Menu
Attractieparken / Duitsland / Limburg / Noord-Brabant / Noord-Holland / Overijssel

De leukste attractieparken om in de winter te bezoeken

pretparken-winter

Nog maar enkele weken en dan staat de astrologische winter weer voor de deur. Een hoop attractieparken hebben hun deuren inmiddels gesloten. Gelukkig zijn er ook nog een aantal die wél open blijven in de winter. Soms met de nodige aanpassingen en/of met speciale winterthema’s. De leukste heb ik voor je op een rijtje gezet.

Laatste update december 2022

Tip! Op zoek naar een origineel uitje met bijvoorbeeld de Kerstdagen? Veel attractieparken organiseren met dit soort dagen leuke arrangementen zoals een combinatie entreeticket + Kerstbrunch of -diner.

Winter Efteling (Noord-Brabant)

Het meest bekende attractiepark wat een winters thema heeft is toch wel de Winter Efteling. In dit jaarlijks terugkerende evenement kun je genieten van de mooie winterse aankleding, haarden om je bij op te warmen, warme chocolademelk en lekker eten. Alle attracties zijn in principe open zolang het weer het toe laat. Ook kun je nu genieten van de extra winterse attracties zoals het de Warme Winter Heide en ’t Hijgend Hert waar je kunt langlaufen.

In het artikel Winters genieten in de Efteling kun je meer lezen over wat je kunt verwachten en hoe wij de Winter Efteling hebben ervaren.

Duinrell in de winter (Zuid-Holland)

Wist je dat de meeste attracties in Duinrell ook in de winter geopend zijn? Elke zaterdagavond zijn de attracties in dit pretpark verlicht. Ook wordt er ieder weekend leuke entertainment georganiseerd zoals een mini disco, marshmallows roosteren en nog veel meer. Opwarmen kun je in het tikibad welke uiteraard ook geopend is. Wil je nog langer genieten van je bezoek aan Duinrell? Overweeg dan om een of meerdere overnachtingen te boeken in het bijbehorende vakantiepark.

Bright Nights in Walibi Holland (Flevoland)

Dit jaar opent ook Walibi Holland zijn deuren voor het eerst tijdens de winterperiode. Van 26 december 2022 t/m 8 januari 2023 (m.u.v. 31 december 2022 en 1 januari 2023) kun je genieten van verlichte attracties, bijzonder entertainment en winterse lekkernijen. Zodra het donker wordt, licht het park helemaal op door de duizenden lichtjes. Heb jij wel eens een ritje in de achtbaan gemaakt terwijl het donker is met een gave lichtshow? Die kans krijg je nu!

Sprookjeswinterland (Noord-Holland)

Sprookjeswinterland is een evenement van Sprookjeswonderland dat maar heel kort geopend is, namelijk enkel op 17 en 18 december 2022 en de hele Kerstvakantie (behalve 25 december 2022 en 1 januari 2023) van 11.00 tot 18.30 uur. Zoals de naam al aangeeft zal in deze periode Sprookjeswonderland worden omgetoverd naar winterse sferen. Op het plein aan het begin van het attractiepark zal je direct al worden verwelkomd door een 15 meter hoge kerstboom. Iedere dag kan je samen met de heks om 16.00 uur deze boom betoveren zodat alle lichtjes aan branden. Uiteraard zul je ook in de rest van het park de mooie winterse decoratie kunnen terugvinden.

Lees ook ons artikel: Sprookjeswinterland, een leuk pretpark in de winter voor jonge kinderen

Winter Slagharen (Overijssel)

Van 10 december 2022 t/m 8 januari 2023 is het Winter Slagharen. Je kunt in deze periode iedere zaterdag en zondag én de hele kerstvakantie naar dit pretpark toe tussen 10.00 en 17.00 uur. Tijdens deze periode kun je o.a. in meer dan 30 attracties, schaatsen op de ijsbaan en genieten van een warme beker chocolademelk of glühwein. Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis entree.

Magische Winterweken in Toverland (Limburg)

Je kunt in Toverland genieten van een fijne winterdag tussen 26 november 2022 en 15 januari 2023. De overdekte gedeelten van Toverland zijn namelijk het hele jaar geopend.

Tijdens de Kerstvakantie wordt Toverland nog net even wat meer versierd. Je zult hier dan lopen tussen de dennenbomen, kerstballen en prachtige lampjes. Ook kun je genieten van de mooiste winterliedjes, opwarmen bij het kampvuur, genieten van een glas glühwein en marshmallows roosteren. Kortom er is genoeg te beleven in deze periode.

Kinderen onder de 90 cm hebben gratis entree. Toverland is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. Voor de actuele sluitingstijden verwijs ik je graag naar hun website.

Frosty Fairytale in Sprookjesbos (Limburg)

Het Sprookjesbos in Valkenburg verandert van 19 november 2022 t/m 8 januari 2023 in een Frosty Fairytale. Geniet van winterse sprookjes en het door sprankelende lichtjes versierde Sprookjesbos. Uiteraard kun je ook genieten van de diverse attracties, winterse lekkernijen en een interactieve wandeltocht begeleid door een echte Kerstelf.

Wintertraum in Phantasialand (Duitsland)

Van 19 november 2022 t/m 29 januari 2023 wordt er over de grens een mooie Winterdroom beloofd in Phantasialand. Dit attractiepark zal worden omgetoverd naar een magisch winterwereld vol duizenden lichtjes, de leukste attracties, shows en winterse lekkernijen. Ook wordt er dagelijks wordt afgesloten met een prachtige vuurwerkshow. En uniek aan Phantasialand is dat de achtbanen zelfs open blijven wanneer het onder de 0°C uitkomt!

Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis entree. Dagelijks is het park te bezoeken tussen 11.00 en 20.00 uur. Op enkele dagen is het park gesloten. Op de online van Phantasialand kun je zien om welke dagen dit gaat.

Lees ook ons artikel: Een winters avontuur in Phantasialand Wintertraum in Duitsland

Ben jij wel eens naar één (of meerdere) van deze attractieparken in de winterperiode geweest?

Foto’s © Opwegmetmama.nl

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 4 en 7 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.