5 ideale bestemmingen om naartoe te reizen tijdens de zwangerschap

Nu Canada, Amerika, Australië, India en veel andere landen weer toeristen beginnen toe te laten, wordt het voor velen verleidelijk om weer te gaan reizen. Talloze vrouwen kiezen er elk jaar voor om niet te reizen tijdens hun zwangerschap vanwege de risico’s die zij denken te lopen. Toch wordt reizen tijdens de zwangerschap steeds gebruikelijker en gemakkelijker dan ooit.  De ene bestemming is wel toegankelijker voor zwangere vrouwen dan andere. Dus als je het reisvirus te pakken hebt, zijn hier wat ideeën voor ontspannen bestemmingen om te bezoeken om je geest leeg te maken voordat je je nieuwe gezinslid verwelkomt.

5 ideale bestemmingen om naartoe te reizen tijdens de zwangerschap

Als je er voor kiest om op babymoon te gaan buiten Europa, moet je waarschijnlijk een visum aanvragen, of in het geval van Amerika een ESTA en een eTA voor een reis naar Canada. Gelukkig verloopt de visumaanvraagprocedure tegenwoordig bijzonder snel en kan het e-visum volledig online worden aangevraagd. Dus dat is al een ding minder waar je je zorgen over hoeft te maken!

De volgende bestemmingen zijn ideaal om naartoe te reizen tijdens de zwangerschap:

De oostkust van Australië

Australië is een uitstekende keuze voor een vakantie tijdens de zwangerschap. Hoewel er talloze fantastische plaatsen zijn om te zien, moeten we zeggen dat Byron Bay een favoriet is, met de ontspannen sfeer en de zandstranden van Byron Bay Beach. Laad je energie op met de gezonde voeding, het grote aanbod aan fruit en de mooie strandwandelingen langs de kust.

De kuuroorden van Byron Bay zijn goed uitgerust als het gaat om zwangerschapsarrangementen. Kies uit gezichtsbehandelingen, huidbehandelingen en zelfs spirituele behandelingen, die allemaal inspelen op de behoeften van een aanstaande moeder.

Tulum, Mexico

Tulum is altijd een geweldige vakantiebestemming, dus waarom zou je het niet bezoeken tijdens je zwangerschap? Het is over de hele wereld bekend om zijn azuurblauwe water, ongelooflijke Mexicaanse feesten en Maya-ruïnes. Kies voor een balans tussen ontspannen in de stad en het verkennen van de 1000 jaar oude ruïnes die op de kliffen aan de kust staan.

Tulum biedt ook de gelegenheid om aan prenatale yoga te doen in een van de vele yogastudio’s, en om te genieten van de cafés en restaurants die worden omringd door de jungle. Breng de rest van je tijd door op de witte zandstranden en maak lange wandelingen op het strand.

New England

Als grote mensenmassa’s en steden niets voor jou zijn, is het idyllische Nantucket de perfecte bestemming voor je! Een piepklein eiland voor de kust van Cape Cod, Massachusetts, dat aanvoelt als een geheel eigen wereld. De straten met kinderkopjes, schilderachtige landschappen, pittoreske jachthavens en prachtige stranden maken het de perfecte plek om te ontspannen.

Als je met kinderen reist, is de kust ideaal om tijd buiten door te brengen. Het staat ook bekend als een uitstekende bestemming om walvissen te spotten, waardoor het een leuke en avontuurlijke gezinsbestemming is. Zoals hierboven vermeld, moet je er rekening mee houden dat een ESTA vereist is als je naar een van beide kusten van Amerika wilt reizen.

“La belle province”.

Quebec City in Canada, een huwelijksreisbestemming met de sfeer van Parijs, maar zonder de drukte. Van de kronkelende straten met kinderkopjes tot de indrukwekkende kathedralen. Quebec City, de provinciale hoofdstad, straalt Europese charme uit. Cafés worden bemand door Franssprekende obers. De schilderachtige hotels bieden een romantische sfeer. De zoete geur van pannenkoeken is overal op straat te ruiken. Het is geen verrassing dat Old Quebec op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Er is geen gebrek aan hop-on, hop-off bussen die je overal in de stad brengen. Zonder te hoeven lopen kunnen aanstaande moeders het Place Royale, de Plaines d’Abraham en alle andere historische plaatsen die Quebec City te bieden heeft, bewonderen. Ook zonder vast tijdschema kun je je zo op eigen tempo door de stad bewegen.

Zonnig Californië

Met een aangenaam klimaat en een relaxte sfeer heeft Californië een groot aantal interessante steden voor zwangere vrouwen om vakantie te vieren. Een van de beste steden om te bezoeken is Palm Springs, waar je veel interessante activiteiten vindt die geschikt zijn voor zwangere vrouwen en zelfs kinderen. Zweef met de Aerial Tramway over Palm Springs en geniet van het spectaculaire woestijnlandschap. Bekijk de kunst in het Palm Spring Museum of ga lekker shoppen op Desert Rodeo Drive.

Denk eraan dat het van essentieel belang is om ruim op tijd een eTA aan te vragen om naar Canada te reizen.

Lees ook ons artikel ‘Een roadtrip door Sicilië als babymoon, de laatste vakantie zonder baby‘ voor nog een gave vakantie tijdens de zwangerschap.

Kopfoto © Shutterstock, overige foto’s © Unsplash