Eten en spelen bij de Boomhuttenclub in Den Haag

Op zoek naar een kindvriendelijk restaurant met speelmogelijkheden in Den Haag, kwamen wij uit op de Boomhuttenclub. Bij dit restaurant kan je terecht voor een ontbijt of lunch. Terwijl jij geniet van lekker hapje en/of drankje, kunnen de kinderen zich vermaken in de binnenspeeltuin van de Boomhuttenclub.

De Boomhuttenclub in Den Haag

We hebben vandaag een volle agenda met allemaal leuke dingen. We starten met Glow in the Dark golfen in Woerden, rijden vervolgens richting Den Haag om te lunchen bij de Boomhuttenclub en bezoeken daarna de bijzondere dierenwinkel Avonturia de Vogelkelder.

Het lukt ons om te parkeren in de straat van de Boomhuttenclub, of nog beter: recht voor de deur! Zodra wij binnenstappen is het eerste dat opvalt dat het er erg rustig en schoon uitziet. Qua interieur is hier gekozen voor rustige en lichte kleuren. Persoonlijk vind ik dat erg prettig.

De Boomhuttenclub is niet enorm groot. Wil je verzekerd zijn van een plek, dan doe je er goed aan om van te voren te reserveren. Wij hadden het geluk dat er een tafel vrij was. Een aantal mensen die later binnenkwamen, moesten wachten op een plekje.

Op de menukaart vind je o.a. diverse lekkere ontbijt- en lunchgerechten. Voor de kinderen is er geen aparte menukaart, maar er staan naar mijn mening voldoende gerechten op die ook bij hen in de smaak zullen vallen. Bij de Boomhuttenclub wordt voornamelijk gebruik gemaakt van biologische ingrediënten. Wij kiezen zelf beide voor een tosti (met overheerlijk brood!), een verse gemberthee voor mij en een ijsthee (deze vond hij niet zo lekker dus uiteindelijk heb ik hem opgedronken) en een glas siroop voor mijn kind. De siroop viel overigens goed in de smaak en is dan ook zeker aan te bevelen.

Het speelgedeelte van de Boomhuttenclub is afgeschermd van het eetgedeelte door middel van een glazen tussenwand. Terwijl jij geniet aan jullie tafel van een hapje of drankje, heb je ondertussen ook zicht op je spelende kind(eren).

In het speelgedeelte vind je natuurlijk boomhutten. Deze zijn niet enorm hoog en dus ook prima te doen voor de kleine klauteraars. Verder vind je er nog een boot, auto, speelkeukentje en treinbanen. En voor de oplettende kijkers zoals mijn kind: de buitenkant van de bar is ook gemaakt van treinbanen.

De Boomhuttenclub maakt gebruik van de zogeheten Boomhuttenclub. Wanneer je kind gebruik maakt van dit speelgedeelte, wordt er bij het afrekenen een toeslag van € 3,50 per kind gerekend. Ben je van plan om vaker te komen? Dan kan het lonen om te kijken naar een jaarabonnement.

Handig om te weten

  • Zowel op het raam bij binnenkomst, als op de menukaart staan een de speelregels van de Boomhuttenclub beschreven.
  • Bij de toiletten is een verschoningstafel aanwezig.
  • Openingstijden: De Boomhuttenclub is alle dagen van de week geopend vanaf 9.00 uur ’s morgens.
  • Adres: Boekhorststraat 47, 2512 CM Den Haag
  • De Boomhuttenclub is gelegen in het centrum van Den Haag. Het is ons gelukt om in de straat te betaald te parkeren. In de omgeving is ook nog een ParkBee en twee Q-Park parkeergarages.
  • Website: www.deboomhuttenclub.nl

Leuke uitstapjes in de omgeving

Zoals al eerder in het artikel geschreven, kwamen wij bij de Boomhuttenclub uit op zoek naar een leuke kindvriendelijk restaurant in Den Haag om te lunchen. Er zijn in de omgeving namelijk een hoop leuke uitstapjes te doen waar je deze plek mee zou kunnen combineren. Hieronder dan ook een greep uit deze uitjes:

Foto’s © Opwegmetmama.nl