speelpark-goudvis-noord-holland-speeltuin

Voel je als een vis in het water in Speelpark De Goudvis!

Last updated:

Aan de Noord-Hollandse kust in Sint Maartenszee vind je een super leuk speelpark waar je zowel binnen als buiten je hart op kunt halen: Speelpark De Goudvis. Je vindt er onder andere een binnenspeeltuin van 2200 m2, een heerlijk ruime buitenspeeltuin en voor de ouders genoeg zitjes om even uit te rusten. Wij gingen hier voor een tweede keer naartoe en vertellen je hier graag meer over!

Speelpark De Goudvis

Binnenkomst en eerste indruk

Speelpark De Goudvis ligt in St. Maartenszee, dichtbij het strand. Als je aan komt rijden moet je door slagbomen om op het ruime parkeerterrein te komen. Mochten er veel auto’s staan, laat je niet afschrikken, want het park is groot genoeg om veel mensen te ontvangen.

Als je het park in komt kun je rechts om richting het buiten gedeelte en rechtdoor voor de indoor speeltuin, de winkel en de cafetaria. Naar onze mening is het park lekker ruim opgezet. Het is best druk (hoogseizoen en bouwvak), maar zo voelt het niet aan.

Tip: Bij de kassa kun je meteen een parkeerkaartje kopen voor € 3,- zodat je dit na je bezoek niet meer hoeft te doen. Blijf je korter dan 1,5 uur dan parkeer je gratis.

speelpark-goudvis-noord-holland-speeltuin

De Binnenspeeltuin

Het binnen gedeelte van Speelpark De Goudvis hebben wij deze keer overgeslagen, omdat we mooi weer hadden. De vorige keer zijn we hier wel geweest en wat is het leuk! Dit gedeelte bestaat uit 3 verschillende hallen:

 • In de eerste hal vind je een helikopter monorail, een rodelbaan met sleetjes en De Sweeper (met rond draaiende armen die je moet ontwijken). Dit is de hal voor de wat grotere kinderen.
 • In de tweede hal heb je een 3 verdiepingen hoog klim en klauter ‘gebouw’ die uit komt op 2 glijbanen. Hier vind je ook ballenbakken. Jack van 2 vond het hier geweldig, lekker veel ruimte om te spelen en genoeg uitdaging.
 • In de derde hal is een speciale softplay-hoek voorzien van softplay attributen. Toen wij er waren was dit gedeelte tijdelijk gesloten, maar ik heb even om de hoek gegluurd en het zag er super leuk uit.

De binnenspeeltuin beschikt over tafeltjes in elke ruimte en er is een snack corner waar je een patatje, kleine snack, plates en ijsjes kunt halen. Je mag in het binnen gedeelte geen zelf meegebracht eten of drinken nuttigen.

speelpark-goudvis-noord-holland-speeltuin

De Buitenspeeltuin

Het buiten gedeelte van Speelpark De Goudvis is ontzettend groot en er is veel te doen. Meteen als je binnen komt zie je een stuk of 10 trampolines, een springkussen en een speeltoestel met zand er omheen. Loop je iets verder dan kom je de trap auto’s tegen.

speelpark-goudvis-noord-holland-speeltuin

Een persoonlijke favoriet van onze zoon is het speel strandje waar je met water en zand kunt spelen. Hier vind je ook 2 kleine graafmachines die je zelf kunt bedienen. Bij dit gedeelte vind je ook een picknicktafel, dus strijk lekker neer of speel mee met de kinderen!

speelpark-goudvis-noord-holland-speeltuin
speeltuin-groenendaal-groenedaalse-bos-kinderboerderij-heemstede

Verder vind je in dit gedeelte onder andere schommels, speeltoestellen, glijbanen en een kabelbaan. Het leuke is dat dit niet het enige is wat je buiten vindt. Zo beschikken ze over de grootste air trampoline van Europa (400 m2), een waterbrug waarbij je door het water rent en waterfietsen.

Als je op de air trampoline staat kijk je uit over het hele park, alleen daarom al leuk om met je kind(eren) erop te klimmen en mee te springen!

De waterfietsen vind je op een klein meertje, dat omheind is met hekken, zodat kleinere kinderen er niet zomaar bij kunnen komen. Je kunt er met 2 personen op en ik denk dat ze vanaf een jaar of 6 zelf kunnen trappen!

speelpark-goudvis-noord-holland-speeltuin
speelpark-goudvis-noord-holland-speeltuin

Blokhutten

Mocht je een dagje naar Speelpark De Goudvis willen met bijvoorbeeld je familie of voor een kinderfeestje dan kun je er ook voor kiezen om een blokhut te huren. In de blokhut staat een 10-persoons picknickbank, een tuintafel met 6 stoelen en een parasol. Het ziet er ontzettend leuk en comfortabel uit. Ons idee was dat je er bijvoorbeeld ook een kleiner kindje even kunt neer leggen om te slapen (in de wandelwagen of campingbedje). Mocht je een blokhut willen boeken dan kan dit telefonisch of via het contactformulier.

Eten en drinken

In het indoor gedeelte vind je een snack corner waar je een patatje, kleine snack, plates en ijsjes kunt halen. Deze kun je binnen aan een tafeltje op eten, maar je kunt het ook mee nemen naar buiten, waar heel veel picknick tafels staan. Buiten mag je ook je zelf meegebrachte eten en drinken nuttigen.

Buiten het speelpark vind je Restaurant De Goudvis, hier kun je van 12.00 tot 20.00 terecht voor lunch en diner.

speelpark-goudvis-noord-holland-speeltuin

Tip: Zelf verbleven wij in Petten toen we naar de Speelpark De Goudvis gingen, dit ligt op ongeveer 5 minuten rijden van het park. Hier zit Restaurant Buiten, wat met kinderen ontzettend leuk is. Hier kun je verse patat, pannenkoeken, poffertjes en plates bestellen. Maar het fijnste aan dit restaurant is dat ze 3 trampolines, glijbanen en een midgetgolfbaan hebben. De kinderen kunnen dus heerlijk spelen terwijl je als ouders lekker een drankje doet. Zij zijn geopend van april t/m oktober.

speelpark-goudvis-noord-holland-speeltuin
speelpark-goudvis-noord-holland-speeltuin

Handig om te weten!

Openingstijden

 • Van april t/m september (voorjaar/zomer) is Speelpark De Goudvis dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Van oktober t/m maart (najaar/winter) is het speelpark op maandag en dinsdag gesloten en woensdag t/m zondag geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.
 • Tijdens regiogebonden schoolvakanties (regio Noord) is het speelpark dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur.
 • Baby’s hebben gratis entree. Je betaalt enkel entree voor kinderen van 1 t/m 17 jaar. Tip! Ga je hier regelmatig naartoe, sluit dan een abonnement af.
 • In alle toiletten zijn verschoningskussens aanwezig
 • Het hele park is goed begaanbaar voor wandelwagens
 • Adres: Zeeweg 91, 1753 BB Sint Maartenszee
 • Betaald parkeren op hun eigen terrein
 • Website: Speelpark De Goudvis

Ons eindoordeel over Speelpark De Goudvis

We zouden Speelpark De Goudvis zeker aanraden. Het park is ook voor de allerkleinsten een plezierig uitje. Je kunt er in de zomer en de winter terecht door het binnen en buiten gedeelte en het is heerlijk ruim opgezet.

Wat ik persoonlijk ook altijd heel fijn vind is dat je als volwassene niet voor jezelf hoeft te betalen. Hierdoor is het ook een heel betaalbaar uitje is. Wij gaan ook een jaarkaart aanschaffen, aangezien we vaak in de buurt zijn bij familie.

Omdat het park aan de kust ligt is het ook erg goed te combineren met het strand van Petten, St. Maartenszee of Callantsoog.

Ben je op zoek naar nog meer leuke uitjes? In het artikel ”De leukste uitjes met kinderen in Noord-Holland” hebben wij een aantal mooie tips staan.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Dominique