Op bezoek bij Fien en Teun bij Avonturenboerderij Molenwaard

De meeste kinderboerderijen kun je gratis bezoeken. Opvallend is dan ook dat je voor Avonturenboerderij Molenwaard wel € 14,75 betaalt per persoon voor een dagticket. Een aardig bedrag, wat me dan ergens ook wel nieuwsgierig maakt. Ik zal vast niet de enige zijn die zich dit afvroeg, en laat je daarom in het volgende artikel weten wat je hier allemaal voor terug krijgt én of het het geld waard is.

Laatste update mei 2021

Op bezoek bij Fien en Teun bij Avonturenboerderij Molenwaard

Verdien je eigen boerderijdiploma

Samen met mijn 2 dochters van 6 en 4 jaar en een vriendinnetje van mijn dochter (ook 6 jaar) gingen wij in de meivakantie op pad naar avonturenboerderij Molenwaard, te vinden in Groot-Ammers.

Na het scannen van de tickets, kregen we meteen een plattegrond mee en ontvingen alle drie de meiden een eigen opdrachtenboekje, waarmee je aan het einde een boerderijdiploma kon verdienen.

We hadden twee verschillende boekjes gekregen, mijn dochter van 4 jaar kreeg een ander boekje als de meiden van 6 jaar. Het boekje van mijn jongste dochter had dan ook iets makkelijkere vragen, wat ze ook al aardig goed kon beantwoorden.

Meteen bij binnenkomst gingen de dames al met de mascottes Fien en Teun op de foto, het wachten duurde zo’n 5 minuutjes, en na een knuffel en een foto begonnen we aan de speurtocht.

Verschillende hoekjes en activiteiten

Op het eerste gezicht leek de boerderij me erg klein, ik dacht dan ook dat we er niet uren konden blijven, maar al snel bleek het tegenovergestelde het geval. De boerderij was een stuk dieper als gedacht, en je had er allerlei verschillende hoekjes, waaronder de volgende hoekjes; kippen, de molen, Mike en Molly (het thema van de afgelopen maanden), een wilgen doolhof, de vogelkijkhut, kaas, geiten, konijnen, varkens, vlinders en bijen. Dit zijn de hoekjes die ik uit het opdrachtenboekje gehaald heb, maar op de plattegrond kun je zien dat er nog heel veel meer is.

Buiten de speurtocht die ze gedaan hebben konden ze op de manege een ritje maken op een pony, wat erg in de smaak viel bij onze meiden. In de moestuin mochten ze zelf zaadjes planten en dit zelfs meenemen naar huis. In de molen stond een boer op klompen heel enthousiast aan de kinderen te vertellen over de werking van de molen, langzaam kwamen er steeds meer kinderen binnen en iedereen was geboeid door het verhaal. Weer een stukje verderop vaarde een bootje van de ene kant van de boerderij naar de andere kant. Verschillende speeltuinen zorgen er voor dat de kinderen zich even heerlijk zelf vermaken. En alsof dat allemaal nog niet genoeg was, vonden ze een rondje op de trekkerbaan ook wel wat.

De rijen voor de trekkerbaan en het ponyritje, leken erg lang, maar vielen uiteindelijk reuze mee. Overal was personeel te vinden wat hielp en ik vond al het personeel ook erg vriendelijk.

Fien en Teun

Wat de kinderen erg leuk vonden was dat de avonturenboerderij draait om de figuren Fien en Teun, een vrolijk boertje en boerinnetje. De verhalen van Fien en Teun dienen als rode draad voor de educatieve activiteiten op de boerderij. Fien en Teun zijn bekend van tv en zijn dagelijks te zien bij RTL Telekids. Let op! Alleen op hoogseizoendagen zijn er optredens van Fien en Teun, en kun je er ook mee op de foto.

Verschillende shows

Tijdens ons bezoek, waren er de hele dag door verschillende shows op de boerderij. Met 8 verschillende theaters verspreid over het park, en alle voorstellingen meerdere keren op een dag, hoef je niet bang te zijn dat je geen shows zult zien. Er wordt meerdere keren omgeroepen wanneer een show begint.

Verschillende themamaanden en activiteiten

Bij Avonturenboerderij Molenwaard wordt gebruik gemaakt van thema’s. Op dit thema worden de activiteiten afgestemd.

Het thema van de maanden juli en augustus is: Rollen in de Modder met Peppa Big waarbij Peppa Big tijdens de zomervakantie ook dagelijks aanwezig zal zijn. 

In 2021 zijn de thema’s als volgt:

 • Mei & Juni: Insecten op de boerderij
 • Juli & Augustus: Rollen in de Modder met Peppa Big
 • September & Oktober: Kikker
 • November & December & Januari: Winter op de Boerderij
 • Weekenden November & December: Het Grote Sinterklaasfeest
 • 21 t/m 24 december: Kerstmarkt

Vanaf november t/m januari kunnen kinderen ook een rondje komen schaatsen op de Kinderschaatsbaan. De schaatsen kun gratis je lenen, dus je hoeft niet zelf met schaatsen te slepen.

De weekenden dat Sinterklaas in het land is, komt hij natuurlijk ook langs Avonturenboerderij Molenwaard om daar de kinderen een handje te geven.

En zodra Sinterklaas het land uit is, komt de Kerst er alweer aan. Ook dit gaat hier niet ongezien voorbij. Vanaf 21 t/m 24 december wordt de boerderij omgetoverd tot een kerstmarkt.

Kijk voor meer informatie over de verschillende thema’s en activiteiten op deze website.

Eet- en drinkgelegenheden

Er zijn veel eetgelegenheden te vinden op de boerderij: je kunt er friet halen, poffertjes, ijsjes, noem maar op. Wat ik zo fijn vind, is dat je ook de mogelijkheid hebt om zelf eten mee te nemen. Er zijn verschillende picknicktafels te vinden in het park waar je je eigen eten kunt nuttigen. Dit zorgt ervoor dat je geen onnodige kosten hoeft te maken. Aan het begin van het park zit ook een souvenirwinkeltje en kun je ook een picknickmand kopen zodat je heerlijk kunt picknicken op de boerderij!

Praktische informatie over Avonturenboerderij Molenwaard

Openingstijden

Avonturenboerderij Molenwaard is t/m eind oktober alle dagen van de week geopend op de volgende tijden:

 • Park: van 10.00 t/m 16.30 uur
 • Voorplein: van 9.30 t/m 18.00 uur

Tarieven

De tarieven die in 2021 worden gehanteerd zijn:

 • Kinderen 0 t/m 1 jaar: gratis
 • Vanaf 2 jaar: € 14,75 per persoon
 • Jaarabonnement: € 29,50 per persoon

Tickets dienen momenteel online te worden gereserveerd.

Adresgegevens

Het adres van Avonturenboerderij Molenwaard is:

Wilgenweg 3
2964 AM Groot-Ammers

Website: www.avonturenboerderij.nl

Wat vonden wij ervan?

Ondanks dat ik de reguliere entreeprijs in eerste instantie erg hoog vind, moet ik toegeven dat het park zeker het geld waard is. Je krijgt er ontzettend veel shows voor en je kunt je er zeker meer dan een halve dag vermaken. Wij zijn er zelf bijna 5 uur geweest, en dan hebben we niet eens alle shows gezien. De leeftijd dat de speurtocht leuk is, is denk ik vanaf een jaar of 4, zeker omdat je verschillende boekjes hebt. Maar onder deze leeftijd zullen ze zich ook wel kunnen vermaken met de shows, de speeltuintjes, en natuurlijk alle dieren! Het was echt een geslaagde dag, en we gaan hier zeker nog een keer naartoe!

Ben jij hier wel eens geweest? Het lijkt me leuk te lezen wat jullie ervaringen zijn geweest met de avonturenboerderij!

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Michelle