Bijzonder overnachten in een drakenei op Veluwecamping ’t Schinkel

Lijkt het jou ook wel iets om samen met je kind te overnachten op een bijzondere plek? Denk dan eens aan overnachten in een drakenei op Veluwecamping ’t Schinkel. Ik heb dit gedaan met mijn zoon van 4 jaar en hij vond het geweldig. Kijk je mee?

Veluwe Vakantieparken

Veluwecamping ’t Schinkel is onderdeel van Veluwe Vakantieparken. Zij bezitten naast deze camping ook nog Veluwecamping de Pampel welke ook zeer leuk is voor kinderen, en Veluwe Park Heideheuvel waar je een chalet kunt kopen. De gasten van Veluwe Park Heideheuvel mogen tevens gebruik maken van de faciliteiten van Camping ’t Schinkel welke er direct naast ligt.

Wij verbleven een nachtje op Veluwecamping ’t Schinkel. Deze camping heeft een koninklijk thema wat je ook terug zult zien in de namen van de diverse faciliteiten.

Overnachten op Veluwecamping ’t Schinkel

Kamperenplaatsen

Op Veluwecamping ’t Schinkel is het zowel mogelijk om te komen kamperen als om een accommodatie te huren. De kampeerplaatsen zijn ruim 100 m2 en voorzien van CAI, water, afvoer en 6 of 10 ampère). Er zijn diverse plekken waar je uit kunt kiezen.

Op ieder kampeerveld is een speeltuin aanwezig , de één wat groter als de ander. Persoonlijk vond ik het veld Apenwoud erg leuk. Het gevoel wat ik hier kreeg is dat als ouder ook heerlijk kunt ontspannen terwijl je prima zicht hebt op je kinderen (er even vanuit gaande dat ze niet zelf over de camping zullen/mogen lopen).

Bijzonder overnachten in een drakenei

Aan het begin van Veluwecamping ’t Schinkel vind je een veldje met vijf drakeneieren waar je in kunt overnachten. Iedere drakenei heeft een eigen kleur deur, zo kan je kind makkelijk onthouden in welk ei jullie overnachten.

De drakenei moet je echt zien als een bijzondere plek om te overnachten. Je vindt er een bed, een bankje en een lade waarin je wat spullen kunt stoppen. Voor een sanitaire stop dien je richting het nabijgelegen sanitair gebouw te gaan. De drakenei biedt plek voor twee volwassenen of een volwassenen en twee kleine kinderen. Een campingbedje past hier niet!

Ga je met vrienden of familie, dan kan het leuk zijn om het hele veldje af te huren. Super gezellig! In het midden van het veldje is een plek waar je eventueel een kampvuur kunt aanmaken.

Net achter het veldje vind je tevens een leuke speeltuin.

Overnachten in een lodge

Meer ruimte heb je in de lodge. Er zijn daar in totaal vier van en zien er prima uit! De lodges hebben ieder ruimte voor vier personen. Er is een toilet aanwezig en ook een douche. Dat scheelt je dus weer een loopje richting het sanitair gebouw. Verder vind je in de lodges een keukentje, zithoek, eethoek en TV.

Sanitairgebouwen

Er zijn drie sanitairgebouwen op de camping. Helemaal vooraan, deze is het dichtstbij vanaf de drakeneieren. In het midden en eentje achteraan. De sanitair gebouwen zijn prima. Er is ieder gebouw scheiding tussen mannen, vrouwen en een ruimte speciaal voor gezinnen. In het middengedeelte van de gebouwen zijn wasbakken waar je je afwas kunt doen.

Het achterste sanitairgebouw heeft een hele leuke familieruimte. Deze is helemaal in oerwoudstijl! Je baby was je daar bijvoorbeeld in een ei en de douchekoppen worden vastgehouden door apen. Dikke kans dat je kinderen hier graag willen douchen!

De camping is niet onwijs groot, dus al zit je aan de voorkant van de camping, kun je nog prima naar de Bush Bush Douche met je kinderen wandelen mocht je dat willen.

Zwempret voor jong en oud!

Bij goed weer is het heerlijk om een duik te nemen in het zwembad. Er is een dieper familiebad met glijbaan en er omheen vind je allemaal ligbedden. Het zwembad wordt verwarmd d.m.v. zonnepanelen. Het zwemhad is omheind met een hek. Wel zo veilig voor de kleintjes zonder zwemdiploma.

Voor de allerkleinsten is er een peuterbad met speelattributen. Het ziet er erg leuk uit! Op het moment dat wij er waren was deze niet gevuld dus we hebben hem helaas niet kunnen uitproberen. Dit zwembad is tevens niet verwarmd.

De binnenspeeltuin Drakennest

Behalve buitenspelen is het mogelijk om te spelen in de binnenspeeltuin het Drakennest. Deze speeltuin is letterlijk onder de grond. Doordat je met een aantal trappen naar benden moet, is het voor mindervaliden of met een kinderwagen moeilijk begaanbaar.

Verwacht hier echter geen binnenspeeltuin als een Monkey Town. De binnenspeeltuin van Veluwecamping ’t Schinkel bestaat uit twee delen. Een deel met speelplek voor de allerkleinsten en picknicktafels.

De wat grotere kinderen kunnen zich vermaken in het speelgedeelte wat achterin zit. Zij kunnen hier naar hartenlust klimmen, klauteren, kruipen en glijden. De ondergrond van dit gedeelte is zand. Ook zijn hier allemaal witte lage muurtjes, ik denk dat het een soort doolhof moet voorstellen, dat was me niet geheel duidelijk.

Overige faciliteiten op Camping ’t Schinkel

Eet- en drinkmogelijkheden

  • Op Camping ’t Schinkel vind je bij de receptie een aantal schappen waar je een paar boodschapjes kunt halen. Verwacht hier niet een echte supermarkt, daarvoor kun je beter naar een supermarkt in de directe omgeving rijden. Wel is er een broodjesservice. Bij de receptie liggen bestellijsten hiervoor. Wij kozen voor croissants op de zondagochtend en deze waren lekker vers.
  • Ook kun je bij de camping terecht bij de snackbar ‘de Smulschuur’ voor een frietje, snacks of ijsje. Wij hebben hier enkel een ijsje gehaald. Er zijn zitplaatsen binnen aanwezig dus je kunt ook lekker even daar neerstrijken. Voor de corona periode was er op deze camping ook een restaurant te vinden, genaamd ‘De Ridderzaal’. Helaas is dit restaurant er nu niet meer, maar de ruimte is er nog wel. D.m.v. een binnendeur vanuit de snackbar is het ook mogelijk om daar te zitten.

Animatieteam

In de meivakantie en zomervakantie is er een animatieteam aanwezig op de camping. Op het moment dat wij er waren was het geen vakantie en was dit er dus niet. Kinderen vermaken zich buiten deze vakantieperiode om dan dus voornamelijk in de speeltuinen en lekker met elkaar. Het was dan ook leuk om te zien dat kinderen elkaar hier echt opzoeken.

Speeltuin voor honden

Voor hondenliefhebbers is het goed om te weten dat honden op Veluwecamping ’t Schinkel zijn toegestaan. Dit is namelijk niet het geval op hun andere camping Veluwecamping de Pampel. Voor honden is er een speciale hondenspeeltuin genaamd de ‘Hoffelijke Hondenweide’.

Fietsenverhuur

De camping ligt, zoals de naam ook al aangeeft, op de Veluwe. Dit is een perfect gebied om een stukje te gaan fietsen kan ik je uit eigen ervaring vertellen. Het zal je dan ook vast niet verbazen dat er een fietsenverhuur aanwezig is op de camping.

Goed Weer Garantie!

Wat ik tot nu toe niet vaak ben tegengekomen is dat een camping of vakantiepark een Goed Weer Garantie biedt. Wanneer je het weer als te slecht ervaart, kun je hier onder bepaalde voorwaarden aanspraak op maken.

Leuke uitstapjes in de omgeving

In de omgeving van Camping ’t Schinkel zijn meer dan genoeg leuke uitstapjes te maken met kinderen. Naast de vele wandel- en fietsroutes, kun je ook denken aan uitstapjes als:

En nog veel meer! Bij de receptie kun je folders vinden van allemaal leuke uitjes in de directe omgeving.

Ook op onze website hebben wij nog overzichten gemaakt met nog meer meer leuke uitjes in de provincies Overijssel en Gelderland:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela