Beleef een bijzondere prèmiere van de Lion King

Nog heel even en dat is het zo ver, mijn favoriete Disney film komt in de bioscoop: The Lion King! Vanaf woensdag 17 juli 2019 kun je deze in de bioscopen van Nederland bewonderen. En ben je net zo’n grote fan als ik en vind je het leuk om écht de allereerste te zijn die deze film mag zien? Overweeg dan eens om de nachtpremière in één van de Kinepolis bioscopen te bezoeken!

Het verhaal van The Lion King

De hoofdrolspeler uit The Lion King is de leeuw Simba. Zijn vader, de leeuwenkoning Mufasa en zijn vrouw Sarabi zijn de trotse heerser over de dieren van de savanne. Simba zal de logische opvolger van zijn vader zijn, maar daar is ook Scar, de jaloerse broer van Mufasa.

Mufasa probeert Simba klaar te stomen voor de opvolging. Scar probeert hier echter een stokje voor te steken zodat hij de nieuwe leeuwenkoning kan worden. Zo leidt hij Simba naar het olifantenkerkhof met als doel hem te laten doden door de hyena’s. Simba gaat samen met zijn vriendinnetje Nala naar deze plek toe, wat maar op het nippertje goed gaat doordat Mufasa hen komt redden.

Scar verzint een ander plan en zorgt er voor dat er in de kloof een levensgevaarlijke stormloop ontstaat van gnoes. Mufasa en Simba zijn op dat moment in de kloof en proberen er alles aan te doen om te ontsnappen. Het lukt Mufasa om Simba te redden. Wanneer het zelf bijna uit de kloof is geklommen, staat Scar hem bovenaan op te wachten. Scar gooit Mufasa weer naar beneden wat hij helaas niet overleeft.

Simba krijgt te horen dat het allemaal de schuld is van zijn vader en krijgt van Scar het advies om te vluchten. Terwijl Simba vertrekt, stuurt Scar de hyena’s achter hem aan om hem alsnog te doden en hij het koninkrijk kan overnemen…

De speciale nachtpremière

Vanaf woensdag 17 juli 2019 is de film te zien in de Nederlandse bioscopen. Kinepolis komt om die reden met een speciale nachtprèmiere zodat je als één van de eersten de film kunt zien. Hoe gaaf is dat?! En zoals de naam al zegt, nachtprèmiere, start deze film exact om 0.01 uur ’s nachts. Je kunt de film zien in de volgende vestigingen: Dordrecht, Enschede, Hoofddorp, Jaarbeurs Utrecht en Den Bosch. Via deze website kun je een kaartje voor deze bijzondere ervaring reserveren.

De film duurt ongeveer 118 minuten en is te zien in zowel 2D als 3D. De leeftijdscategorie die aan deze film is gehangen is 9 jaar en ouder.

Gaan jullie ook naar deze film? Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in! 

Foto’s © Kinepolis