Belevenisboerderij Schieveen & Speelnatuur van OERRR in Rotterdam

Op de Belevenisboerderij Schieveen in Rotterdam is van alles te doen. Naast het boerderijleven ontdekken, kunnen kinderen er ook heerlijk ravotten in de Speelnatuur van OERRR of spelen in de ‘hooihut’. Daarnaast kun je er ook terecht voor een kopje koffie of wat dacht je van een versgebakken eitje?

Belevenisboerderij Schieveen

Dieren

Een boerderij zou geen boerderij zijn als er geen dieren waren. Bij aankomst namen we dan ook meteen een kijkje in een van de stallen van Belevenisboerderij Schieveen.

Voor de stal zit een aandoenlijk varken en in de stal stonden koeien, schapen en geiten. Hoewel ze eigenlijk niet tam zijn, lieten de meeste dieren zich wel overhalen voor een aai over de bol. Als je een bakje brokjes koopt bij het horecapuntje dan heb je 100% aaigarantie.

In de grote stal vind je ook de ‘hooihut’. Of deze officieel ook zo heet geen idee, maar de kinderen die er die dag speelden hadden de stapel hooipakken omgedoopt tot de ‘hooihut’. Ouders waren niet welkom dus wat er zich in die hut allemaal afgespeeld heeft, dat antwoord moet ik jullie lezers helaas schuldig blijven.

Verderop op de boerderij kun je ook nog een kijkje nemen in de moestuin en bij de kippen. Ook de kippen mag je voorzien van wat voer tegen betaling.

Lammetjes

In de een kleinere schuur tegenover de stal stonden drie schapen die net een lammetje hadden gekregen. Dit blijft natuurlijk bijzonder om te zien.

Traptractors

Op het erf staat een rek met allerlei formaten traptractors. Deze zitten vast aan de rek, met een winkelkarretjesslot. Principe is hetzelfde, plaats er een muntje in en je kunt de traptractor losklikken en gebruiken.

Speelnatuur van OERRR

Deze Speelnatuur van OERRR bij Belevenisboerderij Schieveen laat zich het beste omschrijven als spelen met alles wat de vrije natuur je biedt binnen een afgebakend gebied. Er staan hier geen standaardspeeltoestellen, maar je vindt hier enkel natuurlijke speelelementen zoals water/slootjes, zand, stenen, hout (bijvoorbeeld takken of planken). Je vindt hier ook een waterpomp en een touw om over de sloot heen te kunnen slingeren.

Speelnatuur van OERRR is grotendeels toegankelijk voor kinderen met een beperking.

Tip: Trek je kinderen kleren aan die vies en vuil mogen worden. Regenbroek of regenlaarzen zijn ook handig op een wat koudere dag, maar met mooi weer is het een ideale plek om op je blote voeten rond te lopen.

Tip 2: Neem zelf zandbakspeelgoed zoals schepjes en emmertjes mee voor extra speelplezier.

Mocht je trouwens gecharmeerd zijn van dit soort speelnatuur? Kijk dan eens naar ons artikel ‘Van de modderglijbaan in OERRR Speelnatuur op het eiland Tiengemeten

Horeca

Aan de achterzijde van de stal zit een afhaalpuntje voor koffie en thee to go. Je kunt hier ook zelf gebakken muffins, appeltaart en kruidkoek kopen (aanrader!). Ook kun je simpele lunchgerechten zoals tosti’s en een vers gebakken eitje krijgen. De kaart is niet heel uitgebreid, maar de kwaliteit en service is goed.

Praktische informatie

Openingstijden

Belevenisboerderij Schieveen en Speelnatuur van OERRR zijn geopend van woensdag t/m zondag van 10:00 tot 17:30 uur. Een tijdslot reserveren is niet nodig. Ook fijn om te weten is dat er een toilet aanwezig is, wel zo handig!

Adres

Het adres voor je navigatieysteem is:

Oude bovendijk 220
3046 NL Rotterdam

Klik hier voor de website van Speelnatuur van OERRR bij Belevenisboerderij Schieveen in Rotterdam.

Voor nog meer leuke natuurspeelplekken in de provincie Zuid-Holland, lees ook ons artikel: ‘Speelbossen & natuurspeeltuinen in de provincie Zuid-Holland

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne