Billy Bird Park Hemelrijk, een divers dagje uit voor alle leeftijden

Last updated:

Voor Opwegmetmama.nl mocht ik samen met mijn gezin een bezoek brengen aan Hemelrijk in Volkel (Noord-Brabant). Aangezien het ruim 20 jaar geleden was, dat ik daar zelf als kind een bezoek heb gebracht, keek ik van tevoren even online wat we ook alweer konden verwachten. Ik kon mij niet meer herinneren dan het strandbad en een speeltuin, dus het was een behoorlijke verassing om te zien hoe het park zich de afgelopen jaren heeft uitgebreid. Lees meer over de combinatie van binnen- en buitenspeeltuinen, attracties én natuurlijk het strandbad.

Een dagje naar Billy Bird Park Hemelrijk

Het nieuwe speelgebied Ruig!

Wij startte onze dag in het nieuwe speelgebied Ruig! Hier vind je een klimparcours met o.a. een overstapt kabelbaan, tunnels en je kunt er balanceren over allerlei bruggen en touwen. Daarnaast kun je ook de hoogte in waar o.a. allerlei netten hangen en waar je met grote ballen kunt spelen. Je kunt met een normale glijbaan naar beneden, maar er is ook een steile glijbaan van 5 meter lang.

Naast dit speelgebied ligt bootjesglijbaan Splash. De kinderen vonden dit één van de leukste attracties. Bij deze attractie zit je in een rubberbootje waarmee je van een waterglijbaan afgaat.

In de beleving van een peuter en kleuter is dit écht een spannende attractie, waar ze tot hun opluchting wel in mochten. Regelmatig lopen we vast op lengterestricties, maar gelukkig waren ze nu lang genoeg. Deze attractie hebben we dan ook drie keer gedaan.

In dit gebied is dit voorjaar ook de nieuwe attractie SaltoSwing geopend. Wij hebben zelf de SaltoSwing niet in beweging gezien en waren ook niet bekend met de attractie. Daarom heb ik even opgezocht hoe deze attractie precies werkt:

Aan de schommel hangen twee bakken. Elke bak heeft plek voor twee personen. De SaltoSwing is toegankelijk voor zowel kinderen als volwassenen. Uiteindelijk is het mogelijk 360 graden rond te schommelen en te slingeren tot wel 9,5 meter hoogte. Als je 180 graden geschommeld hebt, heb je fantastisch uitzicht over heel het park en de zwemplas. Geen zorgen! De stoel waar je in zit, draait mee waardoor je nooit over de kop gaat. Ook kun je zelf bepalen hoe hoog je wilt schommelen.”

Oervallei en beklimmen van de Hemelaya

Wij hebben twee dinofan’s in huis dus een bezoek aan de Oervallei mocht niet ontbreken. Op deze plek kunnen kinderen dinobotten opgraven.

Ook staat hier een waterspeeltuin waar er naar goudklompjes gezocht kan worden. In het water en zand liggen kleine goudklompjes die met scheppen en zeven gezocht kunnen worden. Het leuke hieraan is dat je goudklompjes mee naar huis mag nemen.

Vervolgens zijn we de Hemelaya berg gaan beklimmen. Deze berg van beton is behoorlijk markant aanwezig in het park en is op allerlei manieren te beklimmen. Er zijn meerdere routes met allerlei moeilijkheidsgraden. Je kunt via meerdere glijbanen die als het ware verstopt zitten in de berg naar beneden.

Onze kinderen vonden dit erg leuk en uitdagend. Ze hadden ook nog nooit zoiets gedaan in een ander park. Wij raden wel aan om als ouders zeker mee te gaan met kinderen tot een jaar of 3 à 4. Onze jongste is 2 jaar en zij had soms moeite met de klimmen over de ongelijke stenen.

Strandbad & aquafunpark

Na het klimmen, glijden en zoeken zijn we even gaan chillen aan de waterkant bij het strandbad. De kinderen speelden heerlijk in het water en op het strand en wij zaten in de schaduw van een boom te genieten een heerlijk biertje van eigen brouw: Billy Bird Weizen.

In het water ligt ook een aquafunpark. Tegen bijbetaling en met een reservering mag je hier zo’n 45 minuten uitleven op allerlei opgeblazen toestellen in het water. Wij zijn hier niet opgegaan omdat dit vanaf 6 jaar is plus dat je kind in bezit moet zijn van een zwemdiploma.

De binnenspeeltuin Zeeroversland

Zeeroversland is de binnenspeeltuin van Billy Bird Park Hemelrijk met klimconstructie, glijbanen, trampolines, springkussen en ballenbak. Deze is gethematiseerd in, zoals de naam al verraad, in het thema zeerovers.

Ballenfabriek

Achter Zeeroversland vind je de ballenfabriek. Dit was een van de persoonlijke favorieten van onze oudste dochter van 4 jaar. Het is een XXL ballenbak, waar je allerlei attributen vindt om de ballen mee in beweging te krijgen of af te schieten.

Speelcircus, kinderkermis, achtbaan en andere attracties

In het Speelcircus vind je een grote klimvulkaan met glijbaan en je kunt op allerlei manier in de piste klimmen.

Verder vind je in dit gedeelte van het park nog een traditionele speeltuin en een kinderkermis met o.a. een minizweefmolen (aan te drijven door papa of mama) en botsauto’s.

Ook kun je hier in een helicopterbaan stappen. Je trapt zelf dan de hele baan rond en verder staat er nog een gave kleine achtbaan. Deze wordt aangedreven door zonnepanelen. Een leuke eerste coaster, maar helaas mochten onze kinderen er nog niet in. Je moet immers minimaal 110 cm lang zijn.

Goed om te weten

  • Billy Bird Park Hemelrijk is 365 dagen per jaar geopend. Kijk op de website om te checken wat er die dag qua speeltuin of attracties geopend is en plaats een reservering (i.v.m. Covid-19). Kijk op de website voor de actuele openingstijden;
  • Het adres van het pretpark is: Zeelandsedijk 34a, 5408 SM Volkel. Parkeren kost €4,- per dag per auto.
  • Er zijn op diverse plekken in het park toiletten aanwezig o.a. bij het toilet bij Zeeroversland en Ruig! is een ruime babyverschoningsruimte aanwezig;
  • Het park is kinderwagen en rolstoelproof;
  • De kwaliteit van het zwemwater is ook terug te vinden op de website van Billy Bird Park Hemelrijk;
  • Het park ligt direct naast vliegveld Volkel. Schrik dus niet als er een F-16 of een traumahelicopter overvliegt.
  • Website: www.billybird.nl/hemelrijk

Wat vonden wij van Billy Bird Park Hemelrijk?

Wij vonden Billy Bird Park Hemelrijk een ongelofelijk leuk park. Er is zoveel te zien en te doen, dat we eigenlijk aan één dag niet genoeg hadden. Wat dit park zo goed maakt is dat er zowel voor goed als voor slecht weer van alles te doen is voor de kinderen. Daarnaast zagen we ook dat dit park écht voor alle leeftijden iets te bieden heeft. Waar de kleuters bijvoorbeeld los gaan in de ballenfabriek, de pubers lekker kunnen voetballen, volleyballen en dollen op het strand en in het water.

Het park is schoon, goed onderhouden en het personeel is overwegend jong, maar netjes en vriendelijk.

Ook een pluspunt was het feit dat er een personeelslid toezicht houdt op de kinderen in Zeeroversland. Dit ontslaat ouders niet van hun verantwoordelijkheid, maar is wel een teken dat er een veilig speelklimaat is.

Het park is echt zoveel meer dan een strandbad alleen en is ook prima te bezoeken in bijvoorbeeld de herfst, waarbij er nog steeds buiten gespeeld kan worden, maar bij een bui je prima even met de kinderen een overdekt deel van het park kan bezoeken.