Menu
Attractieparken / Nederland / Uitjes & Activiteiten

Amusementspark Tivoli, een leuk kleinschalig pretpark voor peuters en kleuters

Op zoek naar een leuk pretpark geschikt voor mijn kinderen van 1,5 en 4,5 jaar, stuitte ik op Amusementspark Tivoli in Berg en Dal (vlakbij Nijmegen). Een leuk kleinschalig pretpark wat zich zeker richt op de kleinere kinderen. Dit pretpark behoort dan ook zeker in het rijtje pretparken geschikt voor peuters en kleuters. In dit artikel geef ik je een kleine impressie en vertel ik je of het de moeite waard is om naartoe te gaan. 

Diverse leuke attracties

In Amusementspark Tivoli kunnen kinderen genieten van meer dan 30 verschillende attracties en speeltoestellen. Niet alleen grotere kinderen kunnen zich hier vermaken, ook voor kinderen vanaf ongeveer een jaar is hier meer dan genoeg te beleven. Wat dacht je van een leuke draaimolen, autootjes, treintjes, botsauto’s, een griezelbos en een achtbaan? Maar ook diverse buitenspeeltuinen én een binnenspeeltuin mogen hier niet ontbreken.

Voor de attracties gelden lengte-eisen. Zo ben je bij sommige attracties als ouder verplicht om je kind te begeleiden tot een bepaalde lengte. Mijn zoon van 4,5 jaar mocht in alle attracties op eentje na waarvoor een minimum lengte van 1.20m verplicht is.

Het park is niet enorm groot, maar hierdoor wel erg overzichtelijk. Tevens komt het park veilig en schoon op mij over, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is. Voor jongere kinderen is dit dan ook een prima park om te bezoeken.

Hieronder zullen diverse foto’s volgen van attracties in Amusementspark Tivoli:

Binnen- en buitenspeeltuinen

Er zijn een aantal speeltuinen te vinden in dit leuke kleinschalige pretpark. Voor de allerkleinste is er een speciaal dreumeshofje waar zij o.a. kunnen spelen in een zandbak, schommelen (in speciale babyschommels) en van een glijbaan af kunnen. De glijbaan in dit gedeelte heeft een dichte trap zodat hij ook veilig is voor de allerkleinste. Mijn jongste zoon van 1,5 jaar kon hier zelfstandig naar boven klimmen en via zijn buik weer naar beneden glijden. Wat een lol had hij!

Ook voor de grotere kinderen is er genoeg klim- en klautervermaak. Zij kunnen zich vermaken op de verschillende trampolines, een heel groot springkussen en diverse speeltoestellen. Voor hen is er ook een leuke bouwplaats waar zij met planken een eigen hut kunnen bouwen. Hartstikke leuk én origineel.

Mocht het weer even iets minder zijn (of gewoon als je het leuk vindt), kun je terecht in de overdekte speeltuin Circus Fun City. Deze speeltuin bevindt zich achter het grote restaurant aan het begin van het park en is ook van buitenaf begaanbaar.

Er is in deze indoor speeltuin een groot gedeelte voor kleuters en een klein gedeelte voor peuters. Doordat het achter het restaurant zit, kun je hier ook lekker aan een van de tafeltjes zitten om een hapje en drankje te nuttigen. Ik heb geen bordje zien staan dat je het verboden is eigen consumpties mee te nemen, en ga er dan dus ook vanuit dat dit wel mag.

Eten en drinken

Er zijn een tweetal locaties waar je eten en drinken kunt halen: bij het restaurant aan het begin van het park en bij een corner in het midden. Her en der zijn diverse terrasjes te vinden zodat je overal wel kunt zitten.

Bij het restaurant kun je o.a. een patatje, broodjes en softijs halen. Voor een goede lunch kun je dus het beste hier naartoe gaan. Bij de corner kun je churros verkrijgen, maar ook een broodje braadworst en ijs. De churros zijn overigens goed te doen! Ik had echter niet echt de indruk dat je bij beide locaties ook ‘gezond’ eten kan halen.

Ook mag je gewoon lekker je eigen eten en drinken meenemen. Scheelt weer mooi in de portemonnee!

Praktische informatie 

Tarieven

Amusementspark Tivoli is naar mijn mening een goed betaalbaar pretpark. De entreeprijzen zijn als volgt:

  • 0 t/m 1 jaar € 0,-
  • 2 t/m 59 jaar € 14,75
  • Vanaf 60 jaar € 7,25

Tip! Als je online je kaartjes besteld, dan krijg je € 2,25 korting per kaart. Deze kaartjes dienen echter wel op datum te staan.

Extra tip! Momenteel kun je via Ticketveiling.nl goedkoper kaartjes kopen, zoals wij ook hebben gedaan.

Ben je van plan om vaker dan drie keer in het jaar naar Amusementspark Tivoli te gaan? Overweeg dan om een abonnement af te sluiten. Een gezinsabonnement voor 4 personen heb je al voor € 165,- per jaar. Tevens krijg je bij een abonnement korting op andere leuke pretparken zoals eenmaal 50% korting op de Julianatoren en Avonturenpark Hellendoorn maar ook 40% korting op alle Plopsaland parken.

De prijzen in het park zelf vind ik persoonlijk ook wel meevallen vergeleken met sommige andere pretparken. Voor een zakje churros betaalden wij bijvoorbeeld € 3,-. Drinken hadden wij zelf meegenomen.

Openingstijden

Het zomerseizoen van Amusementspark Tivoli is dit van 6 april t/m 27 oktober 2019. Het park hanteert diverse openingstijden maar is op de meeste dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor de actuele openingstijden verwijs ik je graag naar hun website.

In de winter is het pretpark ook geopend van ongeveer eind november t/m half maart. Een aantal attracties zijn ook dan toegankelijk. Ook kun je in deze periode gezellig komen schaatsen en genieten van een leuke wintershow. Let op! In het winterseizoen is het niet toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen.

Adresgegevens

Voor je navigatiesysteem kun je het volgende adres invoeren:

Oude Kleefsebaan 116
6571 BK Berg en Dal

Je kunt direct bij het park parkeren voor € 2,- per auto.

En of het voor herhaling vatbaar was..?

Op deze vraag zeg ik zowel ja als nee. Het park is niet enorm groot en ik denk persoonlijk voor een hele dag vermaak te klein. Het lijkt mij een prima pretpark voor een halve dag. Prima voor gezinnen met jonge kinderen dus.

Wij wonen er zelf ruim een uur rijden vandaan. Ik zou hier dan ook niet snel nogmaals voor op en neer rijden. Mocht je hier in de buurt wonen of toevallig in de buurt zijn, dan kan ik Amusementspark Tivoli zeker wel aanraden. Als wij dichterbij hadden gewoond, dan was dit park ook zeker in aanmerking gekomen voor een abonnement.

Ik denk dat het park het leukste is voor kinderen tot een jaar of 6. Het park is wat mij betreft dus het meeste geschikt voor peuters en kleuters. Mijn beide kinderen hebben het in ieder geval enorm naar hun zin gehad. Mijn oudste zoon geeft het park dan ook een 10!

Enne.. mocht je nog een lekker hapje willen eten, tegenover het pretpark zit een pannenkoekenrestaurant (zie onderstaande foto).

Wil je graag weten welke pretparken in Nederland geschikt zijn voor peuters en kleuters? Lees dan ons artikel: ‘De leukste pretparken voor peuters & kleuters

Foto’s © Opwegmetmama.nl

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van twee prachtige zonen (2 en 5 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: