Spelen en spetteren bij Batenstein Buiten in Woerden

Last updated:

Batenstein Buiten in Woerden is een leuke plek voor kinderen waar zij heerlijk kunnen spelen in de speeltuinen, kunnen spetteren in het spraypark, schaken op het reuzenschaakbord en kunnen midgetgolfen. En het mooiste is: de entree is GRATIS! In dit artikel geef ik je graag een indruk van wat je kunt verwachten van Batenstein Buiten.

Batenstein Buiten in Woerden

Bij een zomerse temperatuur is Batenstein Buiten een fijne locatie om met je kinderen neer te strijken. Zeker voor kinderen die nog geen zwemdiploma hebben is het hier goed vertoeven.

De waterspeeltuin

Hetgeen waarvoor wij eigenlijk naar Batenstein Buiten zijn gekomen, is de waterspeeltuin ofwel het spraypark. Het spraypark bestaat uit:

  • verschillende fonteinen hoog en laag;
  • bekers die zich met water vullen en dan omdraaien waarbij degene die eronder staat een plens water over zich heen krijgt;
  • een soort waterpistolen;
  • een soort waterparaplu waar kinderen doorheen kunnen lopen of onder kunnen gaan zitten.

Het water is verwarmd en heeft een temperatuur van 28⁰ Celsius. Aan het begin van de waterspeeltuin vind je nog een douche. Handig om het zand van de speeltuin van je voeten af te wassen.

Wat ik persoonlijk erg prettig vond is dat hier geen diepere wateren te vinden zijn. Dat maakt deze waterspeeltuin ook een veilige speelplek voor de allerkleinsten.

batenstein-buiten-woerden-waterspeeltuin

Speelmogelijkheden

Er zijn verschillende speelmogelijkheden bij Batenstein Buiten. Zodra je binnenkomt, zie je direct rechts een zandspeeltuin. Hierin staan verschillende klim- en klautertoestellen. Mijn jongste zoon (2 jaar) vond het hier maar wat lastig om te spelen en sloeg het dan ook liever over. Mijn oudste zoon (5 jaar) vond het hier maar al te prachtig.

Een stukje verderop zijn er nog meer speelmogelijkheden. Zo vind je er een grote airtrampoline van 12 x 6 meter, een zestal schommels (helaas niet met een baby/peuter zitje), een tokkel/kabelbaan, een reuzenschaakspel en een sportplein.

Ook hier had mijn jongste niet veel omkijken naar. Terwijl ik mijn oudste steeds voorbij zag gaan op de tokkel/kabelbaan.

Midgetgolfen

Het enige activiteit waar je voor dient te betalen is de midgetgolfbaan. Deze bestaat uit 12 holes. Er wordt hierbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de natuurlijke omgeving en bestaande hoogteverschillen. Hierdoor zijn de golfbanen goed overzichtelijk en bevatten ze niet al te veel poespas.

De kosten voor de midgetgolfbaan zijn € 4,70 per persoon voor een rondje van 12 holes.

Praktische informatie over Batenstein Buiten

Eten & Drinken

Het is niet toegestaan om eigen consumpties te nuttigen in Batenstein Buiten. Bij de speeltuin zag ik sowieso een barretje staan waar je ijsjes kon halen zoals Cornetto’s en Raketjes. Er vlak naast zag ik nog een soort ‘afhaalluik’. Ik vermoed dat je daar drinken kan halen.

Toiletten & omkleden

Er zijn een aantal toiletten te vinden waar je kosteloos gebruik van kunt maken. Daar naast zijn er ook hokjes waar je je kunt omkleden.

Openingstijden & tarieven

Batenstein Buiten is geopend van maandag t/m zondag. Nu in de Corona periode maken zij gebruik van verschillende tijdsblokken welke je (als volwassene) dient te reserveren via hun website. De tijdsblokken die zij hanteren zijn:

  • vanaf 09.30 uur
  • vanaf 12.15 uur
  • vanaf 15.00 uur

De toegang is gratis, evenals het parkeren. Enkel voor de midgetgolfbaan dien je te betalen.

Adresgegevens

Het adres van Batenstein Buiten is:

Van Helvoortlaan 40
3443 AP Woerden

Website

Is Batenstein Buiten volgens ons aan te raden?

Toen we net de auto in stapten om weer naar huis te gaan, vroeg ik aan mijn kinderen hoe ze het vonden. Beide riepen volmondig dat ze het leuk vonden en ze graag nog een keertje terug willen gaan. De mening van mijn kinderen is dus duidelijk. Wij zullen dus zeker eerdaags nog een keer teruggaan.

Zelf vind ik het een veilige en overzichtelijke speelplek voor kinderen. Zeker op dagen waarop de zwemkleding aangetrokken kan worden is dit een leuke plek om naartoe te gaan. Het is hier het leukst voor kinderen die kunnen lopen en nog geen zwemdiploma hebben (ongeveer van 1 t/m 5 jaar). Ik verwacht dat kinderen met een zwemdiploma zich hier snel zullen vervelen. Dan kun je wellicht beter naar een plek gaan waar ook wat meer zwemmogelijkheden zijn zoals een buitenbad.

In Woerden is nog veel meer leuks voor kinderen te beleven. Zo is een uitstapje naar de Pretfabriek absoluut de moeite waard met jonge kinderen. Lees het artikel ‘Pretfabriek in Woerden, een leuke indoor speeltuin voor de allerkleinsten!‘ voor een impressie.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela