Attracties voor jonge kinderen in Disneyland Parijs

Last updated:

Zouden jullie graag naar Disneyland Parijs gaan, maar hebben jullie nog jonge kinderen en weten jullie niet zeker of het de moeite waard is? Ook daar hebben wij even over getwijfeld. Toch hebben we er uiteindelijk voor gekozen om met onze kinderen van twee en zes jaar oud, in de herfstvakantie naar Disneyland Parijs te gaan. Terugkijkend op de reis hebben we daar absoluut geen spijt van! De twee parken hebben genoeg attracties die je met jonge kinderen kunt doen, naast dat er in de parken al volop te zien en te beleven is. De attracties die wij met onze kinderen hebben gedaan schreef ik voor jullie onder elkaar.

Disneyland Parijs met jonge kinderen

Is het de moeite waard om met jonge kinderen Disneyland Parijs te bezoeken?‘ Dat is de vraag die wij onszelf ook stelde voordat we gingen boeken. Omdat ik vroeger met mijn ouders ook vaak naar Disneyland Parijs ben geweest, heb ik daar veel en leuke herinneringen aan, die ik ook mijn eigen kinderen graag mee wil geven. We besloten dan ook om familie mee te vragen, zodat we met meerdere personen het park konden bezoeken. Het fijne daaraan was dat het, naast dat het heel gezellig was, ook erg praktisch was met de kinderen. Zo konden we ook nog wat attracties doen waar onze kinderen nog niet in konden of durfde.

We kozen er voor om te overnachten in Davy Crockett Ranch, wat iets goedkoper is dan de Disney hotels. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een verblijf van vijf dagen, wat inclusief vijf dagen toegang tot beide parken was. Dit vonden we erg fijn, omdat we op deze manier niet hoefde te stressen om alles in het park zo snel mogelijk te zien en te doen. Zo deden we bijvoorbeeld in de ochtend op ons gemak en we zijn een ochtend gaan zwemmen, zodat we pas ’s middags in het park waren of andersom. In de vijf dagen dat we de parken in zijn geweest, hebben we een hoop attracties kunnen doen.

De leukste attracties voor jonge kinderen

Disneyland Parijs bestaat uit twee parken, met beide een eigen ingang waar je een kaartje moet laten zien. Omdat wij in Davy Crockett Ranch verbleven, hadden we met onze kaartjes onbeperkt toegang tot beide parken. In beide parken zijn attracties voor jonge kinderen te vinden. Het Disneyland Park is opgedeeld in vijf themalanden: Discoveryland, Fantasyland, Adventureland, Frontierland en de Main Street.

Disneyland Park

Discoveryland

Discoveryland vind je wanneer je aan het einde van de Main Street bij het kasteel komt, aan de rechterzijde. Naast de bekende achtbaan Space Mountain, heb je hier ook attracties voor kinderen.

 • Orbitron Voor deze attractie is er geen minimum lengte voorgeschreven. Je stapt samen in je eigen ruimteschip die ronddraait en die je zelf omhoog en naar beneden kunt laten bewegen.
 • Autopia Een leuke attractie voor kleine kinderen in Disneyland Parijs is Autopia. De autootjes waar je in plaats kunt nemen gaan over een parcours met een rails, waarbij je wel zelf kunt sturen en gas kunt geven. Je kan met z’n tweeën naast elkaar zitten en rijdt dan in je leuke gekleurde auto door een gekleurd landschap. We vonden de baan best lang, waardoor het wel de moeite is om er voor in de rij te staan.
 • Buzz Lightyear Laser Blast Dit is wel één van onze favoriete attracties. Buzz Lightyear, bekend van Toy Story, heeft je hulp nodig. Je neemt er plaats in een karretje en zult tijdens de rit laser af mogen voeren met een kanon wat je na vertrek in handen neemt. Lukt het jou om zoveel mogelijk punten te verzamelen en in de high score terecht te komen? Je kunt het karretje onderweg ook telkens laten draaien om zoveel mogelijk targets te kunnen raken.

Fantasyland

Dit gedeelte van het park, ligt achter het kasteel aan het einde van Main Street. Je vindt hier veel attracties waar je met kleine kinderen in kan. Ook lopen er hier veel Disney figuren rond waar je mee op de foto kan.

 • Le carrousel de Lancelot Wanneer je door het Disney kasteel loopt, komt je als eerste de carrousel tegen. Het is een mooie oude draaimolen waarin kinderen plaats kunnen nemen op een paard.
 • Blache-Neige et les Sept Nains – Sneewitje en de zeven dwergen In deze attractie neem je plaats in een mijnwagentje en ga je langs scenes uit Sneeuwitje en de zeven dwergen.
 • Het doolhof – Alice’s Curious Labyrinth Het is leuk om samen te dwalen door het doolhof van Alice in Wonderland. Onderweg kom je van alles tegen. Wanneer je het kasteel bereikt hebt kun je genieten van een mooi uitzicht!
 • Pinokkio – Les Voyages de Pinocchio In deze attractie ga je net als in Sneeuwitje en de zeven dwergen in een karretje zitten en rijd je langs verschillende scenes. Zo rijd je bijvoorbeeld door Geppetto’s werkplaats en zie je hoe Pinokkio danst.
 • Dombo de vliegende olifantjes – Dumbo the Flying Elephant Neem plaats in een olifantje en laat jezelf opstijgen voor een mooi uitzicht tijdens je rit. Onze dochter vindt dat het leukste, dat ze in het olifantje steeds op en neer kan gaan.
 • Peter Pan – Peter’s Pan Flight Toen wij in het park waren stond er voor deze attractie telkens een rij van minimaal 60 minuten. Het is dus een attractie die erg in trek is. Je maakt in deze attractie een reis door Nooitgedachtland en herkent allerlei scenes uit de film.
 • De theekopjes – Mad Hatter’s Thea Cups Een attractie die veel kinderen leuk vinden en één van de eerste waar ik aan denk als ik aan Disneyland Parijs denk, zijn de theekopjes. Je neemt plaats in het theekopje en draait dan rondjes rondom de theepot. Met het wiel in het midden kun je het kopje waar je in zit ook nog laten draaien.
 • It’s a small world Onze dochter van zes jaar vond dit de leukste attractie van beide parken en hiermee hadden we op de laatste dag onze reis dan ook afgesloten. In de attractie neem je plaats in een bootje en je vaart door verschillende werelden. Er staan ongeveer 300 poppen in de attractie, verdeeld over de verschillende werelddelen. Vooral het liedje wat je er hoort, zal nog een tijd lang in je hoofd blijven zitten.
 • Le Pays des Contes de Fées Deze attractie ligt een beetje verscholen in een doodlopend straatje. Je komt er door tussen It’s a Small world en de molen de weg in te slaan. Je kunt er in een bootje of in een trein langs ‘beroemde plekken’ rijden, zoals: het peperkoekhuisje van Hans en Grietje, de toren van Rapunzel en het huisje en de mijn van Sneeuwwitje en de zeven dwergen.

Adventureland

Dit prachtig aangeklede deel van het park ligt links van het Disney kasteel. Naast een ruige achtbaan kunnen kinderen hier klimmen en klauteren in de boomhut, aan boord gaan van de boot, over de hangbruggen lopen of de grotten ontdekken. Het eiland is voor kinderen vooral leuk om op te spelen, want er zijn ook twee speeltuinen.

 • Aladdin – Le Passage Enchante d’Aladdin Dit is een ‘attractie’ waar je lopend doorheen gaat. Achter de ramen waar je langsloopt zijn scenes te zien uit de film Aladdin. Niet heel spectaculair, maar wel leuk om gezien te hebben.
 • Pirates of the Caribbean Een attractie waar ook kinderen van alle leeftijden in kunnen. In een bootje vaar je door een avontuurlijk tijdperk. Voor stoere kinderen die dol zijn op piraten is het een indrukwekkende attractie!

Frontierland

In dit gebied vind je wat spannendere attracties. Er is ook een spookhuis waar je met jonge kinderen in mag, maar dat hebben wij niet gedaan. Het gebied ligt aan de lichterkant achter de Main Street wanneer je daar doorheen loopt richting het kasteel.

 • Big Thunder Mountain Een leuke achtbaan waar kinderen vanaf 1.00 meter mee in mogen. Het leuke aan deze achtbaan is dat deze rit best lang duurt en het is dus ook zeker het wachten in de rij waard.
 • Thunder Mesa Riverboat Landing Je kunt hier aan boord stappen van een oude raderstoomboot om een tochtje te maken door het oude westen. Je ziet de achtbaan The Big Tunder Mountain van dichterbij en de mooie aankleding van het gebied. Het is een fijne manier om even te ontspannen en om je heen te kijken.

Walt Disney Studios Park

Dit is het nieuwste park van Disneyland Parijs en opende in 2002 haar deuren. Het ligt direct naast het Disneyland park, maar je dient er wel een apart toegangskaartje voor te hebben. Ook in dit park vind je attracties voor alle leeftijden. De achtbaan Crush’s Coaster is leuk achtbaan voor kinderen vanaf 1.07 meter, maar onze dochter durfde er niet in.

 • Ratatouile Deze attractie staat voor ons wel op nummer één in het Walt Disney Studios Park. De attractie is extra leuk als je van te voren de film hebt gekeken. Je neemt er plaats in een muis en je krimpt ook tot het formaat van muis Remy. Je gaat door de keuken, door het restaurant en dat alles wanneer je achterna gezeten wordt. Het is echte een avontuur wat je niet mag missen!
 • Tip! Naast deze attractie heb je ook een super leuk restaurant ‘Bistro Chez Remy’. Je raakt er niet uitgekeken door de geweldige aankleding. Je kunt plaatsnemen tussen de grote borden, vorken en flessen wijn. Je kunt er terecht voor een lunch of een diner met Franse gerechten. Houd er rekening mee dat het een populair restaurant is en dat je van te voren een reservering plaatst.
 • Slinky Dog Zigzag Spin Deze hond is bekend van Toy Story. Je kunt er in plaatsnemen en de attractie rijdt in rondjes en gaat op en neer, omdat de hond z’n eigen staart wil pakken.
 • Toy Soldiers Parachute Drop De attractie is leuk voor kinderen die van hoogte houden. Je maakt als het ware een ‘parachutesprong’ van 25 meter hoogte. De attractie is geïnspireerd op de Toy Story films.
 • Cars Road trip In deze attractie rijd je langs bekende figuren uit Cars. Onderweg is er een hoogtepunt waarbij de blauwe truck aangepakt wordt met een grote schoonmaakbeurt. Omdat er veel mensen in één keer in de attractie konden, ging de wachtrij hier vlot en vonden wij het de moeite waard.
 • Cars Quatre Roues Rallye Ook deze attractie is geïnspireerd op Cars. Je neemt er plaats in een autootje en deze draaien vervolgens in de rondte en ook rondjes om hun eigen as.
 • Les Tapis Volants – De vliegende tapijtjes Vlieg mee op een vliegend tapijt die je zelf omhoog en naar beneden mag besturen. De attractie komt op hetzelfde neer als de olifantjes en raketten in het andere Disneyland park maar desalniettemin extra leuk omdat deze in de stijl is van Alladin.
 • Spider-Man W.E.B. Adventure Een attractie die jullie niet mogen missen! Deze attractie was dan ook erg populair en er stonden vaak lange rijen voor. Tijdens de rit in het karretje ga je proberen de Spider bots te verslaan, door met je handen webben te schieten. Onze zoon van twee is een echte Spider-man fan, dus ook hij vond het geweldig!

Tip! Bezoek een van de shows!

Het is niet echt een attractie, maar wel iets wat ik nog graag mee wil geven als tip. Wij hebben op de laatste dag dat we in het park waren een show bezocht in de Walt Disney Studio’s en dit was zo gaaf! Het ging om de show: ‘Mickey and the Magician!’. Wij gingen ruim een half uur voordat het zou beginnen in de rij staan, want wanneer je wat later bent dan heb je de kans dat de rij gesloten is. Je kunt er ook voor kiezen om plaatsen te reserveren, maar hier moet je wel voor betalen. Er zijn nog meer shows in het park, zoals ‘TOGETHER: a Pixar Musical Adventure’. Tijdens deze muzikale shows zie je zoveel Disney figuren voorbij komen. Echt leuk voor jong en oud!

Ben je op zoek naar nog meer informatie rondom Disneyland Parijs? Lees ook eens onze andere artikelen:

© Pixabay – Pexels – Opwegmetmama.nl – Nyree