere Jungle, genaamd Jungle Store. In dit winkeltje zijn veel knuffels, biologische honing, zelf gebrouwen bier en andere hele leuke artikelen verkrijgbaar. De store is ook bereikbaar zonder kaartje voor het dierenpark en geopend van 10.00 – 17.30 uur.

Praktische informatie

Openingstijden

De dierentuin Almere Jungle is geopend op de volgende tijden:

 • Op maandag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur.
 • Op zondag van 10.00 – 17.30 uur.

Toegangsprijzen

 • 0 t/m 1 jaar: gratis
 • Vanaf 2 jaar: €5,95.
 • Jaarabonnement: €24,50.

Parkeren kun je doen op één van de aangrenzende parkeerplaatsen en is gratis.

Adresgegevens

Kemphaanpad 2
1358 AC Almere

Website: www.almerejungle.nl

Kunnen wij een bezoek naar Almere Jungle aanraden?

Ja! Almere Jungle is zeker op ons lijstje van nieuwe favorieten geëindigd. Het is een dierenpark die niet zo strak en modern is als de meeste dierenparken. Daarnaast is het zeer goed te doen met kleinere kinderen die nog niet zo lang kunnen lopen. Door de mooie omgeving en de manier van opstellen, kijk je je ogen uit. Ook fijn dat het grootste gedeelte warm en droog binnen is. Leuk voor jong én oud.

Met een bezoek aan de winkel en een hapje/drankje in het restaurant duurt een bezoek aan deze dierentuin in Flevoland ongeveer 2 á 3 uur.

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Lisanne

About Author

Hallo allemaal, Ik ben Lisanne, 34 jaar en samen met mijn man Rufus en onze zoons Avian (4 jaar) en Elliot (1) woonachtig in Heerhugowaard. Ik werk als Pedagogisch coach/ - Beleidsmedewerker voor een kinderopvangorganisatie. Ik ga graag met mijn gezin op pad, naar pretparken, dierentuinen of de natuur in.

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.