seal-team-bioscoopfilm-kinderfilm

Beleef een spannend avontuur met de bioscoopfilm Seal Team (6+)

Mijn oudste zoon had een studiedag, een mooi moment om er samen eens even op uit te gaan. Hij wilde graag naar de bioscoop en koos voor de film Seal Team. Een spannende film waarbij je tot op het einde op het puntje van je stoel zit. Maar vonden wij de film de moeite waard? Ik vertel je graag wat je van deze film kunt verwachten.

De nieuwe bioscoopfilm: Seal Team (6+)

De zeehonden hebben honger. Omdat de forellentrek nog even duurt, besluiten de zeehonden Quinn en zijn beste vriend daarom om eten te gaan zoeken. Dit loopt echter niet goed af. De beste vriend van Quinn overleeft een haaienaanval niet (je ziet dit trouwens niet letterlijk gebeuren, dus er zijn geen bloederige taferelen).

Daaropvolgend besluit Quinn om het op te nemen tegen de groep haaien. Echter redt hij dit niet in zijn eentje. Hij komt de oude strijder Claggart tegen welke vindt dat het een O.S.I. is: een Ontzettend Stom Idee. Uiteindelijk besluit hij hem toch te helpen om hem in vorm te krijgen voor deze missie. Om te beginnen moet hij een team zien samen te stellen van zeehonden die gek en stoer genoeg zijn om mee te doen.

Met het team weten ze te winnen van een haai. De haaien laten het hier niet bij zitten en bedenken een plan om alle zeehonden op te eten. Ze willen ze insluiten en aanvallen zodra de forellentrek, waar de zeehonden achteraan gaan, is begonnen.

Op het moment dat het zo ver is, worden de zeehonden door hen omsingeld. Echter ontbreken Quinn en zijn team om hen te beschermen. Lukt het Quinn toch nog om de zeehonden te redden en de wateren weer veilig te krijgen?

(Aangezien het een kinderfilm is, loopt hij uiteindelijk wel goed af.)

Duur film: 98 minuten
Pauze: ja, 10 minuten bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht
Adviesleeftijd: 6 jaar en ouder
Kijkwijzer: spannende film waarin geweld voorkomt

Hieronder kun je een stukje trailer zien van de kinderfilm Seal Team:

Vinden wij Seal Team de moeite waard?

Om maar direct met de deur in huis te vallen, de film Seal Team is naar mijn mening vrij spannend. Ergens konden we dit wel van te voren weten gezien de kijkwijzersymbolen. Hij heeft als adviesleeftijd 6+ maar ik denk persoonlijk dat hij zelfs wel op 8 of 9+ gezet maar worden. Mijn zoon is 7 jaar en ik kon aan hem merken dat hij het erg spannend vond.

Ook komt er wel redelijk wat geweld in naar voren waar ik mijn kind van die leeftijd liever nog iets tegen bescherm. Mijn middelste zoon van bijna 4 jaar had deze film veeeeeel te spannend gevonden. Waar sommige 6+ films ook wel met iets jongere kinderen te zien zijn, zou ik dat bij deze absoluut niet doen.

Vinden wij de kinderfilm Seal Team de moeite waard om naartoe te gaan? Naar mijn mening hangt het dus erg af van de leeftijd. Is je kind 8+, dan zou ik volmondig zeggen ja. Kinderen van 6 of 7 jaar vind ik twijfelachtig, het ligt er net aan hoe ver je kind in zijn ontwikkeling is. Onder de 6 jaar raad ik het zeker af.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela