Zwemmen en spelen bij BillyBird Park Drakenrijk in het Limburgse Reuver

Last updated:

Na een eerder bezoek aan BillyBird Park Hemelrijk leek het ons leuk om ook eens naar “het kleine zusje van” te gaan. BillyBird Park Drakenrijk ligt in Reuver (Limburg), vlakbij Roermond. Het is een grote zwemplas met diverse speelmogelijkheden. Wij bezochten het park met twee gezinnen en hebben ons een volledige dag vermaakt, ondanks het wisselvallige weer.

BillyBird Park Drakendijk in Reuver (Limburg)

Strand

Bij binnenkomst zie je direct het uitgestrekte strand aan het meer liggen. Op het strand vind je o.a. een volleybalveld en een grote air trampoline. Toen wij aankwamen was de lucht nog grijs en bewolkt. Op een paar fanatieke zwemmers na waren er nog weinig bezoekers. Om die reden hadden we het strand op dat moment nog helemaal voor onszelf en konden we heerlijk zandkastelen bouwen.

Wat direct opvalt is dat er veel aandacht is voor het schoonhouden van het park. Er staan om de paar meter afvaltonnen en afvalbakken. Ook zijn er papieren tasjes te krijgen bij de entree, om afval in te doen als je op het strand verblijft. Het strand was netjes egaal gemaakt en er was geen prulletje te bekennen.

‘s Middags, toen de zon begon te schijnen, konden de kinderen nog pootje baden en zwemmen. Het zwemwater beschikt over verschillende drijflijnen, zodat je je kinderen duidelijk kan maken binnen welke lijnen ze mogen zwemmen. In de diepere gedeeltes van het water vind je ook een duikplank.

Speeltuin

Naast het strand ligt nog een uitgebreide speeltuin. In een soort van ronde om een heuvel met draken vind je allerlei speeltoestellen. Denk aan kabelbanen, schommels, wip, glijbaan en een klimrek. Ook hebben ze een kleine waterspeeltuin. Pluspunt: hierboven is een doek gespannen waardoor de kinderen niet in de felle zon staan als ze hier aan het spelen zijn.

Naast de speeltuin hebben ze ook een kleine attractie: de ballonvaart. Je neemt plaats in de ballon en je trapt zelf de ballon rond op het parcours, hoog tussen de bomen.

Aquafun-park

In het water ligt ook een aquafun-park. Dit is een luchtkussenparcours op het water. Je kunt je hier o.a. in het water laten lanceren vanaf een blobkussen, klimmen over touwbruggen en touwladders of glijden van een glijbaan.

Let op: voor het aquafun-park moet je aparte tickets kopen naast je entreeticket en het hebben van een zwemdiploma is verplicht.

Tipi, cafetaria en Beachbar

Tijdens ons bezoek aan Drakenrijk was de Tipi geopend. We konden tijdens de enige regenbui die dag even droog zitten en genieten van een kopje thee en heerlijke tosti’s.

Bij het entreegebouw is een cafetaria. Hier kun je o.a. friet en snacks bestellen.

Er is ook een Beachbar, deze is geopend op de wat drukkere dagen. Je kunt daar een strandstoel en een parasolletje huren voor €4.- per dag.

Goed om te weten over BillyBird Park Drakenrijk

  • BillyBird Park Drakenrijk is afhankelijk van het weer. Ze zijn open vanaf 8 mei tot eind september. De openingstijden kunnen wisselen afhankelijk van het weer. Kijk daarom voor actuele openingstijden altijd op de website.
  • Het park is goed toegankelijk voor rolstoelen, kinderwagens en buggy’s.
  • In elke toiletgroep is een verschoontafel aanwezig.
  • Regelmatig worden er evenementen georganiseerd. Zo is er de Summer of Love. In de zonnige weekenden is er dan live muziek.
  • Adres: Drakenrijkstraat 3 5953 TR Reuver
  • Parkeren is gratis.

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne