Deze 5 auto’s zijn geschikt voor het maken van een roadtrip

Hebben jullie in de toekomst plannen om een roadtrip te gaan maken? Bedenk dan goed dat een goede auto één van de belangrijkste onderdelen is van jullie reis. Ben je op zoek naar een nieuwe (occasion) auto die hiervoor geschikt is, of wil je een auto huren voor jullie roadtrip? In dit artikel hebben wij een lijstje gemaakt met 5 auto’s die prima geschikt zijn voor het maken van een roadtrip.

De beste auto’s voor het maken van een roadtrip

Wanneer je een roadtrip gaat maken, is het fijn dat je een auto bij je hebt die geschikt is voor alle soorten wegdek dat je kunt tegenkomen. Hard, maar ook zacht. Ook kan het belangrijk zijn dat de motor van je auto voldoende vermogen heeft om steilere hellingen op te komen.

Zoals ik in een ander artikel ook al eens heb vermeld, hebben wij wel eens gezien dat een auto een berg in Zwitserland bijna niet omhoog kwam. Iets wat mij persoonlijk best beangstigend lijkt, dus dat zie ik liever te voorkomen.

Volvo XC60

Mogelijk zou je het zelf ook al wel verwachten, maar met een gezin kom je al gauw uit bij een stationwagen of SUV. Wat ik zelf bijvoorbeeld een erg mooie auto vind om te zien, is de Volvo XC60, een SUV. Het is een grote en stevige auto die wel tegen een stootje kan. Nieuw kun je deze auto krijgen als elektrische variant. Een Volvo XC60 occasion is ook verkrijgbaar als brandstofauto.

Toyota Avensis

De Toyota Avensis is een stevige stationwagen. Deze auto heeft zowel veel beenruimte als ruimte boven het hoofd. Deze auto is dus prima geschikt voor langere mensen. Zoals je van een stationwagen mag verwachten, is er ook veel bergruimte. Daarnaast staat het automerk Toyota er ook om bekend erg betrouwbaar te zijn. Ik heb zelf twee keer een auto van Toyota gereden, en daar heb ik zeer goede ervaringen mee. Wij reden echter een versie kleiner, namelijk de Toyota Auris / Corolla.

Land Rover Discovery

Voor grotere gezinnen kan de Land Rover Discovery een interessante auto zijn om eens naar te kijken. Deze SUV is namelijk verkrijgbaar met 7 zitplaatsen. Wanneer je zult vragen wat de ideale terreinwagen is, grote kans dat menig mens de Land Rover zal noemen. De nieuwe modellen zien er tevens ook behoorlijk mooi uit!

Kia Seltos LX

De Kia Seltos LX is een stoere, robuuste auto om te zien. Ook is deze, vergeleken met veel andere SUV’s, een stuk betaalbaarder. Volgens reviews is het een zeer fijne auto welke perfect geschikt voor een roadtrip. De Kia Seltos LX heeft tevens een verstelbare bagageplank zodat je de laadruimte nog groter kunt maken indien gewenst.

Audi E-tron

Kies je graag voor een elektrische variant? Wij rijden zelf op het moment de Audi E-tron en zijn echt enorm te spreken over deze auto. Het is een grote auto, zowel qua lengte als qua breedte. Dit betekent voldoende zitruimte op de achterbank, maar ook een hoop opbergruimte. In de achterbak kun je namelijk ook nog onder de bagageplank je spullen opbergen, ideaal! Ook heeft deze auto behoorlijk wat vermogen en kun je de autobanden instellen op offroad.

Maak gebruik van een camper!

In plaats van je eigen auto kun je er ook een camper kopen of huren. Dit is zeker leuk wanneer je voor langere tijd in het buitenland bent en je in korte tijd veel wil zien. Bijkomend voordeel is dat je ook kunt kiezen voor kampeerplaatsen en niet afhankelijk bent van beschikbare accommodaties. Ook is dat ook een stuk goedkoper. Het kan dus lonen om een prognose van je kosten te maken, er van uitgaande dat je kiest voor de meest voordelige optie. 😉

Wist je trouwens dat je mogelijk een ander rijbewijs nodig hebt om een camper te mogen besturen? Meer informatie over de verschillende rijbewijzen voor een camper vind je hier.

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Kopfoto © Shutterstock