Attractiepark Toverland, de plek vol magisch plezier voor jong & oud

Attractiepark Toverland behoort tot één van onze favoriete attractieparken van Nederland. Het bestaat uit zes verschillende werelden waar voor alle leeftijden wel iets te beleven valt. En zijn de weersomstandigheden net even iets minder? Ook dat is geen probleem, twee werelden zijn namelijk overdekt. Kijk je mee naar de Attractiepark Toverland waar dromen werkelijkheid worden?

Dromen worden werkelijkheid in Attractiepark Toverland

Het creëren van gelukservaringen, dat is de visie van Attractiepark Toverland. En dat is iets waar zij zeker goed in zijn. Het park bestaat uit zes verschillende werelden met ieder zijn eigen thema:

 • Port Laguna
 • Avalon
 • Magische Vallei
 • Ithaka
 • Land van Toos
 • Wunderland

Over ieder wereld zal ik je kort iets vertellen en laat ik je een aantal foto’s zien voor een impressie.

Tip: Laat van te voren je kind opmeten. Je krijgt dan een stempel wat een hoop gedoe bij attracties met lengte-eisen kan schelen.

Port Laguna

Zodra wij Attractiepark Toverland binnenstappen, komen we in de wereld Port Laguna terecht. Dit deel is behoorlijk nieuw en bestaat pas sinds 2018. Voorheen was de entree dan ook aan de andere kant van het park. Port Laguna is een erg kleurrijke wereld die ik om te zien al erg indrukwekkend vond.

In dit deel vind je een winkeltje, wat eet- en drinkmogelijkheden en de interactieve show ‘Magiezijn’. Dit is een vrij rustig deel waarin je niet direct word overweldigd attracties. Persoonlijk vind ik dit erg prettig.

Avalon

Net zoals het deel Port Laguna is ook Avalon een vrij nieuw gedeelte wat ook in 2018 is geopend. In de wereld van Avalon staat het thema ‘de Tovenaar Merlijn en het magische zwaard Excalibur’ centraal. Je vindt in dit deel drie attracties:

 • Eén van de stoere achtbanen die je in Attractiepark Toverland zult vinden is de achtbaan Fēnix. Bij deze attractie neem je plaats onder de vleugels van de mythische vuurvogel. Tijdens de rit draai je alle kanten op en ga je maar liefst drie keer over de kop! Om deze achtbaan te mogen betreden, dien je minimaal 1,32m en maximaal 1,95m lang te zijn.
 • Bij de attractie Marlin’s Quest maak je een boottocht in een mythisch schip. Deze attractie is geschikt voor het hele gezin. Ik had om eerlijk te zijn een vrij suffe attractie verwacht, maar tegen mijn verwachtingen in was dit toch heel anders. Op een gegeven moment vaar je namelijk een grot in waar je verbaasd om je heen zult kijken. Erg leuk!
 • Kinderen kunnen hun energie kwijt bij de speeltuin Arthur’s Tournament Training. Bij dit stuk zijn ook wat eet- en drinkmogelijkheden, dus terwijl je kinderen lekker aan het spelen zijn, kan jij even lekker gaan zitten.

Magische Vallei

Na de wereld Avalon wandelen wij door naar de Magische Vallei. In deze wereld kom je allerlei fantasierijke attracties en decoraties tegen. De Magische Vallei een grote en veelzijdige wereld waar genoeg te doen is. Er zijn hier meerdere eet- en drinkfaciliteiten waarvan de grootste de waterspeeltuin zit. Je kunt in dit deel volgende attracties verwachten:

 • De grootste en hoogste speeltuin van Attractiepark Toverland vind je in de Magische Vallei: Fort Boreas. In principe is deze speeltuin voor alle leeftijden geschikt, maar persoonlijk zou ik hem aanraden vanaf een jaar of 4.
 • Naast de speeltuin Fort Boreas vind je de gekleurde waterpaarden Tolly Molly. Deze attractie is een soort draaimolen waarin je ronddraait in bootjes in de vorm van waterpaarden. Een leuke attractie voor de allerkleinsten; kinderen van alle leeftijden mogen hier dan ook in (tot 1,00m onder begeleiding).
 • In de attractie Coco Bolo kun je jezelf omhoog hijsen met een touw zodat je bovenin de boom komt. Voor deze attractie geldt een minimum lengte-eis van 1.00 m. Onze oudste zoon is ruim 1.00m maar werd toch geweigerd door de medewerker bij deze attractie omdat hij volgens hem toch te klein was. Ik vraag mij dan ook af of dit misschien met zijn tengere postuur te maken heeft gehad.
 • Bij dit deel van de Magische Vallei kun je verder nog een groot springkussen vinden.
 • Een stukje vind je de Djengu River, een stoere wildwaterbaan. Voor deze attractie dien je minimaal 1.00m te zijn. Dit is tevens bij goed weer een zeer gewilde attractie, toen wij er waren stond er een gigantisch lange rij.
 • In de Magische Vallei zijn twee achtbanen te vinden. Eén daarvan is de Dwervelwind, waarbij je in ronddraaiende karretjes over de baan heen scheurt. Volgens mijn oudste zoon is dit de coolste attractie van Attractiepark Toverland. Kinderen mogen hier (onder begeleiding) in wanneer ze de 1.00m lengte behaald hebben.
 • De andere achtbaan is de Booster Bike. Een enorm gaaf en uniek concept waarbij je plaatsneemt op een motor. En nee, je zult niet over de kop gaan. 😉 De minimumlengte die hier gehanteerd wordt is 1,40m.
 • De laatste attractie in de Magische Vallei is de Waku Waku, een grote waterspeeltuin. Vergeet bij lekker weer dus niet om (extra) droge kleding voor je kind mee te nemen!
 • Naast de Waku Waku liggen ook een aantal fonteinen , de Karata, waar om 11.00u, 13.00u, 15.00u en 17.00u een prachtige watershow gegeven zal worden onder begeleiding van magische muziek.

Wunderwald

Na de Magische Vallei lopen we door naar het eerste binnendeel, de Wunderwald. Zoals de naam al een beetje verklapt, heeft deze wereld een Alpen thema. In Wunderwald zijn weer veel eet- en drinkmogelijkheden en zijn er een hoop attracties te vinden die vooral geschikt zijn voor jongere kinderen:

 • De eerste attractie aan je linkerzijde is de draaimolen het Karussell, een ouderwetse draaimolen geschikt voor kinderen van alle leeftijden (tot 1,00m onder begeleiding).
 • Aan de rechterzijde kun je de Alpenrutsche vinden, waarbij een slee je van links naar rechts laat glijden en van voor naar achter. Deze attractie is geschikt voor kinderen vanaf 9ocm.
 • Waar je ook zeker niet omheen kunt in Wunderwald, is het grote klim- en klauterparcours Klettenabenteuer. In principe voor alle leeftijden geschikt, al raad ik zelf ook deze aan vanaf een jaar of 4.
 • Ook een boomstamattractie ontbreekt niet in Attractiepark Toverland. In de Expedition Zork ga je tot twee keer toe naar boven waarvan de hoogste splash maar liefst 15 meter is! Voor deze attractie geldt een minimum lengte van 90cm. Ook bij deze attractie stond een aardig lange rij, probeer deze attractie dus slim in te plannen.
 • Een Alpen-thema is natuurlijk niet compleet zonder een bobsleebaan. Ook dat zul je hier dan ook tegenkomen. Bij deze presenteer ik u de Maximus’ Blitz Bahn. Dit is een attractie waar je hooguit met zin tweeën tegelijk in kunt. Voor kinderen geldt een minimum lengte-eis van 90cm. Dit is een super stoere attractie om samen met je kind te doen. Ook bij deze attractie is de wachtrij vrij lang.
 • Nog een favoriete attractie van mijn oudste zoon is de Wirbelbaum. Dit is een attractie welke eigenlijk een beetje te vergelijken is met een soort reuzenrad maar dan kleiner. Wederom een attractie die voor alle leeftijden geschikt is (tot 1,20m onder begeleiding).
 • In de attractie Villa Fiasko is niets wat het lijkt. Het is een huis vol hindernissen die je van buiten af niet zal verwachten. Om dit spannende huis te mogen betreden, dien je ten minste 1,00m te zijn.
 • De twee mascottes van Toverland, Toos en Morrel, hebben hun eigen voorstelling in Attractiepark Toverland: Toos Tovershow. Deze show wordt minimaal 1x per dag gegeven. Houd de actuele showtijden in de gaten wanneer je in het park bent.

Tip: In Wunderwald staat een grote Family Dryer mocht je kleding te nat zijn geworden en je hebt geen droge kleding bij je.

Land van Toos

Het gedeelte het Land van Toos richt zich met name op de jongere kinderen die Attractiepark Toverland bezoeken. Ook dit deel is geheel overdekt en zit boordevol met leuke en kleurrijke attracties. Het decor heeft een Oosters tintje en je kunt hier ook een winkeltje bezoeken. Hieronder een overzicht van de attracties die je hier zult tegenkomen:

 • Ook voor de kleinere kinderen vanaf 90cm is er een speciale achtbaan waar zij van kunnen genieten, namelijk de Toos Express. Tevens de eerste achtbaan waar onze oudste zoon ooit in is geweest, sindsdien heeft hij de smaak te pakken. Enne.. Ook even lachen naar het vogeltje bij zo’n eerste keer. 😉
 •  Voor de allerkleinste kindjes die ook graag in de achtbaan willen maar hier net te klein voor zijn, is er het Klokhuis, een leuke peuterachtbaan. Deze groene rups achtbaan gaat over een rails die op de grond blijft en dus niet stijgt of daalt. T/m 90cm dienen kinderen wel door een volwassenen begeleid te worden.
 • Nog een super coole attractie waar je echt niet om heen kunt, zijn de Theekopjes. Deze theekopjes beginnen vanzelf te dansen zodra de muziek wordt gestart. Dans jij een rondje mee? De mimimum lengte-eis is 90cm.
 • Een attractie waar mijn jongste van 1,5 jaar helemaal weg van was, is de attractie Truukjes. Deze attractie bestaat uit een rij autootjes die een aantal rondjes rijden. T/m 90cm dient er een volwassen persoon mee te gaan. Let in dit geval wel even goed op in welk autootje je je kind zet, niet iedere auto is namelijk even comfortabel om te zitten.. (ik spreek uit ervaring!)
 • Zweef mee in de prachtige zweefmolen Djinn en geniet van het uitzicht wat je krijgt. Kinderen dienen minimaal 1,00m te zijn voor deze attractie.
 • In het Vliegend Tapijt zit je in een brede bank die omhoog en omlaag gaat. Een spannende attractie voor de kleintjes vanaf 90cm.
 • Ben je niet bang om een beetje nat te worden? Waag dan de waterglijbaan Drakenslangen eens. Ook deze attractie is geschikt voor kinderen vanaf 90cm onder begeleiding en vanaf 120cm zelfstandig.
 • Verder vind je in dit gedeelte nog een heleboel klim-, klauter- en glijmogelijkheden. Je kunt het Land van Toos dan ook terecht een grote indoor speeltuin noemen.

Ithaka

Het Paard van Troje is het thema voor de wereld van Ithaka. Je vindt hier dus vooral veel hout én paarden. Er zijn in dit deel drie attracties te vinden en een buitenspeeltuin. Dit keer hebben wij dit gedeelte overgeslagen doordat het park zo veel te bieden heeft, dat we keuzes hebben moeten maken gezien de jonge leeftijden van de kinderen. Toch had ik op mijn telefoon nog een foto staan van onze vorige bezoek waarbij we dit gedeelte wel hebben bezocht.

 • De langste houten achtbaan van de Benelux, genaamd Troy, is eigendom van Attractiepark Toverland. Deze achtbaar is maar liefst 35 meter hoog en 1077 meter lang en daarmee erg indrukwekkend om te zien. De minimum lengte-eis voor Troy is 1,20m.
 • Ook een super stoer schommelschip ontbreekt hier niet. Het schip Scorpio bereikt op zijn hoogtepunt een hellingshoek van wel 75 graden! Persoonlijk vind ik dit altijd wel een heftig soort attractie, haha. Je dient voor deze attractie dan ook niet voor niets 1,20m te zijn.
 • De laatste attractie van Ithaka is geschikt voor jongere kinderen vanaf 90cm. Zij kunnen op de Paarden van Ithaka een ritje maken over een rails. T/m 1,10m dient er een begeleider mee te gaan.

Eet- en drinkmogelijkheden

Aan eet- en drinkmogelijkheden komt het park absoluut niet te kort. In vrijwel ieder deel van het park is er wel iets te vinden. Van een simpel patatje en pizza, tot aan ijs en Limburgse vlaaien. Voor een ieder is hier wel iets te vinden. En neem je liever je eigen eten en drinken mee? Ook dat is geen probleem. Leuk om te weten: Er zijn her en der grasvelden waar je kunt gaan picknicken.

Tip! Overnachten bij de Pop-Up Summercamp van Toverland

Wist je dat je in de zomerperiode nog langer van Toverland kunt genieten? Het is in die periode namelijk mogelijk om te overnachten op hun Pop-Up Summercamp! Je kunt je eigen tent, caravan of camper meenemen, maar het is ook mogelijk een 4- of 6-persoons Tovertent huren. Op de dagen dat je op de camping verblijft, heb je tevens gratis toegang tot het attractiepark.

Lees ook ons artikel ‘Magisch overnachten op de Toverland Pop-up Summer Camp‘ voor een indruk.

Praktische informatie over AttractieparkToverland

Openingstijden

Attractiepark Toverland is het hele jaar door geopend en kent een zomer- en winterseizoen. Er worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd.

Dit jaar is Toverland weer geopend vanaf woensdag 19 mei 2021. Het zomerseizoen duurt t/m 7 november 2021. Kort daarna zal het winterseizoen van start gaan waarbij Toverland volledig in een winterthema wordt omgetoverd.

Voor de actuele openingstijden kun je het best een kijkje nemen op hun website.

Tarieven

Attractiepark Toverland hanteert zijn entreeprijzen o.b.v. lengte. Afhankelijk van je bezoekdag heb je een ander tickettype nodig: Brons, Zilver, Goud of Platina. Ondergenoemde bedragen zijn de vanaf prijzen. Neem voor het actuele bedrag op de dag waarop jullie willen gaan een kijkje op de website van Toverland.

Kom je vaker dan vier keer per jaar naar Attractiepark Toverland, dan loont het om een abonnement af te sluiten!

Adresgegevens

Voor je navigatiesysteem kun je het volgende adres invoeren:

Toverlaan 2
5975 MR Sevenum

Een parkeerticket kost € 10,-.

Overnachten in de omgeving van Attractiepark Toverland

Wil je overnachten in de omgeving van Toverland? Wij hebben ons bezoek aan dit park de laatste keer gecombineerd met een weekendje weg in Limburg. Een aantal vakantieparken die redelijk in de buurt liggen zijn:

En dit is wat wij van Attractiepark Toverland vinden

Inmiddels hebben wij al diverse attractieparken met onze kinderen bezocht. Attractiepark Toverland blijft daarbij vooralsnog hoog in ons lijstje staan en heeft bij onze oudste de meeste indruk achtergelaten. Mocht je eens in de buurt zijn, dan kan ik je dus zeker aanraden om hier naartoe te gaan. Je kunt hier al prima naartoe zodra je kind een jaar of 1,5 is. Echt leuk wordt het zodra ze de leeftijd van 4 hebben bereikt.

Wat ik ook nog zeer positief vind, is dat het park erg schoon én rolstoelvriendelijk is. Zo hebben ze bij de attractie Marlin’s Quest een speciale boot waar ook een rolstoel op gereden kan worden. Heel fijn dat dit attractiepark ook rekening houdt met mensen die toch enigszins beperkt zijn in hun bewegingsvrijheid. Zo kunnen ook zij hier gelukservaringen creëren om nooit meer te vergeten.

En mocht Attractiepark Toverland nog veel verder willen gaan uitbreiden, dan hopen wij stiekem op een leuk waterpark! 😉

Lees voor nog meer leuke uitjes in de omgeving van Toverland ook ons artikel: ‘De leukste uitjes & activiteiten met kinderen in de provincie Limburg

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela