Op bezoek bij Fien en Teun op Avonturenboerderij Molenwaard

Bij Avonturenboerderij Molenwaard, bekend van de karakters ‘Fien & Teun’, leer je alles over de boerderij! De avonturenboerderij bestaat inmiddels vijf jaar en dat werd in het themapark flink gevierd met een groot feest. Niet alleen de boerderij is nog steeds in ontwikkeling, maar er is in de afgelopen vijf jaar ook een heus Familieresort bijgekomen waar je heerlijk kunt overnachten. De avonturenboerderij is al voor de zesde keer uitgeroepen tot het leukste uitje van Zuid-Holland! Wij vertellen je graag meer over het bezoeken van Avonturenboerderij Molenwaard.

Op bezoek bij Fien en Teun

Opdrachtenboekje

Na het scannen van de tickets, bij de entree, krijgen de kinderen gelijk een opdrachtenboekje met een pen mee. Aan de hand van het boekje kun je door heel het park lopen om vragen te beantwoorden en zo meer te leren over het boerenleven. Wanneer je als je vertrekt het boekje laat zien, ontvangen de kinderen een boerderij diploma! Verder dient het ook wel als een rode draad om het hele park te bezoeken en ook kennis te maken met alle onderdelen van de boerderij.

Shows

Het is zeer aan te raden om een foto te maken van het programma bord van die dag, zodat je weet hoe laat en waar de shows zijn. De shows zijn echt een aanrader om te doen en je vindt ze door heel het park. In de shows wordt gezongen en de kinderen worden op een super leuke manier er bij betrokken, door spelletjes te spelen en ze vragen te laten beantwoorden. Ook zijn de shows maar kort, gewoon precies goed voor kinderen om het vol te kunnen houden.

Attracties en activiteiten

Buiten de speurtocht die ze gedaan hebben konden ze op de manege een ritje maken op een pony, wat erg in de smaak viel bij onze meiden. In de moestuin mochten ze zelf zaadjes planten en dit zelfs meenemen naar huis. In de molen stond een boer op klompen heel enthousiast aan de kinderen te vertellen over de werking van de molen, langzaam kwamen er steeds meer kinderen binnen en iedereen was geboeid door het verhaal. Weer een stukje verderop vaarde een bootje van de ene kant van de boerderij naar de andere kant. Verschillende speeltuinen zorgen er voor dat de kinderen zich even heerlijk zelf vermaken. En alsof dat allemaal nog niet genoeg was, vonden ze een rondje op de trekkerbaan ook wel wat.

Fien en Teun

Wat de kinderen erg leuk vonden was dat de avonturenboerderij draait om de figuren Fien en Teun, een vrolijk boertje en boerinnetje. De verhalen van Fien en Teun dienen als rode draad voor de educatieve activiteiten op de boerderij. Fien en Teun zijn bekend van tv, films en theater. Alleen op hoogseizoendagen zijn er optredens van Fien en Teun, en kun je er ook mee op de foto.

Themamaanden

Bij Avonturenboerderij Molenwaard wordt gebruik gemaakt van thema’s. Op het moment dat wij de Avonturenboerderij hebben bezocht was het thema het 5-jarige bestaan van Avonturenboerderij Molenwaard. Thema’s die er aan zitten te komen zijn ‘Fien & Teuns Zomerfestijn‘, ‘Fien & Teun’s Herfstavontuur‘ en ‘Fien & Teun’s Sinterklaasfeest‘.

Kijk voor meer informatie over de verschillende thema’s en activiteiten op deze website.

Horeca

Er zijn veel eetgelegenheden te vinden op de boerderij: je kunt er friet halen, poffertjes, ijsjes, noem maar op. Wat wel fijn is, is dat je ook de mogelijkheid hebt om zelf eten mee te nemen. Er zijn verschillende picknicktafels te vinden in het park waar je je eigen eten kunt nuttigen. Dit zorgt ervoor dat je geen onnodige kosten hoeft te maken. Aan het begin van het park zit ook een souvenirwinkeltje en kun je ook een picknickmand kopen zodat je heerlijk kunt picknicken op de boerderij! Het is wel erg afhankelijk van de drukte of en wat er open is tijdens je bezoek. Toen wij er waren konden we bijvoorbeeld alleen eten bij het restaurant aan het begin van het park. Dat is wel iets om rekening mee te houden, maar dit werd wel gelijk bij binnenkomst aan ons verteld.

Praktische informatie over Avonturenboerderij Molenwaard

Openingstijden

Avonturenboerderij Molenwaard is niet het gehele jaar geopend. Kijk op de website voor de actuele openingstijden.

Tarieven

Kinderen tot 2 jaar hebben gratis entree op de avonturenboerderij. Voor kinderen vanaf 2 jaar en volwassenen wordt dezelfde prijs gehanteerd. Verblijf je op Familieresort Molenwaard? Dan heb je onbeperkt toegang tot de avonturenboerderij. Kijk voor de huidige prijzen op de website. Vergeet niet om ook een reservering te maken wanneer je een ticket gekocht hebt!

Adresgegevens

Het adres van Avonturenboerderij Molenwaard is:
Wilgenweg 3
2964 AM Groot-Ammers

Ga voor meer informatie naar de website: www.avonturenboerderij.nl

Goed om te weten

  • Het park beschikt over diverse toiletten, een douche en verschoonruimten voor baby’s. Deze zijn gratis.
  • De thema’s en shows in het park wisselen regelmatig. Heb je een kind dat bijvoorbeeld weg is van Peppa Pig of Kikker, dan raden we je aan om de site goed in de gaten te houden. Deze figuren en andere bekende karakters komen regelmatig het park bezoeken. Je vindt de events hier terug.
  • Doe je kinderen laarzen en/of niet hun best kleren aan. Het is spelen in de natuur en op een boerderij. Ze verkopen er ook overalls van ‘Fien en Teun’ en regenlaarzen in dat thema.
  • Je kunt ook overnachten op Familieresort Molenwaard! Echt een enorme aanrader, vinden wij. Lees ons blog met onze uitgebreide review!

Wat vonden wij ervan?

De avonturenboerderij is een leuk uitje voor jonge kinderen van 3 a 4 jaar tot ongeveer 7 a 8 jaar. Maar onder deze leeftijd zullen ze zich ook wel kunnen vermaken met de shows, de speeltuintjes, en natuurlijk alle dieren!

Aan de hand van het boekje leer je samen over de boerderij, kun je leuke shows bijwonen en is er voor de kinderen ook genoeg te doen aan attracties en activiteiten. De avonturenboerderij is wel het leukste om te bezoeken bij droog en mooi weer, omdat eigenlijk alles wel buiten is. Je kunt je er met een bezoek ongeveer 5 uur lang vermaken. Vergeet ook zeker niet om de shows bij te wonen, want die maken een bezoek extra leuk.

Wij hebben zelf de avonturenboerderij bezocht in combinatie met overnachten op Familieresort Molenwaard. Het is niet zo dat je de avonturenboerderij niet in één dag gezien kunt hebben, maar het maakt het wel heel leuk dat je er verspreid over meerdere dagen een bezoek aan kunt brengen. Op het familieresort zijn ook nog veel andere shows en activiteiten, waardoor een combinatie met het verblijven op het familieresort echt enorm aan te raden is!

Ben jij hier wel eens geweest? Het lijkt me leuk te lezen wat jullie ervaringen zijn geweest met de avonturenboerderij!

© Opwegmetmama.nl