Bounce Valley Breda – The Ultimate Airpark

Een Airpark is een hal die bestaat uit één groot springkussen met allerlei objecten om op te klimmen, klauteren, springen en glijden. Je loopt en springt over een groot springkussen naar de verschillende objecten toe en je hoeft dus niet steeds tussen verschillende springkussens te wisselen. Samen met mijn 3,5 jaar oude dochter bracht ik een bezoek aan Bounce Valley vestiging Breda en in deze blog delen we onze ervaringen.

Bounce Valley Breda

Bij binnenkomst bij Bounce Valley in Breda krijgen wij bij de kassa een bandje om. De kleur van dit bandje correspondeert met de gekleurde balken en tijden op de schermen die in het airpark hangen. Deze balken geven aan hoeveel tijd je nog hebt om te springen en wanneer je het airpark moet verlaten.

Ook kregen mijn dochter en ik ieder een paar Bounce Valley-sokken. Ik heb mij laten vertellen dat dit te maken heeft met zowel hygiëne als met meer grip. Deze sokken zijn verplicht en inbegrepen in de toegangsprijs.

Wat is er te doen in het Airpark?

In het Airpark vind je verschillende onderdelen. Zo is er een stormbaan waar je tegen elkaar kunt racen. In het midden vind je een soort piramide waar je op kan klimmen en vanaf kan glijden. Deze was nogal populair bij de wat jongere kinderen.

Achterin staat een een klimobject dat je op verschillende manieren kan beklimmen. Je kunt naar boven via allerlei trappen en je tussen de glijbanen verplaatsen in tunnels, maar er is ook een soort muur waar je als een free runner tegen op moet rennen.

Je kunt met glijbanen naar beneden, maar er is ook een blok waar je op moet springen. Dit was voor ons te spannend en te moeilijk, dus kozen wij voor de glijbanen.

Games

Naast de klimobjecten zijn er ook allerlei games, zoals (in mijn ogen onbeklimbare) ladders beklimmen en zorgen dat je als eerste de bel luidt en een interactieve game waarbij je zo snel mogelijk zoveel mogelijk lichtknoppen uit moet drukken. Er is een slingertouw, een soort airtrampoline en een soort rond kussen waar je allerlei oefeningen mee kan doen, maar ook lekker op kan chillen.

Verder zetten ze eens per een uur de Sweeper aan, bekend van het TV-progamma Wipe Out. Het is niets meer of minder dan twee draaiende balken, waarbij je op het juiste moment moet springen of bukken, voordat je omver wordt ‘gesweept’.

Ook is er een lasermaze. Je kiest een niveau op de computer en dan loop je door gordijnen een donkere ruimte in met groene laserstralen. Het is de bedoeling dat je je als een soort ninja door de laserstralen heen beweegt, zonder ze te raken, om dan aan de overkant een knop in te drukken.

Horecagelegenheden

Al dat springen en klimmen is echt een goede work-out. Na een uur waren mijn dochter en ik vuurrood en hadden we behoorlijke dorst. Ik kan daarom de Unlimited Bounce Booster aanbevelen. Voor € 2,50 koop je een groot glas en daarmee kun je onbeperkt ranja, water en/of bruiswater tappen.

Verder is er een assortiment met snacks, pizza, panini, ijsjes en allerlei andere drankjes.

Handig om te weten!

  • Openingstijden: Klik hier voor actuele openingstijden
  • Entreeprijzen: Klik hier voor actuele entreeprijzen
  • Adres: Het Airpark van Bounce Valley Breda ligt aan de Terheijdenseweg 514 in Breda. Parkeren is gratis.
  • Website: www.bouncevalley.nl/breda/
  • Er is een verschoontafel aanwezig. Het Airpark zelf is uiteraard niet te betreden met kinderwagens en/of draagzakken.
  • Verder zijn er speciale ochtenden voor jonge kinderen, zogenaamde Mini Bounce. Dan is er ook een gereduceerd tarief voor dreumesen en peuters.
  • Op vrijdagavonden is Bounce Valley speciaal geopend voor de doelgroep 15+.

Wat vonden wij van Opwegmetmama ervan?

Toen ik bij de ingang ook een paar sokken aangereikt kreeg bleek dat ouders ook mee mogen springen. Dat vond ik persoonlijk helemaal niet vervelend, integendeel: dit vond ik écht een pluspunt. Je kunt lekker met je kind meespelen en het is een goede workout. Het is écht een gaaf en uitdagend uitje voor kinderen in alle leeftijdscategorieën. Je kunt hier heerlijk je energie kwijt op alle verschillende onderdelen.

Het Airpark zelf is schoon en netjes. Het is veilig, mits je de onderdelen op de juiste manier gebruikt. Verder hangt er een goede sfeer. Mede door de hiphopmuziek en games zoals de Sweeper oogt het niet zo kinderlijk als een gemiddelde binnenspeeltuin.

Mijn 3,5 jarige heeft enorm genoten. Ze kon de meeste objecten prima beklimmen en we hebben zelfs tegen elkaar geracet op de stormbaan. Mijn inschatting is dat het Airpark geschikt is vanaf een jaar of 2, zodra kinderen stabiel kunnen lopen en trampoline kunnen springen. Gezien het feit dat het een breed publiek trekt en dus ook kinderen in de leeftijd boven de 12 jaar zou ik er bij jongere kinderen voor kiezen om eerst eens naar de Mini Bounce te gaan.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne