Lekker eten en spelen bij Boerderij De Koeienstal

Last updated:

Sinds een dik jaar is de provincie Zuid-Holland weer een kindvriendelijk restaurant rijker! Bij Boerderij De Koeienstal in Zevenhuizen kun je lekker eten, drinken én spelen. Ook is de menukaart zeer kidsproof. Het is er zo leuk, dat je je kinderen met moeite meer naar huis krijgt.

Spelen op het erf van Boerderij de Koeienstal

Als we de auto geparkeerd hebben, zijn we onze kinderen al kwijt. Ze hebben een sprintje getrokken naar het erf van Boerderij De Koeienstal. Op het erf staan verschillende skelters en er is een natuurspeeltuin.

Al gauw zien we ook dat er in de stal van alles te beleven valt. Hooibalen, glijbanen en natuurlijk dieren. Er zijn kippen, koeien, varkens en poezen. We hebben gereserveerd (gelijk een aanrader, want druk!), dus we moeten gauw naar binnen toe.

Voor ieder wat wils

Als we binnen komen in de sfeervolle brasserie van de boerderij, zien onze kinderen gelijk kuikentjes. Een enthousiaste medewerker vertelt dat de kuikens twee weken oud zijn. Zo ontzettend schattig! Voordat we bij onze tafel zijn, zien onze kinderen ook nog konijnen in een hok. We krijgen de kinderen met moeite mee naar onze tafel.

Voor de kinderen staat er veel lekkers op de menukaart. Zo staat op de kaart een borrelplank speciaal voor kinderen. Die borrelplank bestaat uit chicken bites, popcorn, snoepgroenten, kaas en worst. Kinderen kunnen ook een kinderproeverij bestellen als lunch, een plankje met zoet & hartig. Of een kindertosti of een kroketje (rundvlees of vega) met brood. En ook voor volwassenen is er keuze genoeg. Er zijn soep, bagels, tosti’s en broodjes. In de vitrine staan heerlijke zoetigheden. En uiteraard kun je voor bij de borrel genoeg bestellen.

Binnen en buiten spelen

Nadat onze kinderen lekker gegeten hebben, willen ze wel weer verder spelen. Binnen in de brasserie is ook een speelhoekje gemaakt. Kinderen kunnen hier een ijsjeswinkeltje of een boerderijwinkeltje runnen. Altijd een succes! Hoe leuk de speelhoek ook is, het hooi buiten trekt. En mijn kinderen willen vooral buiten spelen – het is mooi weer. Ideaal is ook dat de dieren en een gedeelte van de speelgelegenheid buiten overdekt is, dus ook met minder weer kun je bij Boerderij de Koeienstal terecht.

Meer activiteiten

Op Boerderij de Koeienstal worden regelmatig evenementen georganiseerd. Zo was er aan het einde van de voorjaarsvakantie een heus Winter Fest. De stal werd omgebouwd tot skihut, er was een curlingbaan, uren aan knutselplezier en marshmallows roosteren. Beter kun je een vakantie toch niet afsluiten! Houd de social media van De Koeienstal in de gaten voor meer evenementen.

Een keer zonder kinderen terug komen? De Koeienstal sluit meestal om 17.30 uur, maar 8 keer per jaar organiseren ze een vijf gangen verrassingsdiner na sluitingstijd.

Praktische gegevens

  • Adres: Boerderij De Koeienstal, Zuideinde 14 in Zevenhuizen (gemeente Zuidplas, Zuid-Holland)
  • Er is gratis parkeergelegenheid.
  • Website: www.dekoeienstal.nl
  • Openingstijden: Woensdag tot en met zondag, van 9.00 t/m 17.30 uur
  • De boerderij is ook geschikt om kinderfeestjes te houden. Of om zelf een feestje te vieren, in de huiskamer.
  • Let op: het is een populaire brasserie! Reserveren is aan te raden.

Tot slot

Boerderij de Koeienstal ligt middenin het recreatiegebied ‘De Rottemeren‘. Boer Martijn en Boerin Suzanne hebben als doel een stadsboerderij neer te zetten. De stadsboerderij is voor iedereen toegankelijk en iedereen is welkom. En dat merk je! We hebben zelden zulke vriendelijke medewerkers gezien. Onze dochter viel, en in een mum van tijd had ze een coole pleister – met een ontsmettingsmiddeltje – op haar hand. Medewerkers zijn ontzettend aardig en meedenkend, dus je voelt je echt welkom!

Wij waren begin maart op deze boerderij, en hebben binnen gegeten en gedronken. Ik kan me voorstellen dat je in de zomer ook heerlijk op het erf zit, tussen genietende en spelende kinderen! Onze kinderen raakten niet uitgespeeld op deze plek. We hebben ze beloofd om nog een keer terug te komen, en dat gaan we zeker een keertje doen.

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Charlotte