De 13 leukste binnenspeeltuinen van de provincie Utrecht

Ben je op zoek naar een leuke binnenspeeltuin in de provincie Utrecht? Wij hebben er maar liefst 13 voor je verzameld in dit artikel. Bij welke zijn jullie al geweest? En weet je er nog meer, laat het ons gerust weten!

Amersfoort – Monkey Town Amersfoort Noord

Monkey Town Amsersfoort Noord is de opvolger van Funky Jungle.. Behalve klim- en klautertoestellen kunnen kinderen zich hier ook uitleven in het trampolinepark, de racebaan, lasergame area of in de mini-bioscoop.

Adres: Spaceshuttle 20, 3824 ML Amersfoort
Website: www.monkeytown.eu/nl/amersfoort_noord

Amersfoort – Monkey Town

In Amersfoort kun je ook een vestiging van Monkey Town vinden. Volgens hen zijn zij de grootste indoor speeltuin van de regio Amersfoort. Voorheen waren zij onderdeel van SuperFun.

Adres: Middelhoefseweg 10, 3819 AA Amersfoort
Website: www.monkeytown.eu/nl/amersfoort

Houten – Ballorig

Ik ben nog niet in veel vestigingen van Ballorig geweest, maar Ballorig in Houten vond ik zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Hetgeen wat ik hier het meest leuk vind zijn de traphelikopters. En niet alleen binnen, maar ook buiten kunnen kinderen hier spelen. Wanneer wij hier weer eens naartoe gaan, zal ik hier een uitgebreider artikel over uitweiden voor een impressie.

Adres: Tuibrug 3, 3991 LC Houten
Website: www.ballorig.nl/houten

Houten – Patitoland

Nieuw sinds 2021 is de binnenspeeltuin Patitoland in Houten. Deze indoor speeltuin is iets kleiner wat prettig kan zijn met jongere kinderen. Leuk aan deze locatie is dat zij een soort monorail hebben waar je al trappend met eendjes overheen kan.

Adres: Handboog 2, 3994 AD Houten
Website: www.patitolandhouten.nl

IJsselstein – Monkey Town 

In IJsselstein vind je een grote vestiging van Monkey Town. Er is hier maar liefst 2.200 m2 ruimte om te spelen. Het baby- en kleutergedeelte is ruim opgezet. Kleintjes zullen zich hier niet vervelen. Ook voor de grotere kinderen is hier meer dan genoeg te beleven. Naast de grote klimtoestellen vind je hier ook nog leuke auto’s (tegen betaling), een klimvulkaan, voetbalkooi, springkussen en kun je er lasergamen.

Adres: Boerhaaveweg 13, 3401 MN IJsselstein
Website: www.monkeytown.eu/nl/ijsselstein

Lees in het artikel ‘Indoor speeltuin Monkey Town in IJsselstein‘ of wij deze Monkey Town vestiging kunnen aanraden.

Maarssen – Monkey Town

De Monkey Town vestiging in Maarssen is een leuke, niet al te grote binnenspeeltuin. Het baby- en peutergedeelte is hier duidelijk afgescheiden van het deel voor grotere kinderen. Ook is het hier mogelijk om te lasergamen. Leuk aan deze vestiging vind ik dat er zowel voor de kleinere als voor de grotere kinderen een aparte rodelbaan is. Dit heeft niet elke vestiging van Monkey Town.

Adres: Safariweg 203, 3605 MD Maarssen
Website: www.monkeytown.eu/nl/maarssen

In het artikel ‘Indoor speeltuin Monkey Town in Maarssen‘ kun je lezen of ons bezoek aan deze vestiging de moeite waard vonden.

Soesterberg – Indoorspeeltuin Plezier

Indoorspeeltuin Plezier in Soest is mogelijk de meest bijzondere binnenspeeltuin van de provincie Utrecht. Er werken hier namelijk allemaal jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan jongeren met autisme. Indoorspeeltuin Plezier biedt hen diverse begeleidingsvormen aan zodat ook zij een kans kunnen krijgen.

Deze binnenspeeltuin is van binnen vrij licht, wat ik persoonlijk altijd erg prettig vind. Helemaal wanneer je met kleinere kinderen gaat. Wat ook erg leuk is, is dat je hier een zowel een high tea voor volwassenen als voor kinderen kunt doen. Ofwel, een perfecte plek voor een speelafspraakje.

Adres: Stemerdingweg 1A, 3769 CE Soesterberg
Website: www.indoorspeeltuinplezier.nl

Utrecht – Ballorig

In het Utrechtse Overvecht kun je bij de autoboulevard een vestiging van Ballorig vinden. Deze vestiging is redelijk simpel maar prima voor een ochtendje of middagje vermaak.

Adres: Mississippidreef 22, 3565 CG Utrecht
Website: www.ballorig.nl/utrecht

Utrecht – KidZcity

KidZcity is met een oppervlakte van 5.000 m2 de grootste binnenspeeltuin van de provincie Utrecht. Behalve diverse leuke speeltoestellen vind je hier ook nog een aantal leuke attracties zoals de balloonride, paardencarrousel, safaritrein en botsauto’s. Onze kinderen zijn niet voor niets zo’n fan van deze grote indoor speeltuin.

Het nadeel wel is dat je als ouder zijnde ook entree betaald. Daarentegen mag je wel zelf je eten en drinken meenemen. Handig wanneer je hier bijvoorbeeld een kinderfeestje viert.

Adres: Vlampijpstraat 79, 3534 AR Utrecht
Website: www.kidzcity.nl

Lees hier wat wij van Kidzcity vonden. ‘Kidzcity, één van Nederlands grootste indoor speeltuinen

Utrecht – Play-In

Play-In bevindt zich in The Wall langs de A2 tussen Maarssen en Utrecht. Het bestaat uit drie delen:

  • Kids-In – Een binnenspeeltuin met een onderwater thema;
  • Jump-In – Een ruim opgezet trampolinepark waar ook voor jongere kinderen speciale springuren zijn;
  • Climb-In – Diverse leuke klimmuren waar je ok zonder klimervaring kunt komen klimmen.

Het is mogelijk om de diverse onderdelen met elkaar te kunnen combineren. Wij hebben zelf een paar jaar geleden de Climb-In gecombineerd met de binnenspeeltuin Kids-In.

Adres: Hertogswetering 173, 3543 AS Utrecht
Website: www.play-inutrecht.nl

Wij hebben alle drie concepten van Play-In mogen testen. Wat wij hiervan vonden kun je lezen in het artikel ‘Drie verschillende speelconcepten onder één dak bij Play-In‘.

Veenendaal – Ballorig

Ook in Veenendaal kun je een vestiging van Ballorig vinden, voorheen binnenspeeltuin De Schatkids. Zij hebben hier een speciale babyzone voor kinderen van 0 t/m 1 jaar. Zo kunnen ook de allerkleinsten veilig spelen. Zelf vind ik dit een groot pluspunt. Ook voor peuters is er een apart speeltoestel en nog een voor de grotere kinderen.

Adres: Galileistraat 3, 3902 HR Veenendaal
Website: www.ballorig.nl/veenendaal

Woerden – Pretfabriek

De Pretfabriek vind ik toch wel één van de leukste binnenspeeltuinen van Nederland. Met name voor jongere kinderen vind ik het hier zelf erg prettig. Het is namelijk een lichte en overzichtelijke binnenspeeltuin.

Naast de indoor speeltuin, is er tevens nog veel meer te doen! Je kunt er namelijk ook nog glowgolfen en meedoen aan een workshop gooien met verf. Ook leuk voor een kinderfeestje!

Adres: Oostzee 8, 3446 CH Woerden
Website: www.depretfabriek.nl

In het artikel ‘De Pretfabriek in Woerden, een zeer leuke indoor speeltuin voor de allerkleinsten!‘ geef ik je een kijkje in deze indoor speeltuin.

Zeist – Jungle Gemz

Het indoor speelparadijs Jungle Gemz in Zeist, is een goed gewaardeerde binnenspeeltuin in de provincie Utrecht. Er is hier een groot, apart speelgedeelte voor de kleinere kinderen. Behalve klimtoestellen vind je hier ook nog een voetbalzone en een klimvulkaan. Met een totale grootte van ongeveer 2.500 m2 is er meer dan voldoende speelplezier voor kinderen van 0 t/m 12 jaar.

Adres: Aalscholverlaan 5, 3704 GZ Zeist
Website: www.junglegemz.nl

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela