Berkenhof Tropical Zoo: een veelzijdig dagje weg in Zeeland!

Berkenhof Tropical Zoo draagt dit jaar de zilveren titel van de ANWB als ‘leukste uitje van Zeeland 2024’. Bij deze attractie in Kwadendamme is dan ook volop te zien, te doen en te ondernemen voor kinderen van verschillende leeftijden. Waan je bij binnenkomst eerst door de Tropical Zoo, met veel verschillende tropische dieren en planten. Daarna kun je de grootste en kleinste dinosaurussen bewonderen in de Dino Expo. Snuffel rond op de natuurzolder waar allerlei bijzondere dingen staan opgesteld en bezoek de fossielenmijn. Na van alles te hebben gezien en te hebben geleerd, zijn er ook volop mogelijkheden om te spelen, zowel binnen in de kids jungle als buiten in het speelbos of de spettertuin. Kortom, een enorm veelzijdig dagje weg waar we je graag meer over vertellen.

Het leukste uitje van Zeeland

Bij Berkenhof Tropical Zoo ben je gegarandeerd van een leuk dagje weg. De attractie is als het ware opgedeeld in verschillende zones. Je vindt er een gedeelte waar je kunt midgetgolfen, waar je tropische diersoorten kunt bewonderen, waar je oog in oog komt te staan met dino’s en veel mogelijkheden om lekker te spelen. Vergeet niet om droge kleding mee te nemen en een handdoek, want kinderen vermaken zich er enorm in de waterspeeltuin of de spettertuin!

Attracties

Tropical Zoo

Wanneer je binnen komt na de entree van Berkenhof Tropical Zoo, start je in de Tropical Zoo. Deze bestaat uit een mooie aangelegde indoor tuin met tropische planten, bloemen, vogels en soms ook vlinders! Je vindt er op je route ook aapjes, papegaaien, kameleons, kikkers en andere tropische diersoorten. De Tropical Zoo is leuk voor jong en oud en je ziet dan ook telkens wat anders of nieuws wanneer je er doorheen loopt.

Kids Jungle

De Kids Jungle is een leuke natuurspeeltuin met water van maximaal 20 tot 25 centimeter diep. Het fijne is dat kinderen hier met alle weersomstandigheden kunnen spelen, omdat het overdekt is. In de zomer spelen de meeste kinderen er in hun badkleding, maar in het najaar en de winter wordt er wel geadviseerd om een shirtje en een dunne broek aan te doen. De Kids jungle lijkt uiteraard op een jungle, waar kinderen met hun voetjes in het zand en het water kunnen ravotten. De speeltuin is maar liefst 1200 vierkante meter groot en bestaat uit klimtorens, speeltoestellen en de junglerivier. Vergeet niet om een handdoek en droge kleren mee te nemen!

Dino expo

In deze zone vind je reusachtige, maar ook kleine en indrukwekkende dinosaurussen. Naast dat je ze kunt bewonderen, kun je er ook mee op de foto.

De natuurzolder

De natuurzolder staat vol met vitrines met de meest bijzondere dingen. Je vindt er een groot assortiment aan de mooiste opgezette vlinders, schedels, skeletten en andere voorwerpen. Deze voorwerpen zijn veelal ‘in beslag genomen voorwerpen’, door de Nederlandse Overheid. De kinderen hebben vooral even staan kijken bij de vlinders, maar de rest van de voorwerpen trokken niet echt hun aandacht. Heb je een kindje wat gek is op schedels, skeletten en opgezette dieren, dan ben je hier aan het juiste adres!

Fossielenmijn

Wanneer je uit de Tropical Zoo loopt, kom je terecht in een donkere gang met vitrines. Achter het glas vind je bijvoorbeeld tanden van de grootste haai die ooit geleefd heeft, fossielen schildpadden, schedels en geweien. Onze kinderen van 2 en 5 jaar vonden het een beetje spannend en griezelig, waardoor wij er wat sneller doorheen zijn gelopen.

Adventure Golf

Buiten in de tuin van Berkenhof Tropical Zoo vind je een adventure golf baan in piraten thema. Je kunt er maar liefst 18 verschillende banen bespelen die er allemaal leuk en uitdagend uit zien. Je kunt alleen midgetgolfen als je entree hebt betaald voor Berkenhof Tropical Zoo, maar dient voor het midgetgolfen ook nog apart te betalen. De golfsticks en de balletjes kun je halen bij de entree en je hoeft van te voren niet te reserveren.

Schat zoeken

Buiten heb je de mogelijkheid om schat te zoeken. Dit is een activiteit die wij niet gedaan hebben en dit zit ook niet bij je entreekaartje inbegrepen, maar hier wordt een aparte vergoeding voor gevraagd. Het is de bedoeling dat je met een emmer naar de mijnwerkershut gaat, om daar op zoek te gaan naar mineralen en edelstenen afkomstig vanuit de hele wereld. In de hut vind je gereedschap wat je kunt gebruiken in je zoektocht. Wat je hebt gevonden mag als souvenir mee naar huis!

Buitenspeelbos

Buiten heb je ook volop de mogelijkheid om lekker te spelen tussen de bamboe planten. In het zand vind je verschillende speeltoestellen om te klimmen en te klauteren en een kabelbaan.

De spettertuin

Wij bezochten zelf Berkenhof Tropical Zoo toen het 25+ graden was en dat was harstikke leuk. De kinderen vermaakte zich er heerlijk in de natuurspeeltuin, maar ook buiten in de spettertuin. De spettertuin is een spraypark met kleurige speelelementen, maar er is geen waterniveau aanwezig. Dit maakt het spelen in de spettertuin ook veilig voor de allerkleinste die er kunnen zitten, kunnen kruipen en zo ook af kunnen koelen. Vooral de sproeiers en de grote kantelemmer was erg in trek! Rondom de spettertuin kunnen volwassenen plaatsnemen op het gras of op de picknicktafels.

Tip! Trek je kinderen wel iets van waterschoentjes aan. Het kan zijn dat er steentjes op de grond liggen.

Horeca

In het restaurant kunt je op verschillende plekken terecht om wat te eten en te drinken te scoren. Zo vind je aan het begin van het park een restaurant, waar je terecht kunt voor een uitgebreide menukaart. Op het menu staan bijvoorbeeld pannenkoeken, broodjes, maaltijdsalades en soepen.

Verder achterin het park, bij de Kids Jungle, vind je een snackcorner. Dit horecapunt is niet altijd geopend, maar vooral op de drukke dagen. Je kunt er terecht voor wat eenvoudigere snacks, wat te drinken, te snoepen en ijsjes. Ook is daar genoeg ruimte om kinderfeestjes te vieren.

Handig om te weten

Na het lezen van deze blog over Berkenhof Tropical Zoo op zoek naar nog meer uitjes in Zeeland? Laat je inspireren door ook deze artikelen te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl