Menu
Nederland / Theater en films / Uitjes & Activiteiten

De nieuwe boscoopfilm Angry Birds 2

Angry Birds, wie kent ze niet? Naast het bekende spelletje is er enkele jaren geleden een film over hen uitgebracht. En nu komen ze met een tweede deel! In dit artikel kun je lezen waar deze film over gaat, vertel ik je iets over het te gekke Kinepolis Kids Weekend waar je als echte Angry Birds fan bij moet zijn. En tot slot maak je ook nog kans op 4 bioscoopkaartjes! Doe je mee?

Angry Birds, wie zijn dat nou eigenlijk?

Angry Birds begon als een spelletje voor de Apple iPhone, gecreëerd door Jaakko Iisaki uit Finland. Tegen alle verwachtingen in, werd dit spel een dikke hit. Het spel is meer dan 100 miljoen keer verkocht in de App Store!

Tijdens het spel neem je de rol over van een stel kwade vogels (Angry Birds) die hun eieren moeten proberen te krijgen welke zijn gestolen door een stel groene biggen. De Angry Birds moeten daarbij constructies vernietigen van o.a. hout, ijs en steen. De groene biggen bevinden zich in deze constructies en het is de bedoeling dat je deze verslaat. Maar let op: iedere vogel heeft zijn eigen kwaliteiten, dus je moet goed nadenken over welke vogel je waarvoor gebruikt.

Omdat het spel zo’n succes was, kwam in 2016 ‘Angry Birds: De Film’ in de Nederlandse bioscopen. Wederom was ook dit weer een grote hit!

Naast het spel en de film, is er ook diverse merchandise verkrijgbaar. En ook leuk om te weten: in een aantal landen kun je zelfs naar een Angry Birds pretpark!

De film: Angry Birds 2 

De strijd tussen de Angry Birds en de groene biggen gaat weer verder. Zodra er een nieuw gevaar zowel het Vogeleiland als het Biggeneiland bedreigt, besluiten de vogels om samen de werken. Op deze manier kunnen zij hun krachten bundelen om zo de beide eilanden te redden. Maar of ze dat gaat lukken…?

Vanaf woensdag 14 augustus 2019 kun je de film Angry Birds 2 in de Nederlandse bioscopen bekijken. De film duurt 97 minuten en wordt geadviseerd voor 6 jaar en ouder.

Kom naar Angry Birds 2 tijdens het Kinepolis Kids Weekend

Ook dit keer heeft Kinepolis er voor gekozen om een leuke kinderfilm te combineren met het Kinepolis Kids Weekend op zaterdag 17 augustus 2019 en zondag 18 augustus 2019.

Er altijd extra veel te beleven tijdens de Kinepolis Kids Weekenden. Dit keer kunnen kinderen bijvoorbeeld in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht een wedstrijdje doen op de stormbaan en kunnen ze in Kinepolis Breda dozen (lees: zogenaamde constructies) omgooien. In beide bioscopen is trouwens ook een speciale Angry Bird Photobooth te vinden. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, kun je in Utrecht, Den Bosch, Oss, Breda en Dordrecht levensechte Angry Birds ontmoeten (niet vergeten om een te gekke selfie te maken natuurlijk ;-)).

De activiteiten starten allemaal 1 uur voor aanvang van de film. Voor de exacte filmtijden kun je het beste even een kijkje nemen op de website van je Kinepolis bioscoop.

De karakters kun je op de volgende tijdstippen ontmoeten in de desbetreffende Kinepolis bioscopen:

  • Utrecht: zaterdag 17 augustus 2019 tussen 10.00 – 11.00 uur
  • Den Bosch: zaterdag 17 augustus 2019 tussen 13.30 – 13.45 uur
  • Oss: zaterdag 17 augustus 2019 tussen 15.50 – 16.00 uur
  • Dordrecht: zondag 18 augustus 2019 tussen 12.00 – 13.10 uur
  • Breda: zondag 18 augustus 2019 tussen 14.50 – 15.50 uur

Ook in de vestigingen Almere, Den Helder, Emmen, Enschede, Groningen, Hoofddorp, Huizen, Schagen en Zoetermeer kun je het Angry Birds 2 Kids Weekend beleven. Ondanks dat de karakters hier niet naartoe komen, zijn er wel genoeg andere leuke activiteiten in dit thema te doen.

Good to know: voor kinderen betaal je tijdens dit weekend € 1,- meer voor een kaartje.

Win 4 bioscoopkaartjes voor het Angry Birds 2 Kids Weekend

En om het artikel af te ronden, maak je ook nog eens kans op maar liefst 4 bioscoopkaartjes tijdens het super coole Angry Birds 2 Kids Weekend op 17 en 18 augustus 2019 in één van de Kinepolis bioscopen. Daarbij zijn wij erg benieuwd waarom jij vindt dat deze kaartjes bestemd zijn voor jou. Laat je reactie achter onder onze social media kanalen of onder dit artikel. 😉

Meedoen kan t/m zondag 11 augustus 2019. Doe je mee? 

De wedstrijd is inmiddels afgelopen. 

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 4 en 7 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.