Menu
Attractieparken / Gelderland

Attractiepark De Waarbeek, al bijna 100 jaar een begrip in Twente!

Attractiepark De Waarbeek ligt in het bos tussen Enschede en Hengelo. Het is een klein, overzichtelijk park met voor ieder wat wils. Ook met de allerkleinsten kun je je hier prima vertoeven. Sinds 2020 kent het familiepretpark tevens een all inclusive concept waardoor je ook nog eens onbeperkt kunt eten en drinken. In dit artikel neem ik je mee naar De Waarbeek en vertel ik je wat wij ervan vonden.

Laatste update juni 2021

De geschiedenis van De Waarbeek

De Waarbeek bestaat dit jaar 95 jaar! In 1924 is de eerste start gemaakt door de opening van een Theehuis. De Engelse tuin was voorzien van een tennisbaan en een prieeltje. Nog niets van een pretpark. Maar dit veranderde al snel. In 1930 werd de Rodelbaan geplaatst en het pretpark was geboren. De Rodelbaan werkt nog steeds en wordt gezien als de oudste stalen achtbaan die nog werkend is! De jaren erna is De Waarbeek uitgebreid met diverse attracties en geworden tot wat het nu is: een familiepretpark met wel 35 attracties voor jong en oud, geschikt voor een dagje uit met het hele gezin.

Het attractiepark

De oudste, nog werkende achtbaan

Na een vriendelijk welkom kwamen wij in het park zelf. We werden direct geconfronteerd met de oudste, nog werkende achtbaan, De Rodelbaan. Dat moesten we natuurlijk uitproberen. Eenmaal plaatsgenomen bracht een tandradbaantje ons wat hoger. Van daaruit begon de rit pas echt. We wisten niet wat ons te wachten stond, maar het was een leuk ritje. Een paar heuvels, naar beneden gaat dan best hard, een foto, wat scherpe bochten en we waren weer bij het eindpunt. Erg leuk!

Leeftijdsvoorschriften

Bij bijna alle attracties met een leeftijdsvoorschrift staan vriendelijke werknemers met een stok. Zo meten zij of je kind groot genoeg is om mee te gaan. Bij twijfelgevallen wordt de manager erbij geroepen. Zij meet dan nog eens wat preciezer. Het kan zijn dat je kindje toch groot genoeg is en krijgt dan een bandje om. Zo weten alle medewerkers dat het goed zit. Een goede service, al zeg ik het zelf! Ook staat er bij iedere attractie een duidelijk bord met de specifieke regels voor die attractie.

Onze favoriete attracties

Voor onze tweeling van 11 jaar waren de botsauto´s favoriet. Zij hebben heel wat ritjes gemaakt. Dat kon ook, omdat het heel rustig was. De rodelbaan was ook erg leuk. De kinderen zijn nog een keer samen geweest, zodat ik rustig nog even wat foto´s kon maken.

De meeste tijd hebben we doorgebracht bij de Zweefbaan. Een tokkelbaan die je over het water laat scheren en weer terug. Dit was een attractie met zelfbediening. Zitten, vastmaken en op de knop drukken. Er waren twee banen en de sport was om tegelijkertijd van start te gaan. Helaas, niet gelukt. Één van de tokkelbanen reageerde net wat langzamer. Jammer…!

Het meest spectaculaire avontuur was de Nautic Jet. In een bootje werd je omhoog getrokken. Eenmaal bovenaan ging je met een hoge snelheid naar beneden om met een zweef terecht te komen in het water. Voor dit avontuur heb je een sterke maag nodig. Deze attractie werkte ook op basis van zelfbediening. Groene knopje indrukken, door het poortje, in het bootje en aan het touwtje trekken en je avontuur gaat beginnen.

Een eindje verder op het park ging ik even weer terug naar mijn jeugd. Op de kermis in mijn jeugd stond er jaarlijks een Swingmill. Metalen bakjes die hard ronddraaien die je een extra swing kan geven door aan het touw te trekken. Superleuk!

De Hully Gully was ook spannend. Een soort grote ronde circustent met aan de uiteinden bakjes om in te zitten. Eerst draait de Hully Gully gewoon rondjes, maar na een poosje gaat deze aan 1 kant omhoog en harder draaien. Durf jij dit avontuur aan?

We zijn ook nog een paar keer in de Rups geweest. Een ronddraaiende attractie die uiteindelijk dicht gaat. Door de hoogteverschillen in de baan lijkt het dan net een echte rups.

Juist aan de kleintjes is gedacht

Kinderen vanaf 100 cm mogen vrijwel in alle attracties. Soms met begeleiding, maar veelal helemaal alleen. Onze dochter heeft de magische lengte van 100cm bereikt en zou zich hier dus helemaal kunnen uitleven. Ik beschrijf hieronder een aantal attracties die geschikt zijn voor kinderen vanaf 100 cm:

Ook in dit attractiepark zijn de Tea Cups weer te vinden. Een favoriet voor veel kinderen. Wat mij deze keer opviel, waren de felle, vrolijke kleuren. Je kan zelf aan het wiel in het midden draaien voor nog meer daai-effect.

De Venture River is een route in een boomstam door het water. Heel knus en gezellig zonder nat te worden. In deze attractie zitten geen hoogteverschillen die ervoor zorgen dat je nat wordt.

Onze grote kinderen vonden de botsauto´s heel erg leuk. Ook aan de kleintjes is gedacht. Er is een mini versie van de botsauto´s, de mini cars, waar ook zij leuke ritjes in kunnen maken.

Met de Spoortrein kun je een ritje maken door het hele park. Even een rustmomentje om alles van een afstandje te bekijken.

De Disney familie is ook aanwezig bij De Waarbeek. De Golfjet is een grappige draaimolen waar je kindje kan kiezen uit de vele personages van Disney. Deze draaimolen ziet er heel gezellig uit.

Natuurlijk is er meer te vertellen over de vele attracties. Op de site zijn deze allemaal terug te vinden. Ook staan daar de lengtevoorschriften duidelijk bij. Zo kun je vooraf al bekijken waar jouw kind wel of niet in mag al dan niet met begeleiding.

Even rustig spelen in het Speelschip of in Kabouterland kunnen de kleintjes ook.

Eten en drinken

Eten en drinken op het park zelf

Sinds het seizoen 2020 heeft Attractiepark De Waarbeek een all inclusive concept waardoor eten en drinken is inbegrepen bij de entreeprijs. Er zijn diverse zitjes waar je rustig wat kunt eten en drinken. Neem je liever je eigen eten en drinken mee? Geen probleem, het is niet verboden je eigen eten en drinken mee te nemen. De snackbar heeft een centrale plek in het park. Ook is er een koffiecorner waar je diverse ijsjes en slush puppy´s kunt verkrijgen.

Het Pannenkoekenhoes

Naast de Waarbeek is het Pannenkoekenhoes Twente. Na een dagje heerlijk spelen in het pretpark is dit een mooie afsluiting. Pannenkoeken zijn bij heel veel kinderen favoriet. De zitplaatsen zijn zowel binnen als buiten en hebben mooi uitzicht over de vijver. Wanneer de kinderen nog energie over hebben, is hier nog een indoor klimparadijs, een mini-carrousel en een speelhoek waar zij zich uit kunnen leven. Meer informatie over dit Pannenkoekenhoes en de menukaart is te vinden op de site.

Praktische informatie over Attractiepark de Waarbeek

Tarieven

Attractiepark de Waarbeek hanteert de volgende tarieven:

  • Kinderen vanaf 3 jaar moeten betalen om naar binnen te mogen;
  • Er wordt gewerkt met één tarief. Op de website van Attractiepark De Waarbeek kun je tickets bestellen voor € 15,50;
  • Een parkeermuntje kost € 4,95 per auto.

Tip: Online zijn diverse sites die de tickets nog goedkoper aanbieden.

Openingstijden

De Waarbeek is meestal vanaf begin april tot eind oktober geopend. Eerst nog alleen in de weekenden, maar vanaf eind april vaak iedere dag. Op de site is precies te vinden wanneer en tot hoe laat het park open is. Je kunt vanaf 10.00 uur naar binnen. Het seizoen sluit eind oktober.

Adresgegevens

De Waarbeek is te vinden tussen Enschede en Hengelo. Je kunt De Waarbeek vinden op de volgende adresgegevens:

Twekkelerweg 327
7554SC Hengelo

Website: www.waarbeek.nl

En dit is wat we ervan vonden

De Waarbeek is een leuk, zeer overzichtelijk park waar je met een gezin prima een dagje kunt vertoeven. Er is genoeg avontuur voor jong en oud. Wat ons echt opviel, is dat er aan de kleine kinderen is gedacht. Voor kinderen vanaf 100cm is De Waarbeek zeker heel veel plezier! Het personeel is erg vriendelijk en de voorschriften worden goed in acht genomen. Tijdens ons bezoek was het vrij rustig en we hebben nergens hoeven wachten. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden.

Wil je graag weten welke pretparken in Nederland geschikt zijn voor peuters en kleuters? Lees dan ons artikel: ‘De leukste pretparken voor peuters & kleuters

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Marjolijn

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.