Bounce Valley Zoetermeer – Klimmen, klauteren en jumpen

Last updated:

Inmiddels heeft Bounce Valley alweer vier vestigingen in Nederland. Nadat wij Bounce Valley Breda hebben bezocht, brengen we dit keer ook een bezoekje aan Bounce Valley in Zoetermeer. En wist je dat je daar op vrijdag- en zaterdagavond vanaf 18.00 uur enkel naar binnen mag vanaf 15 jaar? Leuk voor een uitje met vriend(innen) of als date. 😉

Aankomst bij Bounce Valley in Zoetermeer

We hadden onze kinderen vooraf nog niet verteld waar we naartoe gingen. Zodra ze de trappen op mochten en naar binnen stapten, waren ze bijna niet meer te houden. Hun ogen glommen helemaal van enthousiasme!

Nadat we ons gemeld hadden bij de receptie, kregen we een bandje om met de tijd waarop we gebruik mochten maken van het airpark. Ook kregen we hier speciale bounce sokken voor grip op de springkussens. De sokken zijn inbegrepen bij de entreeprijs.

En gaan met die banaan!

We zochten een plekje uit waar mijn man en onze jongste (baby) konden gaan zitten. De zitplaatsen bevinden zich op een soort balkon, net zoals waar de het horecapunt is. Om bij het airpark te komen, moet je weer een trap af.

Bounce Valley is een groot airpark wat inhoudt dat je het kunt zien als een héél groot springkussen met allerlei verschillende hindernissen en speelmogelijkheden. Je komt dus dingen tegen met trappen, glijbanen, dingen waar je vanaf mag springen, een soort stormbaan maar ook onderdelen die je doen denken aan het tv-programma Wipe Out.

Wij hadden twee uur de tijd om ons te vermaken bij Bounce Valley Zoetermeer. Onze kinderen vonden het geweldig maar waren na die twee uur wel echt bekaf! Ondanks dat ik zelf niet echt gesprongen heb, maar vooral mijn kinderen enigszins begeleid heb in het airpark, kon ik het ook wel aardig in mijn benen merken.

Goed om trouwens te weten is dat er voor kinderen tot 5 jaar een speciaal tijdstip is waarop zij veilig kunnen springen, klimmen en klauteren: de mini bounce.

Lijkt het je zelf ook leuk en wil je een keer zonder je koters helemaal los gaan? Kom dan op een vrijdag- of zaterdagavond, want dan is de minimale leeftijd 15 jaar!

Eet- en drinkmogelijkheden

Qua eten en drinken kun je hier terecht voor de welbekende koffie, thee, frisdrank. Ook een bittergarnituurtje is hier verkrijgbaar, pizza’s en twee soorten panini’s en andere lekkernijen. Verwacht niet zo’n uitgebreide kaart als bijvoorbeeld bij een binnenspeeltuin aangezien je hier in principe maximaal 2 uur zal zijn (of 3 uur op vrijdag- of zaterdagavond).

Wat ik wel een groot voordeel vind is dat je voor € 2,50 (prijs in mei 2022) een Unlimited Bounce Booster kunt halen waarbij je een beker krijgt en je onbeperkt limonade kunt tappen. Er zijn drie smaken siroop. Wel een verzoekje aan de ouders: let alsjeblieft op je kinderen hierbij, het is geen speelgoed!

Handig om te weten!

  • Openingstijden: Klik hier voor actuele openingstijden
  • Entreeprijzen: Klik hier voor actuele entreeprijzen
  • Adres: Voorweg 107, 2716 NH Zoetermeer
  • Website: www.bouncevalley.nl/zoetermeer
  • Verder zijn er speciale ochtenden voor jonge kinderen, zogenaamde Mini Bounce. Dan is er ook een gereduceerd tarief voor dreumesen en peuters.
  • Op vrijdag- en zaterdagavonden is Bounce Valley speciaal geopend voor de doelgroep 15+.

Wat vonden wij van Opwegmetmama ervan?

Wij vinden het een groot voordeel dat je als ouder/verzorger zijnde zelf ook mee mag springen met je kind(eren). Gezien de leeftijden van onze kinderen, gaf dit ons een prettig gevoel.

Verder oogt Bounce Valley Zoetermeer schoon en netjes. Het is veilig, mits je de onderdelen op de juiste manier gebruikt.

Onze kinderen van 4 en 7 jaar hebben zich goed vermaakt. Ik ben er dan ook bang voor dat ons bezoek zeker niet de laatste keer zal zijn. 😉 Naar onze mening is Bounce Valley geschikt voor kinderen die een stabiele motoriek hebben. Met jonge kinderen zullen wij zeker aanraden om te kiezen voor de Mini Bounce daar de grotere kinderen veel sneller en wilder door het airpark gaan dan de jongere kinderen.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela