Spelen, eten, drinken en genieten bij Beachclub Klein Scheveningen

Last updated:

Zee en strand, zeker voor kinderen is dat een enorm leuke combinatie. Nu moeten wij zelf nog best een wel een stukje rijden met de auto om bij het strand te komen, iets wat we daardoor dus ook niet zo heel vaak meer doen. Totdat we hoorden van Beachclub Klein Scheveningen in het midden van ons land. Vandaag brachten wij een bezoekje en zijn aangenaam verrast: wat een leuke kindvriendelijke strandtent! Kijk je mee?

Een heerlijk dagje zomers genieten bij Beachclub Klein Scheveningen

Beachclub Klein Scheveningen in Lopikerkapel stond al enige tijd bij ons op de planning om eens een bezoekje te gaan brengen. We twijfelden best wel, want is dit nou wel echt leuk voor kinderen? Na van de week toch maar iets meer informatie te hebben gevraagd, hebben we vandaag toch maar een poging gewaagd. Achteraf gezien, is dat iets wat we veel eerder hadden moeten doen. Wat is dit een leuke tent zeg!

Vriendelijk personeel

We werden zeer vriendelijk ontvangen door het personeel die ook goed meedacht over een plekje waar we konden gaan zitten. Beachclub Klein Scheveningen heeft naast een eigen stuk strand aan de rivier de Lek, ook een ruim opgezette speeltuin die direct al bij onze kinderen in de smaak viel. We kozen dan ook voor een loungehoek met uitzicht op de speeltuin.

Een hapje en een drankje

Beachclub Klein Scheveningen is een zeer gezellige tent met voor ieder wat wils. Zo kun je bij lekker weer op één van de strandbedden liggen (en natuurlijk een duik in het water nemen!), kun je plaats nemen op een loungeset of gewoon aan een lekker tafeltje zitten wat weer handig is met eten. Je kunt bij deze strandtent terecht voor een lekkere borrel, maar ook voor een lunch of diner.

Wij hebben er voor gekozen om hier te lunchen. De menukaart is precies zoals ik zelf van een strandtent verwacht. Uiteraard de standaard dingen als een bittergarnituurtje, brood met kroketten en salades, maar ook ‘Beachfood’ ziet er enorm lekker uit. Het eten smaakte ons zeer goed, dus dat is positief. We hoefden tevens ook niet al te lang te wachten, ondanks het langzaam aan om eens heen qua mensen steeds drukker begon te worden.

Niet alleen buiten is het enorm gezellig, ook binnen doet hier totaal niet aan onder. Qua interieur vind ik dit persoonlijk zelfs één van de mooiste die ik ooit heb gezien. Ik plaatste ook al de opmerking dat dit een ideale locatie is voor een trouwfeest. Aan ieder detail is gedacht. Je zult hier dan ook het ultieme vakantiegevoel ervaren.

Op het strand zelf heeft Beachclub Klein Scheveningen ook nog een soort snackbar staan waar je terecht kunt voor o.a. ijs en een tosti welke tot 19.00 uur ’s avonds geopend is.

Good to know about Beachclub Klein Scheveningen!

Openingstijden

Beachclub Klein Scheveningen is tijdens de zomer alle dagen van de week geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Zo kun je dus uitgebreid genieten van je dagje én kun je echt een dagje uit van maken.

Adresgegevens

Het adres waarop deze leuke strandtent te vinden is, is:

Lekdijk-oost 16A
3412KT Lopikerkapel

Zoals de straatnaam al doet vermoeden, moet je over een dijk rijden om hier te komen. Vanaf de A2 kun je de afslag Nieuwegein-Zuid pakken. De afstand die je dan aflegt over de dijk is relatief klein en prima te doen. De ligging op de dijk kan als negatief worden ervaren, maar dit heeft ook weer als positief punt dat het zo lekker rustig ligt en je dus geen last hebt van drukte van de buren. 😉

Voor parkeren dien je hier trouwens wel te betalen, namelijk € 2,- per uur auto met een maximum van € 8,- per dag.

Wil je graag meer over Beachclub Klein Scheveningen weten? Neem dan een kijkje op hun website.

En dit is wat we er van vonden

Dat we enthousiast zijn is je na het lezen van dit artikel vast en zeker wel duidelijk geworden. Je hebt vaak wel een bepaalde verwachting, maar deze heeft die van ons zeker overtroffen. Ik had een wat meer simpele strandtent verwacht, maar niets is minder waar. Het interieur en exterieur zijn wat mij betreft dan ook een dikke 10 waard! Daarnaast de ruimte die men heeft, vind ik persoonlijk erg prettig.

Nu wij zelf kinderen hebben, weegt het stukje kindvriendelijkheid dan ook zeker mee in ons eindoordeel. De ruim opgezette speeltuin waar zowel onze oudste van bijna 5 en onze jongste van ruim 1 jaar zich prima hebben kunnen vermaken, het strandje waar kinderen lekker kunnen spelen maar ook met hun voetjes in het water kunnen. Als ouder zijnde heb je ook overal prima uitzicht. Kortom, een geschikte plek voor het hele gezin.

Maar ook ’s avonds als het begint te schemeren, is dit een perfecte plek voor een romantisch avondje uit.

Het eindcijfer wat ik Beachclub Klein Scheveningen dan ook zeker wil geven is een 9,5! 

Wij zijn op zoek naar nog veel meer leuke kindvriendelijke strandtenten in Nederland. Heb jij een tip? Laat het ons weten!

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela 

Dit artikel is als laatst geüpdatet in juni 2020.