attractiepark-dippiedoe-best-noord-brabant

Attractiepark DippieDoe, daar wil iedereen naartoe!

Tijdens onze zomervakantie vorig jaar verbleven wij in de buurt van attractiepark DippieDoe. Dit familiepark staat bekend als zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. En omdat er zowel indoor als outdoor van alles te beleven is, is dit park dé uitkomst bij echt Hollands wisselvallig zomerweer. In deze blog vertel ik je graag meer over onze ervaringen.

Welkom bij attractiepark DippieDoe

In de bosrijke omgeving van het Brabantse Best ligt attractiepark DippieDoe. Dit familiepark is een mix tussen een attractiepark, indoorklimfestijn en buitenspeeltuin. Verspreid over het terrein zijn ruim 25 kindvriendelijke attracties te vinden. Hier vind je geen lawaaierige en schreeuwende attracties, maar is juist alles gericht op families met jongere kinderen. En omdat zowel binnen als buiten van alles te doen is, is DippieDoe echt een ideaal weersonafhankelijk uitje.

Buitenhaven

In het buitengedeelte van ruim 22.000 m² kunnen kinderen zich gerust uren vermaken. Hier vind je onder andere twee achtbanen (waarvan eentje speciaal voor jongere kinderen), een zweefmolen, twee verschillende schommelschepen, een mini reuzenrad, een midgetgolfbaan en verschillende speeltuinen! En hoewel (bijna) alle attracties veilig zijn voor jongere kinderen, mogen ouders natuurlijk ook overal mee in.

Onze jongens waren niet weg te slaan uit de Dolle Pier. Ik denk dat er wel een stuk of acht ritjes in deze achtbaan in treinthema zijn gemaakt. Ook de Dolle Dobber, een schommelschip speciaal voor de kleinere matrozen, en het kleurrijke Schoeprad vielen erg in de smaak.

Voor de wat oudere durfal bieden de achtbaan Typhoon en het schommelschip de Slingersloep veel plezier.

attractiepark-dippiedoe-best-noord-brabant

De mechanische buitenattracties bij DippieDoe zijn alleen geopend bij (redelijk) goede weersomstandigheden.

Goed om te weten: de attracties buiten draaien niet de hele tijd, maar wisselen elkaar om het kwartier af. Bij elke attractie staat duidelijk beschreven wanneer ze worden bediend (zie foto hierboven), alhoewel het op rustige dagen ook goed mogelijk is dat een medewerker met je meeloopt naar een volgende attractie om deze voor je aan te zetten.

Op hele drukke dagen zijn alle attracties doorlopend open. Bij de attracties wordt trouwens een minimale lengte –passend bij de doelgroep– gehanteerd. Onze jongste van nog geen 4 mocht tot zijn grote vreugde in vrijwel alle attracties (de Typhoon en de Slingersloep uitgezonderd).

natuurspeeltuin-speelbos-speeltuin-noord-brabant

Naast de mechanische attracties is er meer dan genoeg te beleven. In het buitengedeelte van DippieDoe zijn meerdere klimtoestellen en schommels te vinden die variëren in moeilijkheid. Zo kunnen zowel de allerjongste als de iets oudere kinderen heerlijk klimmen en klauteren. Ook kan je ervoor kiezen om een potje Piratenmidgetgolf te spelen. Je kunt een stick en balletje ophalen bij de Dolle Dobber.

Onze kinderen waren overigens niet weg te slaan bij de 26 meter lange airtrampoline. Zelfs als er meerdere kinderen aan het springen zijn is er nog meer dan voldoende ruimte over om je eigen trucjes te kunnen doen.

Binnenhaven

Ben je buiten uitgekeken, of werkt het weer niet mee? Dan kan je gelukkig ook je energie kwijt in het binnengedeelte. De zogenaamde Binnenhaven van 5000 m² is een waar klimparadijs.

Wanneer je kinderen eenmaal de grote gele klimtoren en het Klauterkajuit hebben ontdekt zie je ze voorlopig niet weer terug! Ook de Grote Golf glijbaan was een grote hit. De jongste moesten we nog wel even helpen om de steile helling op te komen, maar de vijf-er lukte dat echt prima in zijn eentje.

En vergeet niet om de Stormtoren uit te proberen waar de kids zelf ‘een vrije val’ kunnen ervaren. Uiteraard afgestemd op de jonge doelgroep!

attractiepark-dippiedoe-best-noord-brabant
attractiepark-dippiedoe-best-noord-brabant
attractiepark-dippiedoe-best-noord-brabant

Maar ook aan de allerkleinsten hebben zij bij DippieDoe gedacht! In de afgezonderde Dreumesbaai staan diverse speelelementen die echt afgestemd zijn op kinderen in de dreumes en peuterleeftijd.

Ook kunnen kinderen tot drie jaar terecht in de Ballenbaai waar ze heerlijk afgezonderd van de grotere kinderen kunnen spelen. En natuurlijk zijn ook de allerkleinsten welkom om samen met papa of mama een ritje in de draaimolen te maken.

attractiepark-dippiedoe-best-noord-brabant

Eten en drinken

In de Binnenhaven kan je ook terecht voor een hapje en een drankje. Ik was zelf erg verrast door het ruime aanbod aan lekkere eten én koffie. Je kunt hier niet alleen de welbekende frituursnacks en tosti’s krijgen: ook pannenkoeken, borrelplanken, vers belegde luxe broodjes (zowel warm als koud) en zelfs poké bowls staan hier op de kaart! Pluspunt voor DippieDoe!

En hoe fijn is het dat je bij een indoorspeeltuin een lekkere karamelkoffie kunt bestellen? Er wordt hier dus ook echt aan de papa’s en mama’s gedacht.

Wil je liever je eigen lunch of versnaperingen meenemen? Dat mag, maar zorg dan wel dat je plaatsneemt op één van de picknickbanken of in de zonneweide buiten gaat zitten.

attractiepark-dippiedoe-best-noord-brabant
attractiepark-dippiedoe-best-noord-brabant

Praktische informatie over DippieDoe

Wij hebben begin juli een bezoekje gebracht aan DippieDoe. Dat was ruim voor de echte zomervakantiedrukte losbarstte én op basis van vooraf reserveren i.v.m. Coronamaatregelen. Misschien dat het daardoor iets minder druk was dan een aantal reviews op andere sites doen geloven.

Ook zijn de toiletten nu tijdelijk verplaatst naar de veel ruimere evenementenhal. Wij herkenden dan ook niet de commentaren dat er te weinig sanitaire faciliteiten zijn.

Openingstijden & entreeprijzen

DippieDoe kent een zomerseizoen en een winterseizoen. Het zomerseizoen loopt van 1 april t/m 31 oktober. Van 1 november t/m 31 maart kun je DippieDoe enkel indoor bezoeken.

Breng je in het hoogseizoen (april-oktober) een bezoekje aan DippieDoe, dan betaal je € 16.50 entree. Kinderen t/m 1 jaar oud mogen in het hoogseizoen gratis naar binnen. In de wintermaanden is de Buitenhaven gesloten. In het winterseizoen kost een ticket voor kinderen van 1 t/m 12 jaar € 8,95 per persoon.

Verder moet je rekening houden met € 6,- voor een parkeermunt voor een hele dag. Ook kun je het parkeren per uur betalen, dit kost € 1,50 per uur. Met je entreebewijs heb je gratis toegang tot het naastgelegen Aquabest.

attractiepark-dippiedoe-best-noord-brabant

Adresgegevens

Attractiepark DippieDoe ligt op nog geen 10 kilometer van Eindhoven. Het adres is:

Ekkersweijer 1
5681 RZ Best

Het is aan te raden om het laatste stuk niet op de navigatie te rijden en gewoon de bordjes naar DippieDoe/Aquabest te volgen.

Let op: Het park is niet goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf de meest dichtstbijzijnde bushalte (Wilhelminabrug) is het nog ruim een half uur lopen!

Website: www.dippiedoe.nl

Voor welke leeftijd?

DippieDoe is een tof attractiepark voor gezinnen met jonge kinderen. Het is ook met de buggy of kinderwagen goed toegankelijk en er is meer dan genoeg te beleven. Hoewel er ook twee attracties zijn voor de wat grotere durfallen, zijn de meeste toestellen en attracties wel echt gericht op kinderen jonger dan een jaartje of 9 à 10. Wat oudere kinderen zijn hier waarschijnlijk iets sneller uitgekeken. Voor ons was een bezoekje aan DippieDoe echt perfect, en onze kids van 5.5 en 3.5 hebben hier dan ook een geweldig fijne dag beleefd.

Wil je graag weten welke pretparken in Nederland geschikt zijn voor peuters en kleuters? Lees dan ons artikel: ‘18x de leukste pretparken voor peuters & kleuters

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Jolien