Een dagje naar Avonturenpark Hellendoorn met jonge kinderen

Afgelopen vrijdag ben ik met ons gezin op pad gegaan naar Avonturenpark Hellendoorn. Super leuk want sinds een week is ons vakantiekindje Leon, uit Berlijn, weer bij ons in Nederland. We vertrokken om 9.00 uur en vanaf ‘s-Hertogenbosch is het 1 uur en 40 minuten rijden. Best een eindje rijden maar dat doen we graag voor een leuk dagje uit. Vroeger ben ik nog eens met tienertour bij Avonturenpark Hellendoorn geweest maar dat is ongeveer 27 jaar geleden. Tijd voor een update! 

Avonturenpark Hellendoorn

In de bossen van de provincie Overijssel ligt het Avonturenpark Hellendoorn. Het park heeft ruim 30 attracties en biedt daarnaast ook nog leuke shows en evenementen aan. Bij aankomst werd ons een parkeerplek aangewezen (tegen betaling) maar er was nog voldoende plek. We hadden mazzel, ondanks het mooie weer, was het zeker niet druk! En dat op Goede Vrijdag. Mocht je trouwens langer in deze omgeving willen verblijven, naast Avonturenpark Hellendoorn ligt er ook een park van Landal.

Bij het park word je welkom geheten en kan je jouw kind bij de entree zelf opmeten. Super handig want jouw kind krijgt een armbandje met een kleur, weet zowel jij als ouder maar ook de medewerkers van het park in welke attractie jouw kind wel of niet mag. Onze kids (8 en 9 jaar jong) zijn allebei groter dan 1.40 dus dat betekent een groen bandje oftewel ze mogen in alle attracties. Dat begon al gelijk goed!

Dreumesland

Onze boys willen niet meer naar Dreumesland maar ik ben er zelf wel even een kijkje gaan nemen en de allerkleinsten worden hier zeker niet vergeten. Zo heb je een avonturenrad voor de kleintjes waar ze samen een klein tochtje de hoogte in kunnen maken. Er is een postkoets, een super leuk ritje met de paarden. De kleintjes kunnen een ritje maken in de ‘Vliegende Hollander’, kleine rode vliegtuigjes waar ze een kort ritje mee kunnen vliegen. En er is een toffe monorail, zo kunnen ze op een langzaam tempo een deel van het park bekijken en zien welke leuke attracties er nog meer voor ze zijn.

Ook is er nog de ‘Convoy’, stoere vrachtwagen waar ze een tour in kunnen maken. De draaimolen mag natuurlijk niet ontbreken, een Zwanenmolen en ‘Bella’s Swingpaleis’. Deze attractie is er sinds 2018 er hier kunnen de kids gezellig zingen en dansen!

Wat mijzelf opviel in Dreumesland was de speeltuin. Die staat centraal in Dreumesland dus niet te missen. Ook valt de speeltuin goed op door de leuke kleuren die zijn gebruikt. In de speeltuin zijn drie geheime torens geplaatst en hier kan je leuk glijden!

Voor de stoere kids onder ons

Gezien het mooie weer zijn we allereerst in de ‘Sungai Kalimantan’ gegaan. Een raftingboot oftewel een wildwaterbaan. Dit was de attractie waar we het langst moesten wachten, ongeveer 40 minuten. Wel echt super leuk. We zijn er twee keer in geweest en de laatste keer zaten we er zelfs met z’n tweetjes in, in plaats van met 6 personen.

Die dag was het Drakennest dicht dus daar kan ik niks over schrijven, het zag er wel stoer uit. Zo ben ik zelf met mijn zoon Finn twee keer in de ‘Tornado’ geweest. Een grote gele achtbaan die 1x een looping maakt en 1x een kurkentrekker. De eerste keer zaten we in het midden en de tweede keer achteraan, dit laatste zou ik niet aanbevelen als ouder. Ik voelde het wel en een beetje misselijkheid kwam wel even om de hoek kijken. Maar leuk is de achtbaan zeker, vooral als je er gelijk weer in kan!

Ook in de boomstammen zijn we twee keer geweest. Dit vonden wij toch echt de leukste attractie. Lekker steil met z’n viertjes naar beneden en qua natte kleding valt het mee, alleen de voorste wordt het meest nat!

Onze boys hebben de ‘Tarantula Magica’ en de ‘Monte Zuma’s Revenge’ overgeslagen. Deze gaan beiden over de kop en durfden zij toch nog niet aan. (foto).

Tussendoor kwamen we nog vele leuke attracties tegen. Zo zijn ze wezen glijden vanaf de super glijbaan, fietsen in een ‘Dino Sky Pedal’, wezen klauteren in het web, gelachen bij de lachspiegels en bootje wezen varen in de ‘Junglemonster’. De ‘Dombomolen’ hebben ze overgeslagen, vonden ze te kinderachtig.

Wat ook echt een leuke gezinsattractie is, is de ‘Discovery Club’. Met z’n vieren in een ronddraaiend karretje en ondertussen schieten op alle rode vakjes tot ze groen worden en kijken wie de hoogste scores behaalt. Het enige nadeel is, door al het schieten heb ik de hele ruimte verder niet gezien, zo enthousiast waren we met schieten!

Daarna zijn we nog in twee stoere rides gegaan. De eerste was de ‘Donderstenen’. Minder heftig dan de ‘Tornado’ want deze gaat niet over de kop dus de iets kleinere kids durven deze ook zeker aan. De tweede is de ‘Rioolrat’. Een achtbaan in het donker. Deze gaat niet over de kop maar spannend is ‘ie zeker wel!

De nieuwe attractie ‘Fort Knalkruit’

We sloten af bij ‘Fort Knalkruit’. Dit is een geheel nieuwe attractie en werd die dag om 16.30 geopend en wij mochten hierbij aanwezig zijn! We werden ontvangen met champagne en de rest van de middag was er eten en drinken. Super leuk, er liepen zelfs stoere piraten rond! Daar mochten onze kids mee op de foto.

 

‘Fort Knalkruit’ is een stoer fort en deze attractie bestaat uit botsauto’s. Wat ik heel slim vind, is dat ze een apart deel hebben gemaakt voor de kleintjes. Kunnen ze op hun eigen tempo zachtjes botsen want dat botsen is nog best spannend! Bij ‘Fort Knalkruit’ konden ze ook in ‘Het Galjoen’ oftewel het schip, in de zweefmolen ‘Piraat Enterhaak’ en in ‘Baba’s Bungee’, springen maar!

En dit is wat we van Avonturenpark Hellendoorn vonden

Ik zou het park aan elk gezin aanraden, vooral als je een gezin hebt met verschillende leeftijden vanaf dreumesleeftijd. Het park is overzichtelijk, er staan overal richtingaanwijzers en je komt vele eetgelegenheden tegen. Natuurlijk mag je in dit park ook je eigen eten & drinken meenemen. Vooral de leuke kleuren in het park vielen mij op. Het personeel is erg vriendelijk en stellen leuke vragen aan de kinderen. Wat ook tof is, is dat Avonturenpark Hellendoorn ook een waterpark erbij heeft, dubbel zo leuk dus! Het park is een leuke mix voor klein en groot en kom hier zeker nog eens terug!

Dit artikel is geschreven door gastblogger Marleen van Chicamoms

Foto’s © Marleen