Ballorig Zutphen, de binnenspeeltuin waar iedereen zich heerlijk kan uitleven!

Vorige week hebben wij een bezoekje gebracht aan Ballorig in Zutphen. Na een mooi ritje met de auto langs de IJssel kwamen aan de rand van het industrieterrein bij deze binnenspeeltuin aan. Het was nog vroeg, de deuren waren net geopend. Wij konden rustig alles bekijken, ontdekken en uitproberen en hadden de speeltuin bijna voor ons alleen!

Ballorig, een landelijke keten

De binnenspeeltuinen van Ballorig zijn door heel Nederland te vinden! Er is altijd wel een vestiging in de buurt. Ook over de grens, in Duitsland zijn een aantal vestigingen te vinden. Dit speelparadijs is, volgens de site, geschikt voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Voor Ballorig geldt dat er alleen voor de kinderen betaald hoeft te worden; ouders en begeleiders zijn gratis.

Ballorig Zutphen

In de vestiging Zutphen werden wij vriendelijk welkom geheten door een medewerker aan de kassa. Zij was op de hoogte van onze komst en we konden direct het speelparadijs gaan verkennen. De jongste had de schoenen en sokken al uit voordat ik er erg in had!

De opzet van deze vestiging is heel overzichtelijk. Er zijn meer dan voldoende zitplaatsen voor de ouders en begeleiders. Je kunt vanaf de tafels alles overzien. Ik had mij ook gesetteld en de twee kinderen gingen op ontdekking. Eerst naar de grote trampolines. Er staan duidelijk voorschriften, soms voorzien van afbeeldingen.

Onze jongste was nog net te klein om overal op te klimmen. Bij beginstukken van de klimtoestellen stonden stoelen, zodat ook zij er zelf op kon komen. Haar grote broer hielp waar nodig. Onderdoor, overheen, een touwbrug, een glijbaan een ballenbak, alles is uitgeprobeerd. Bij de ballenbak stonden zelfs twee schietkanonnen waar de ballen mee weggeschoten konden worden.

In het midden van de ruimte is een minibaan, afgesloten met een vangrail. Daar kunnen de kinderen als echte bestuurders op een motor of een tractor plaatsnemen. Hier moet wel geld in gegooid worden.

Er staat in deze vestiging ook een draaimolentje met paarden. Voor veel meisjes heeft dit een grote aantrekkingskracht. Het liedje van de draaimolen is er gezellig en de paarden gaan vrolijk op en neer. Ook hier moet extra geld in gegooid worden.

De tafels voor de ouders staan als het ware midden in de ruimte. Aan de ene kant is het spelen voor de grotere kinderen en aan de andere kant voor de kinderen van o t/m 4 jaar. In dit gebied mogen oudere kinderen ook niet komen spelen. De trampolines zijn kleiner, het klimtoestel is kleiner en er is een hoek met allemaal bouwblokken. De vloer is bedekt met een zachte ondergrond, dus vallen doet geen pijn.

Alle speeltoestellen zijn zo gemaakt dat een kind zich nergens hard aan kan stoten. Uit het klimtoestel vallen is ook bijna onmogelijk. Open ruimtes zijn goed afgeschermd met netten. Bij Ballorig kun je de kinderen echt loslaten! De toestellen voor kinderen vanaf 4 jaar zijn ook toegankelijk voor volwassenen. Even de spieren trainen kan geen kwaad! En hoe leuk is het samen met je kind of kinderen op avontuur te gaan! Mijn kinderen vonden het geweldig!

Het zelfbedieningsrestaurant ziet er bij deze vestiging keurig uit. Er is volop keus. Wat ik een groot voordeel vind, is dat je een kan ranja kan kopen. Zo hoeft niet iedereen apart wat uit te zoeken en dat scheelt enorm in de kosten. De prijzen voor drinken en de diverse versnaperingen vallen reuze mee. Een groot voordeel vond ik de vele gezonde keuzes die er te koop waren, zoals verschillende broodjes.

De toiletten zijn goed toegankelijk voor kinderen. Geen zware deuren die moeilijk open gaan. Ook zijn er voldoende mogelijkheden je baby of dreumes te verschonen. Ook dat zag er bij deze vestiging schoon uit.

Kinderfeestjes

Bij Ballorig zijn kinderfeestjes erg populair. De feestgangers krijgen een eigen tafel. De jarige wordt echt in het zonnetje gezet. Er zijn verschillende varianten te reserveren. De prijzen beginnen bij €9,50 per kind en zijn uit te breiden met bijvoorbeeld wat te eten. De jarige krijgt altijd een cadeautje. De variatie zijn op de meeste vestigingen hetzelfde.

Praktische informatie

Tarieven

Voor kinderen tussen de 1 en 12 jaar betaal je € 8,50 entree. Ben je van plan om vaker naar Ballorig te komen? Dan kun je er ook voor kiezen om een 10-rittenkaart aan te schaffen van € 65,- of een jaarabonnement van € 7,- per maand (€ 84,- per jaar).

Alle vestigingen van Ballorig werken met de zogenaamde peuterochtenden. Peuters kunnen vanaf de opening tot 12.00 uur heerlijk spelen tegen een gereduceerd tarief. Dit kan zelfs op iedere werkdag.

Tip: Op de site van Ballorig zijn tickets te bestellen tegen een gereduceerd tarief. Dit scheelt best wat ten opzichte van de geldende entreeprijs. Ook zijn er diverse arrangementen te bestellen. Het wachten bij de kassa kun je hiermee voorkomen en het scheelt al gauw een paar euro. Altijd mooi meegenomen!

Openingstijden

Ballorig Zutphen is op doordeweekse dagen geopend van 9 uur ’s morgens tot 18.00 uur ’s avonds. In het weekend opent deze vestiging om 10.00 uur ’s morgens en sluit om 19.00 uur in de avond.

Tijdens feestdagen kunnen er andere tijden gehanteerd worden. Voor de actuele openingstijden, neem voor alle zekerheid een kijkje op hun website.

Adresgegevens

Je kunt deze vestiging op het volgende adres vinden:

Dreef 12
7202 AG Zutphen

Speel en Spaar App

Sinds kort heeft Ballorig ook een eigen app. Deze app is gratis en je kunt direct sparen voor gratis entree, maar ook voor korting op leuk en hip speelgoed. Je spaart in de vorm van munten. 150 munten is bijvoorbeeld een gratis entree. Wel een tip, wees elf alert dat je in het bezit bent van de app. Het personeel vraagt er soms niet naar en dat is jammer!

Ballorig is een leuk speelparadijs met in de meeste vestigingen dezelfde opzet. Het is het meest geschikt voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar, al zijn de wat oudere kinderen sneller uitgekeken. De kleuterleeftijd en het beginnend schoolkind kunnen hier echt op avontuur gaan en heerlijk klimmen en klauteren, zonder dat het echt gevaarlijk is. Spannend is het natuurlijk wel, maar de voorschriften bij de toestellen zijn heel helder en duidelijk. Dat is wel even iets om als ouder te bekijken.

En dit is wat we er van vonden

Wij hebben ons prima vermaakt bij deze vestiging van Ballorig! Er is voldoende te doen, voldoende uitdaging en afwisseling. Ik merkte wel dat onze zoon van 11 jaar er sneller genoeg van had dan de jongste. Dus de leeftijdsgrens van 12 jaar is dan ook prima. Wij gaan zeker nog eens terug om lekker te klimmen en te klauteren.

Deze vestiging van Ballorig krijgt van ons een 8!

Mocht je een vestiging van Ballorig gaan bezoeken: Veel speelplezier!

Foto’s © Marjolijn