Naar Attractiepark Duinrell met een peuter

Last updated:

Een dagje naar Attractiepark Duinrell met een peuter en een kleuter, is dat wel de moeite waard? Wij kunnen hier volmondig ja op zeggen. Ook beschikt het park over een eigen vakantiepark, zodat je nog langer kunt genieten. In dit artikel laat ik je met name zien wat er met jonge kinderen te doen is in Attractiepark Duinrell.

Dit artikel is als eerst gepubliceerd in juni 2019 en als laatst geüpdatet in mei 2021.

Naar Attractiepark Duinrell met een peuter

Monorail

De eerste attractie waar wij met onze kinderen in gaan, is de Monorail. Tijdens deze attractie fiets je over een rails en heb je uitzicht over o.a. het deel Wonderland, het sprookjesbos van Attractiepark Duinrell. Je dient in deze attractie zelf het karretje vooruit te trappen, goed voor de beenspieren! Desondanks viel deze attractie zeer goed in de smaak!

Minimumlengte eis: tot 120 cm onder begeleiding van een volwassenen

Wonderland & Rick’s Avonturen Burcht

Na de Monorail, zijn we direct Wonderland in gedoken. Dit zag er namelijk zo onwijs leuk uit dat we erg nieuwsgierig waren geworden. In Wonderland wandel je langs diverse sprookjes. Je kunt hier o.a. Manneke Pis tegenkomen, maar ook Roodkapje en de Gelaarsde Kat.

Minimumlengte eis: geschikt voor alle lengtes

Rick’s Avonturen Burcht

Wonderland loopt over in Rick’s Avonturen Burcht. Je komt hier een heleboel kikkers tegen maar ook een aantal attracties. De meeste attracties hier zijn geschikt voor kinderen vanaf 120 cm.

Eeuwig Brandende Kaars

In Rick’s Avonturen Burcht vind je o.a. de attractie de Eeuwig Brandende Kaars. Bij deze attractie hijs je jezelf omhoog tot een maximumhoogte van ongeveer 9 meter. Om heel eerlijk te zijn voldeed onze oudste niet aan de minimumlengte eis. Er stond echter geen medewerker die hierop lette waardoor je zag dat ook kleinere kinderen toch in deze attractie gingen.

Minimumlengte eis: 120 cm

Tip: Een stukje terug richting Wonderland, is ook een vergelijkbare attractie te vinden alleen dan geschikt voor ook de kleinere kinderen. In deze attractie zit je kind alleen en gaat hij/zij vanzelf omhoog zodat hij naar het ooievaarsnest kan kijken.

Schip Ahoi

Nog een andere attractie in dit deel van het park is het Schip Ahoi, een schommelschip. Wij zijn hier niet in geweest omdat onze kids hier te klein voor waren, maar mochten je kinderen net iets langer zijn, dan kan deze attractie zeker de moeite waard zijn. In sommige attractieparken geldt een kortere lengte eis en onze oudste vindt dit normaal een erg leuke attractie. Hij baalde daarom ook wel dat hij hier nu niet in mocht, maar alles voor de veiligheid natuurlijk! Deze foto is trouwens vanuit de Monorail gemaakt. Zoals je kunt zien heb je van daaruit een prima uitzicht. 😉

Minimumlengte eis: 120 cm

Speeltuin en de gijbaantoren

Als we weer een stukje doorlopen, komen we langs een hele grote speeltuin. Een mooie plek waar je kinderen even lekker fysiek hun energie kwijt kunnen en eventueel een mooi plekje om even een hapje te eten mocht je dit zelf hebben meegenomen. Er is hier heel erg veel te zien en te doen, dus zeker de moeite waard om even te stoppen als je met kleine kinderen bent.

Minimumlengte eis: geschikt voor alle lengtes

Carrousel

In het midden van het pannenkoekenhuis staat een ouderwetse draaimolen. De draaimolen bestaat uit twee verdiepingen dus er is een heleboel plek! Leuk om even een ritje in te maken, maar ook enorm handig als je toevallig in het restaurant zit en op je eten moet wachten. Onze kinderen hebben twee ritjes in de Carrousel gemaakt, toen vonden wij het genoeg geweest. 😉

Minimumlengte eis: geen, wel het meest geschikt voor kinderen tot 120 cm

Tip! Dit is ook een hele leuke plek om te genieten van een lekkere pannenkoek!

Kikkerrad

Als wij ergens een reuzenrad tegenkomen, dan moeten we daar ook echt in. Wij houden erg van mooie uitzichten welke je natuurlijk het beste hebt op grotere hoogtes. In het Kikkerrad ga je tot een hoogte van 16 meter. Vanuit hier heb je uitzicht over een deel van het park en wellicht in het najaar over het hele park. Nu de bomen weer blad hebben, konden we namelijk niet alles zien. Desondanks hadden we nog een prachtig uitzicht! Je maakt trouwens twee rondjes in dit reuzenrad.

Minimumlengte eis: tot 120 cm onder begeleiding van een volwassene

Kikkerachtbaan

In Attractiepark Duinrell zijn een aantal achtbanen te vinden. De Kikkerachtbaan is het meest geschikt voor kleinere kinderen. Deze achtbaan gaat niet extreem hard en ook niet extreem hoog. Naar mijn idee is hij dan ook uitermate geschikt voor een eerste kennismaking met een achtbaan. Onze oudste is gek op achtbanen en is hier dan ook meerdere keren in geweest. Onze jongste van 1,5 jaar vonden we zelf nog net iets te klein hiervoor, maar zouden we als hij een jaartje ouder zou zijn zeker meenemen in deze attractie.

Minimumlengte eis: tot 120 cm onder begeleiding van een volwassene

Tip: Heeft je kind de 100 cm bereikt en houdt hij/zij wel van een beetje spanning? Dan is de achtbaan Dragonfly ook zeker de moeite waard! Deze is gaat net iets harder en hoger dan de Kikkerachtbaan.

Splash

Een attractie welke ook zeker heel erg leuk is, is de Splash. Dit is een soort boomstamattractie maar dan met hele grote boten. Er is zowel een open boot als een gesloten boot. Als toeschouwer, kun je boven de baan achter aan raam meekijken. Kortom: als je kind in een achtbaan durft, dan valt deze ook zeker in de smaak. Wij zijn fan!

Minimumlengte eis: tot 120 cm onder begeleiding van een volwassene

Minitrein

De minitrein was net name bij onze jongste een dikke hit! Deze trein maakt een rustige rit langs een trollenfamilie waarbij van alles te zien is. De trein gaat zelfs door een grot! Spannend voor de kleintjes. 😉

Minimumlengte eis: geen, wel het meest geschikt voor kinderen tot 120 cm

Locomotion

Een wat stoerdere attractie dan de minitrein, is de Locomotion. Deze attractie is in het thema van het Wilde Westen. Niet alleen de trein rijdt een rondje, ook de vloer draait mee waardoor de trein nog net even wat harder lijkt te gaan! Deze attractie viel bij beide heren zeer goed in de smaak. Onze jongste begon zelfs te huilen omdat hij er liever niet uit wilde, haha!

Minimumlengte eis: geen, wel het meest geschikt voor kinderen tot 140 cm

Het Tikibad

De laatste 1,5 uur van onze bezoek aan Attractiepark Duinrell, hebben wij doorgebracht in het zwembad het Tikibad. Dit zwembad is enorm goed in de smaak gevallen en erg geschikt ook voor jongere kinderen! De meeste baden zijn ondieper. Er zijn verschillende baby- en peuterbaden en er is zelfs een heel erg groot speelgedeelte juist voor kleinere kinderen tot 120 cm: het Kids Waterpark Playa. Volgens onze oudste zoon was dit het gaafste deel van het Tikibad. Onze jongste heeft zich het meest vermaakt in het warmere grote baby- en peuterbad. Voor ieder wat wils dus! Ik heb zelden voor jonge kinderen zo’n leuk zwembad gezien in Nederland.

Er van uitgaande dat je natuurlijk goed op je kinderen let, is het in de baden voor jongere kinderen niet verplicht om kinderen (zonder zwemdiploma) zwembandjes om te doen. Het mag dus wel, maar het is geen must.

Wat handig is om te weten, is dat je je buggy of kinderwagen buiten het zwembad dient te laten staan. Het kan dus raadzaam zijn om een slot daarvoor mee te nemen.

Sinds 2019 heeft Attractiepark Duinrell ook een nieuw buitenbad inclusief speeltoestellen en glijbanen geopend.

Het vakantiepark

Heb je niet genoeg gehad aan één dagje Duinrell? Dan kun je er ook voor kiezen voor een verblijf op hun camping zodat je nog langer kunt genieten. Je kunt er zowel een (luxe) accommodatie (stacaravans, lodgetenten en duingalows) huren als kamperen.

Wil je een leuke minivakantie voor je kinderen, dan kan het zeker lonen om even een kijkje op deze website te nemen.

Wij zijn ook zeker van plan dit eens een keer uit te proberen, waarvan we je vervolgens natuurlijk op de hoogte zullen stellen! 😉

Lees ook het artikel: ‘Familiepret bij pretpark Duinrell, waar leeftijd geen grenzen kent + opening La Place restaurant

Praktische informatie

Openingstijden

Voor het attractiepark en het Tikibad worden verschillende openingstijden gehanteerd. Zo is het Tikibad altijd geopend van 10.00 tot 22.00 uur en kunnen de openingstijden van het attractiepark verschillend zijn. Om die reden raad ik je aan om voor de openingstijden even een kijkje te nemen in hun online kalender. Wel is Duinrell 7 dagen per week geopend.

Tarieven

Ook qua entreeprijzen worden er verschillende tarieven gehanteerd. Het is het meest voordelig wanneer je online alvast een kaartje koopt. Hierbij kun je er voor kiezen om tickets op datum te zetten of zonder datum zodat je kunt gaan wanneer je wil. De tickets op datum zijn het goedkoopst. Ik zal hieronder dan ook een lijstje met vanaf prijzen laten zien:

  • Kinderen t/m 2 jaar: gratis
  • Enkel toegang tot het attractiepark: vanaf € 19,95 per persoon
  • Toegang tot het park + 2 uur Tikibad: vanaf € **** per persoon
  • Toegang tot het park + 3 uur Tikibad: vanaf € **** per persoon
  • Toegang tot het park + onbeperkt Tikibad: vanaf € **** per persoon

Let op! Het Tikibad is momenteel i.v.m. de huidige corona-maatregelen nog gesloten. De prijzen hiervoor zijn dan ook nog niet door Duinrell vrijgegeven.

Adresgegevens

Het adres voor in je navigatiesysteem:

Duinrell 1
2242 JP Wassenaar

Bij een dagbezoek aan Attractiepark Duinrell kun je parkeren op het eigen parkeerterrein voor € 10,- per auto.

Ons eindoordeel

Wij hebben ons zeker een hele dag vermaakt in Attractiepark Duinrell. Zoals je hebt kunnen lezen hebben wij er eerst voor gekozen om in verschillende attracties te gaan en hebben de dag afgesloten met een plons in het Tikibad. Wat ons betreft had de dag nog best wel langer mogen duren. Dikke kans dus dat we een volgende keer er wellicht een weekendje uit van maken zodat we optimaal kunnen genieten van alles wat Duinrell te bieden heeft. Voor gezinnen met jongere kinderen (t/m 4 jaar) kunnen wij dit park zeker aanraden! Er is voor hen meer dan genoeg te beleven.

Het is altijd grappig om te lezen hoe mensen dingen anders kunnen ervaren. Zo is enige tijd geleden onze gastblogger Rilana met haar twee dochters van 7 jaar naar Duinrell geweest en heeft destijds het park gewaardeerd met een 8 en het  Tikibad met een 7. Lees hier haar artikel over o.a. het nieuwe restaurant wat dit jaar is geopend.

Vanuit het oogpunt van een gezin met jonge kinderen t/m 4 jaar waarderen wij Duinrell als volgt:

Het attractiepark krijgt van ons een 8,5 en het Tikibad een 9!

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela & Duinrell