Menu
Attractieparken / Duitsland / Limburg / Noord-Brabant / Noord-Holland / Overijssel

De leukste attractieparken om in de winter te bezoeken

pretparken-winter

Nog maar enkele weken en dan staat de astrologische winter weer voor de deur. Een hoop attractieparken hebben hun deuren inmiddels gesloten. Gelukkig zijn er ook nog een aantal die wél open blijven in de winter. Soms met de nodige aanpassingen en/of met speciale winterthema’s. De leukste heb ik voor je op een rijtje gezet.

De leukste attractieparken om in de winter te bezoeken

Tip! Op zoek naar een origineel uitje met bijvoorbeeld de Kerstdagen? Veel attractieparken organiseren met dit soort dagen leuke arrangementen zoals een combinatie entreeticket + Kerstbrunch of -diner.

Winter Efteling (Noord-Brabant)

Het meest bekende attractiepark wat een winters thema heeft is toch wel de Winter Efteling. In dit jaarlijks terugkerende evenement kun je van 16 november 2020 t/m 31 januari 2021 genieten van de mooie winterse aankleding, haarden om je bij op te warmen, warme chocolademelk en lekker eten. Alle attracties zijn in principe open zolang het weer het toe laat. Ook kun je nu genieten van de extra winterse attracties zoals het overdekte IJspaleis waar je kunt schaatsen en tuben en ’t Hijgend Hert waar je kunt langlaufen.

De Winter Efteling is dagelijks geopend vanaf 11.00 uur. Voor de actuele sluitingstijden verwijs ik je graag naar hun website. Kinderen t/m 3 jaar hebben vrij entree.

In het artikel Winters genieten in de Efteling kun je meer lezen over wat je kunt verwachten en hoe wij de Winter Efteling hebben ervaren.

Sprookjeswinterland (Noord-Holland)

Sprookjeswinterland is een evenement van Sprookjeswonderland dat maar heel kort geopend is, namelijk enkel op 12 en 13 december 2020 en de hele Kerstvakantie van 11.00 tot 18.30 uur. Zoals de naam al aangeeft zal in deze periode Sprookjeswonderland worden omgetoverd naar winterse sferen. Op het plein aan het begin van het attractiepark zal je direct al worden verwelkomd door een 15 meter hoge kerstboom. Iedere dag kan je samen met de heks om 16.00 uur deze boom betoveren zodat alle lichtjes aan branden. Uiteraard zul je ook in de rest van het park de mooie winterse decoratie kunnen terugvinden.

Een kaartje voor Sprookjeswinterland bedraagt € 11,50 voor personen vanaf 2 jaar. Een groot voordeel aan dit attractiepark is trouwens dat de prijzen van de horeca ook goed betaalbaar zijn. Zo kun je al voor € 1,30 een kopje koffie krijgen.

Lees ook ons artikel: Sprookjeswinterland, een leuk pretpark in de winter voor jonge kinderen

Winter Slagharen (Overijssel)

Van 14 november 2020 t/m 3 januari 2021 is het Winter Slagharen. Je kunt in deze periode iedere zaterdag en zondag én de hele kerstvakantie naar dit pretpark toe tussen 10.00 en 17.00 uur. Tijdens deze periode kun je o.a. in meer dan 30 attracties, schaatsen op de ijsbaan en genieten van een warme beker chocolademelk of glühwein. Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis entree.

Winter in Toverland (Limburg)

Je kunt in Toverland genieten van een fijne winterdag tussen 28 november 2020 en 3 januari 2021. De overdekte gedeelten van Toverland zijn namelijk het hele jaar geopend.

Tijdens de Kerstvakantie wordt Toverland nog net even wat meer versierd. Je zult hier dan lopen tussen de dennenbomen, kerstballen en prachtige lampjes. Ook kun je genieten van de mooiste winterliedjes, opwarmen bij het kampvuur, genieten van een glas glühwein en marshmallows roosteren. Kortom er is genoeg te beleven in deze periode.

Kinderen onder de 90 cm hebben gratis entree. Toverland is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. Voor de actuele sluitingstijden verwijs ik je graag naar hun website.

Wintertraum in Phantasialand (Duitsland)

Van 1 december 2020 t/m 24 januari 2021 wordt er over de grens een mooie Winterdroom beloofd in Phantasialand. Dit attractiepark zal worden omgetoverd naar een magisch winterwereld vol duizenden lichtjes, de leukste attracties, shows en winterse lekkernijen. Ook wordt er dagelijks wordt afgesloten met een prachtige vuurwerkshow. En uniek aan Phantasialand is dat de achtbanen zelfs open blijven wanneer het onder de 0°C uitkomt!

Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis entree. Dagelijks is het park te bezoeken tussen 11.00 en 20.00 uur. Op enkele dagen is het park gesloten. Op de online van Phantasialand kun je zien om welke dagen dit gaat.

Lees ook ons artikel: Een winters avontuur in Phantasialand Wintertraum in Duitsland

Ben jij wel eens naar één (of meerdere) van deze attractieparken in de winterperiode geweest?

Foto’s © Opwegmetmama.nl

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 3 en 6 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.