Gaat je baby logeren bij opa en oma? Neem dit dan mee

En dan is het zo ver. Je baby gaat voor het eerst bij opa en oma gaat logeren. Onwijs spannend natuurlijk. En behalve dat, heb je ook nog eens best veel spullen nodig om je kindje te verzorgen en thuis heb je deze altijd bij de hand. Wanneer je baby voor het eerst bij je (schoon)ouders gaat logeren, is het belangrijk dat je alle benodigde spulletjes meeneemt. Daarom hebben we een handige checklist gemaakt met belangrijke items om mee te nemen.

Een luiertas

Zoals je waaschijnlijk zelf ook al wel gemerkt hebt, is de luiertas een item wat je vrijwel overal mee naartoe sleept wanneer je je baby bij je hebt. Een luiertas is dan ook één van de belangrijkste dingen om mee te nemen als je baby uit logeren gaat. In de luiertas gaan natuurlijk luiers. Maar ook billendoekjes, billencrème, sokjes en rompertjes. En vergeet ook de voeding, flesjes, flessenborstel en eventueel flessenwarmer niet! Je kleintje gaat voor het eerst naar een vreemde omgeving. Stop daarom wat spullen in de luiertas, zoals een speentje, tutje of knuffel waar hij of zij vertrouwd mee is.

Een spuugdoekje, slabbetje of hydrofiele doek en een washandje zijn ook onmisbare items om mee te nemen Zorg ook voor wat extra kleding. Ook handig: een luierzakje. Zo voorkom je dat vieze luiers en billendoekjes gaan ruiken in de prullenbak. Sowieso zijn luierzakjes erg handig om er een aantal van bij je te hebben. Ook wanneer je op pad bent, is het namelijk niet altijd overal mogelijk om direct een vieze luier weg te gooien.

Een babyfoon

Een babyfoon is een handig item om je kindje mee in de gaten te houden als hij of zij ligt te slapen terwijl jij beneden bent. Neem deze dus ook zeker mee naar opa en oma, zodat ze het meteen doorhebben als er iets met je kleintje aan de hand is. Kies voor een babyfoon zonder al teveel toeters en bellen. Zo weet je zeker dat je (schoon)ouders ook weten hoe ze het moeten gebruiken. Zowel bij onze middelste als nu bij onze jongste gebruiken wij de Alecto DBX-85 ECO.

Kinderstoel

Wanneer je baby al goed zitten of al hapjes krijgt, kan het handig zijn om een kinderstoel mee te nemen of aan te laten schaffen. Als je kleintje maar één nachtje blijft slapen is het misschien niet echt nodig. Maar als het oppassen bevalt en je kleintje meerdere nachtjes gaat logeren, dan kan het fijn zijn om een kinderstoel bij opa en oma te hebben staan.

Qua kinderstoelen heb je zowel opklapbare varianten welke handig zijn doordat ze weinig ruimte in beslag nemen. Wij gebruiken zelf de kinderstoel van Ikea. Ideaal omdat je de poten er makkelijk onderuit kan halen. Deze stoel nemen wij dan meestal ook mee op vakantie of wanneer we ergens op visite gaan en blijven weten waarvan we weten dat ze geen kinderstoel hebben.

Autostoeltje, wandelwagen of een draagzak

Het is begrijpelijk dat opa en oma tijdens het oppassen er lekker op uit willen met de kleine. Geef in dat geval dan ook een autostoeltje, wandelwagen of draagzak mee. Plaats het autostoeltje zelf in de auto van je (schoon)ouders. Zo weet je zeker dat hij goed vast zit. Of wanneer je baby vaker bij opa en oma is, kan het handig zijn om er ook een voor bij hen in de auto aan te schaffen.

Een campingbedje

Als je baby voor de eerste keer bij je (schoon)ouders gaat slapen hebben zij misschien nog geen slaapplek voor hem of haar. Een campingbedje is dan praktisch om te gebruiken. Die kan je namelijk uitklappen als je kleintje erop moet slapen en weer inklappen als je hem niet gebruikt. Zo neemt hij weinig ruimte in beslag en kan hij gewoon bij opa en oma blijven staan voor de volgende keer. Wist je dat je ook grotere campingbedjes hebt die tevens als box kunnen dienen? Ideaal!

Kopfoto © Shutterstock