Luxe overnachten op de boerderij bij FarmCamps de Kamperhoek

Last updated:

Ver weg van de stadsdrukte, uitkijkend op alleen maar groene weilanden, vind je FarmCamps de Kamperhoek in Vogelwaarde (Zeeland). Hier hebben we een weekend mogen genieten van het buitenleven. We werden wakker door getjilp van de vogels en waren omringd door de stilte en de frisse lucht van het plattelandsleven. Het is een prachtige plek voor mensen die op zoek zijn naar rust, maar ook graag meer willen leren over het leven op de boerderij. Je kunt namelijk deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals het voeren van de dieren of ga eens mee op een tour door de boerderij!

FarmCamps de Kamperhoek, educatie en plezier

Altijd al eens willen weten hoe het is om op een boerderij te werken? Wanneer je komt overnachten bij FarmCamps de Kamperhoek, laten boer Huub en boerin Martine je dat graag ervaren. Je wordt er enorm gastvrij ontvangen en nadat je alle informatie gehad hebt, kun je je accommodatie en het erf gaan ontdekken.

Er zijn volop speelmogelijkheden en er worden leuke activiteiten georganiseerd die je terug vindt op het activiteitenbord. Een bezoek aan FarmCamps de Kamperhoek is niet alleen leuk, maar ook educatief! Vooral voor stadsbewoners zal het contrast met thuis enorm zijn. Het is een unieke ervaring, want er zijn maar weinig plaatsen waar je zo dicht bij het boerenleven kan komen. Overnachten doe je in een comfortabele en luxe accommodatie.

Kinderboerderij

Op de boerderij zijn schapen, konijnen, cavia’s, eenden en kippen die iedere ochtend willen eten en de kinderen mogen daar natuurlijk bij helpen. Onze dochter vond het toch wel een beetje spannend, dus kiepte ze het bakje met voer bij de eendjes op de grond in plaats van dat ze uit haar hand mochten eten. Daar hadden de eenden gelukkig geen moeite mee! De hongerige schapen aten uit een bakje, maar duwde elkaar graag aan de kant om zoveel mogelijk brokjes te bemachtigen.

Er is zoveel te spelen op het erf!

Naast de kinderboerderij is een groot terrein waar de kinderen op verschillende skelters, tractoren en fietsjes rond kunnen rijden. En eerlijk, alle volwassenen deden ook lekker mee. Want kijk nou, dat is toch een wagenpark om trots op te zijn!

Er is zoveel te doen op het erf dat we nog wel even door kunnen gaan. Wanneer je langs de kinderboerderij en de skelterplaats loopt kom je op een groot veld waar de kinderen kunnen schommelen, klimmen, springen, voetballen, glijden vanuit een hooischuur, duikelen en zoeven van de ene naar de andere kant op te tokkelbaan. De stoere kinderen kunnen lekker crossen op de crossbaan!

Bij lekker weer kan er heerlijk met water gespeeld worden bij de water pret weide. De kipjes en eenden nemen daar ook graag een slokje als ze dorst hebben!

Tour de Boer

Op het activiteitenbord bij de receptie stond op zondag de Tour de Boer gepland. Daar moesten we natuurlijk nog aan mee doen voordat we weer naar huis vertrokken. De kinderen kregen hun overall aan (te schattig) die je ook op de boerderij kunt huren. Boer Huub gaf ons een rondleiding over zijn uitgestrekte weiland van 100 hectare, waar we onder andere tussen de tarwe en de uien liepen. Hierbij vertelde hij van alles, dus voor ouders ook enorm interessant! Het is leuk om kinderen te kunnen laten zien hoe de gewassen groeien. Boer Huub vertelt ook over de bruine bonen die hij verbouwt, de suikerbieten en over aardappelen (voor chips!).

Ook mochten we een kijkje nemen in de schuur waar zijn landbouwmachines en tractoren stonden! Die zijn wel indrukwekkend vergeleken bij die tractoren waar de kinderen de hele dag op rondrijden. We konden onze zoon er maar moeilijk uit halen, want die vond het reuze interessant.

Spaar in je paspoort voor een diploma

En het leuke is.. de kinderen ontvangen aan het begin van het verblijf een paspoortje waarin ze stempels kunnen sparen door opdrachten te voltooien. Die opdrachten zijn voornamelijk activiteiten doen die hierboven genoemd worden, dus het voeren van de dieren, het crossen op de crossbaan of meedoen aan de Tour de Boer. Ook hebben we een avond marshmallows geroosterd, waar we een stempel voor verdiende! Activiteiten waar wij niet aan meegedaan hebben zijn de huifkartocht (want deze gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen) en het maken van graspoppetjes. Wanneer ze alle stempels verzameld hebben (maar ook wanneer dat niet zo is, weten wij nu uit ervaring..) krijgen ze aan het einde een echt Boeren Knecht Diploma! Die moest natuurlijk de volgende dag mee naar school om aan iedereen te laten zien, zo trots was ze!

Luxe logeren bij de boer

Bij FarmCamps de Kamperhoek zijn verschillende accommodaties te boeken. In totaal zijn het 22 luxe tenten variërend van 4 t/m 6 personen. Wij verbleven zelf in een luxe Barntent (met airco) en zijn enorm te spreken over deze comfortabele glamping ervaring! De tent is erg ruim (50 m²) met een volledig uitgeruste keuken, een leuke zithoek, een eettafel met zes stoelen en zes slaapplaatsen.

Luxe overnachten op de boerderij

Als de kinderen de hele dag buiten hebben gespeeld kunnen ze daarna lekker in het grote en diepe bad. Wat een luxe, een bad in een tent! Ook staat er in de tent een spelletjeskist waar onze kinderen direct naar toe rende. Het is voor alle kinderen leuk als er nieuw speelgoed is, anders dan thuis. Jeu de boules heeft onze dochter dan ook in dit weekend voor het eerst gedaan. Verder zaten er in onze kist nog verschillende soorten spelletjes, een stok kaarten, puzzels, kleurpotloden, een springtouw en een vormenstoof. Het viel ons op dat alles nog zo netjes en compleet was.

Mocht het wat kouder zijn kun je de tent lekker warm stoken en wij hebben zelfs de airco aan gehad, omdat het stralend weer was. Onze dochter vond het stapelbed helemaal het einde, want deze is namelijk drie etages hoog, met bovenin de hooi hooi slaapzolder met een tweepersoonsbed. Toch was dat iets te hoog voor haar en koos ze er voor om van de tweede etage haar slaapplaats te maken. Naast het stapelbed is er ook nog een tweepersoonsbed in de tent. Voor ons lag er bedlinnen klaar in de tent, dus we hoefde dat niet mee te nemen vanuit huis. Erg fijn!

De Barntenten staan op een veld bij elkaar en in totaal hebben ze er op FarmCamps de Kamperhoek, acht van deze. Op de vlonder staat een campingtafel en er zijn twee losse stoelen die wij lekker in de zon hadden gezet voor de tent. Om echt te ontspannen is er ook nog een hangmat met een standaard, waar je makkelijk en gezellig met z’n tweeën in kunt chillen. Naast de vlonder staat een haardje en iedere tent heeft de beschikking over een BBQ. Wij hadden het babypakket er bij die bestond uit een kinderstoel, babybedje en een aankleedkussen.

De vier lodgetenten staan ook met z’n alle bij elkaar op een veldje en dit geldt ook voor de tien safaritenten. Op ieder veldje staat een speeltoestel met zandbak. Je kunt de luxe tenten huren voor een (kort) weekend, een midweek of een week.

Tips voor een verblijf bij FarmCamps de Kamperhoek

 • Twee keer per week organiseren ze een pizza-avond. Deze vind je op het activiteitenbord. Je kon kiezen uit drie soorten en je werd gebeld wanneer ze de oven in gingen. Wij vonden ze erg lekker!
 • Boek een ontbijtje bij je verblijf. Boer Huub bracht de mand waarin verse melk, perensap, verse broodjes, croissantjes, boter, jam, kaas, vleeswaren, lekkere verse eitjes en toetjes zaten. In de boerderijwinkel kun je terecht voor artikelen om je verblijf nog aangenamer te maken.
 • Je kunt er voor kiezen bedlinnen bij je verblijf bij te boeken. Handig dat je zelf niet met lakens hoeft te gaan sjouwen. Ga je helemaal voor luxe, dan kun je de bedden ook op laten dekken, zodat je op een gespreid bedje terecht komt!
 • Er liggen in de tent extra dekens, maar wij hadden voor de zekerheid nog wat meer dekens en dikke kleren meegenomen. Ondanks dat het overdag bij ons 22 graden was, koelde het ’s nachts flink af.
 • Neem voor de kinderen lekker zittende kleding mee die ook vies/nat mag worden. Een paar laarzen is dan altijd makkelijk. Je kunt op de boerderij ook een overall voor ze huren, dat staat ook zo schattig!

De omgeving van FarmCamps de Kamperhoek

Je kunt je op het erf van FarmCamps de Kamperhoek, gerust een hele dag vermaken. Toch zijn er in de buurt ook uitstapjes die je kunt ondernemen, mocht je tijdens je verblijf van wat meer afwisseling houden en de omgeving willen verkennen.

Uitstapjes

 • Maak een wandeling over de stadswallen in Hulst. Je vindt onderweg verschillende speeltuintjes.
  Je kunt ook een speurtocht doen in deze vestingstad. Deze zijn te koop bij het infopunt Hulst. Wanneer je de opdrachten hebt gedaan, ontvang je bij terugkomst een leuke verrassing! (14 kilometer vanaf FarmCamps de Kamperhoek)
 • Leef je uit in Speelbos Axel van Staatsbosbeheer. In het bos vind je verschillende speeltoestellen, kruiptunnels, een tokkelbaan of cross over de crossbaan. (13 kilometer van FarmCamps de Kamperhoek)
 • Op 25 autominuten van het FarmCamps de Kamperhoek, vind je een kabouterpad: Braakman-Noord in Biervliet. Kijk voor meer informatie op de website van Staatsbosbeheer. (25 kilometer vanaf de boerderij)
 • Alpaca-World in Koewacht (17 kilometer van FarmCamps de Kamperhoek). Ga voor een rondje boerengolf, boek en meet & greet met de alpaca’s, ga wandelen met ze, of ga voor een picknick of high-tea tussen deze knuffelige beesten. Een ontzettend leuke ervaring voor heel het gezin.
 • Breng een bezoek aan het centrum van Antwerpen en/of de stadsdierentuin (50 kilometer vanaf de boerderij).
 • Maak een wandeling over strand Perkpolder en kom in Ibiza sferen bij Bar Goed, plof op een lekkere bank of in een zitzak en geniet van een drankje (11 kilometer van de boerderij). Je kunt natuurlijk ook een mooi zandkasteel maken op het strand, of kijk uit over het water en zie de grote zeeschepen! Je kunt er gratis parkeren.

Eten en drinken

In de omgeving van de boerderij zijn ook een aantal plekken waar je lekker kunt eten en waar de kinderen genoeg ruimte hebben om te spelen.

 • De Bourgondiër in Hulst (12 kilometer van de boerderij). Je kunt hier naast bowlen, ook heerlijk eten. Voor de kinderen is het extra leuk, er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om te spelen, zowel bij mooi weer als bij regen. Ook hebben ze voor kinderen een speciaal kindermenu.
 • De Letter Asperges & Zo (12 kilometer van FarmCamps de Kamperhoek). Een gezellige plek waar de kinderen bij mooi weer, heerlijk kunnen spelen. Naast asperges, staan er ook voldoende andere lekkere gerechten op het menu. In de winkel kun je nog wat verse producten scoren om mee te nemen, waaronder natuurlijk.. asperges!
 • We aten de lekkerste frietjes bij Family Axel. Het eethuis bevindt zich in de voormalige kerk van Axel (12 kilometer van de boerderij) en de aankleding en entourage is er prachtig. Kinderen kunnen zich tijdens het wachten, vermaken in de binnenspeeltuin.

Dit vonden wij van FarmCamps de Kamperhoek

Het is een heerlijke plek, waar je tot rust kunt komen, maar waar ook voldoende te ondernemen is. De boer en de boerin zijn enorm gastvrij en maken dan ook graag een praatje met je, om te kijken of ze iets voor je kunnen betekenen of om je tips te kunnen geven. Zowel het terrein als de accomodaties zien er enorm netjes en verzorgd uit. We zijn erg onder de indruk van deze glamping ervaring bij de boer en zijn dan ook zeker van plan dit nogmaals te gaan doen.

Hebben we je interesse gewekt? Bekijk dan hier de website van FarmCamps voor de verschillende boerderijen en mogelijkheden.

Benieuwd naar onze ervaring bij een andere FarmCamps boerderij? Lees dan ook eens dit artikel:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Nyree