tijd-besparen-voor-moeders-jonge-kinderen

Beste tips voor tijdsbesparing voor moeders met jonge kinderen

Moeders van jonge kinderen kennen het allemaal: je bent moe! De tijd dat je kinders klein zijn is een van de mooiste én gelijktijdig vermoeiendste tijden die je misschien wel ooit hebt meegemaakt. ’s Nachts bij tij en ontij uit bed komen? Je doet het met liefde, maar je hebt ogen op steeltjes ondertussen.

Ook als kinderen de dreumes-, peuter- en kleuterleeftijd bereikt hebben wil het lang niet altijd zeggen dat de (nacht)rust wedergekeerd is. Jonge kinderen staan soms al rond de klok van 6 uur naast je bed: fris en fruitig. Zij wel! Maar jij? Je dommelt te pas en te onpas in slaap als je niet oplet. Iets wat je vooral op je werk niet kunt hebben. Hoe zet je timesavers in om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken in deze soms oh zo vermoeiende tijd? Ontdek het hier.

Er op uit? Easy goin’ tijdsbesparing

Dagjes weg, of korte reisjes – wat je allemaal wel niet mee sjouwt en niet mag vergeten! Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik onze tips:

  • Maak een lijstje van hetgeen je mee moet nemen. Bewaar dit overzicht voor de volgende keer, prik ‘m op een prikbord.
  • Maak een reistasje en stop hier een basisuitrusting in, zoals een extra paar kleding, luiers, knoeidoekjes e.d. zodat dit altijd al in de tas zit.
  • Koop wat fruithapjes, potjes e.d. zodat je naar dergelijke voeding even geen omkijken hebt tijdens een dagje uit.

Zo bespaar je thuis de nodige tijd!

Het grootste deel van het jaar ben je gewoon thuis. Hoe bespaar je nu thuis de nodige tijd?

Je levensbehoeften

Boodschappen, kleding kopen, drogisterij spullen aanschaffen; je mag het misschien graag fysiek doen en er op uit trekken, maar wil je echt tijd besparen, bestel dan gewoon toch maar online. Tegenwoordig heeft iedere winkelketen ook een online shop, je hoeft dus niet meer naar de Etos of de bakker: doe je bestelling online. Ook delicatessen bestel je online. Denk bijvoorbeeld aan online koffiebonen kopen, verse noten of vis bestellen. Bestel zoveel mogelijk in één keer, om extra leveringskosten en ook onnodige bezorgritten te voorkomen.

Koken!

Misschien ben jij gek op koken, desalniettemin kan het een tijdrover vormen. Hoe los je dit op?

  • Kook in een keer voor meerdere dagen en vries de rest in bijvoorbeeld. Zoek ook eens naar ideeën om te mealpreppen;
  • Maak wokschotels met snel te bereiden noodles;
  • Stamppotten zijn ideaal tijdens de winter: lekker, snel en gezond;
  • Eet eens warm ’s middags in plaats van ’s avonds;
  • Zet ’s ochtends, of de dag ervoor, alvast groentes en aardappelen in het water klaar. Zo hoef je ze de volgende dag alleen nog maar te koken.

Wasgoed

Met een echt goed wasmiddel is het halve werk gedaan. Gebruik daarbij een fijne, goed wasverzachter, zodat de kleding kreukvrijer opdroogt. Hang de kleding uit op een wasrek én alvast aan kledinghangers. Doe de kleding dus niet in de wasdroger. Het is natuurlijk zeer verleidelijk om de wasdroger te gebruiken, maar door je kleding uit te hangen hoef je nauwelijks nog/ tot niet te strijken én het bespaart je energiekosten.

Tip: koop nooit linnen kleding (mits je er erg van houdt uiteraard) – het scheelt het nodige strijkwerk. Heb je een man die overhemden draagt? Koop uitsluitend nog maar strijkvrije overhemden.