Brasserie Bie de Groeve

Binnen én buiten spelen bij Brasserie Bie de Groeve in Limburg

Nu het buiten zo nat en koud is, zijn we altijd op zoek naar de leukste plekken waar kinderen ook binnen kunnen spelen! En sinds kort is er in Meersen (Limburg) weer zo een plek bijgekomen: Brasserie Bie de Groeve. Bij dit restaurant met buiten- én binnenspeeltuin kunnen kinderen zich in elk seizoen goed vermaken!

Brasserie Bie de Groeve

Brasserie Bie de Groeve ligt naast camping ’t Geuldal in Meerssen (Limburg). Om de brasserie te bezoeken hoef je geen gast van de camping te zijn. Je kunt heerlijk binnen zitten, maar deze brasserie heeft ook een groot terras. In de winter maken ze er een winterterras van!

Buitenspeeltuin

In de zomer kunnen de kinderen bij Brasserie Bie de Groeve heerlijk buiten spelen. Er zijn veel skelters, er zijn dieren om te aaien, klimtorens en een airtrampoline. Als ouders kun je vanaf het terras naar je kinderen kijken. Vanaf 2024 kan er zelfs nog meer gespeeld worden buiten! Komend jaar opent een speel- en beleeftuin bij de brasserie en de camping.

Binnenspeeltuin

Sinds het najaar van 2023 kan er ook flink gespeeld worden bij slecht weer. In een gebouw naast de brasserie is een heuse binnenspeeltuin gemaakt! Het wordt de speelgroeve genoemd. Voor kinderen tot circa 12 jaar is dit leuk. Voor dreumesen en peuters is er een klein apart gedeelte. Vanuit de brasserie heb je geen direct zicht op de binnenspeeltuin.

De speelgroeve is alleen toegankelijk voor bezoekers van de brasserie en camping ’t Geuldal. Er wordt gewerkt met bandjes, waardoor kinderen de poortjes kunnen openen. Deze bandjes zijn verkrijgbaar bij de receptie van camping ’t Geuldal. De toegangsprijs is €3,50 en je betaalt €5 borg. De speeltuin is iedere dag open (met uitzondering van sommige feestdagen).

Lekker eten en drinken

Ook de Brasserie zelf is erg kindvriendelijk. Er is een speciale kindermenukaart. De menukaart is tevens een kleurplaat. Op het menu vind je onder andere pasta bolognese, pannenkoeken en tosti’s. Bij de ranja krijg je een kleine verrassing. Maar in de Brasserie kun je ook prima terecht voor een kop warme chocolademelk en een stuk Limburgse vlaai. Lekker hoor!

Zowel in de zomer als in de winter kun je buiten zitten op het terras. En ook binnen ziet de brasserie er prachtig uit.

Wat is er in de omgeving te doen?

Spelen en/of eten bij Brasserie de Groeve kun je goed combineren met een dagje Valkenburg aan de Geul of Maastricht. Beide plaatsen liggen op ongeveer een kwartiertje rijden.

Ook kun je in de omgeving van de brasserie en deze binnenspeeltuin lekker wandelen. Brasserie de Groeve ligt middenin het natuurgebied Meerssenerbroek. Je vindt er een hellingbos (De Dellen) met de Curfsgroeve als hoogtepunt. Naar de Curfsgroeve is de brasserie ook vernoemd. Vanuit de brasserie ben je binnen een kwartiertje bij het uitkijkplatform van deze groeve.

Praktische informatie

  • Brasserie Bie de Groeve / Camping ’t Geuldal
  • Adres: Gemeentebroek 15, Meerssen
  • Website: www.biedegroeve.nl

Tot slot

Wij vonden Brasserie Bie de Groeve erg leuk! Het was een regenachtige dag tijdens ons bezoek, en dan is de nieuwe binnenspeeltuin echt een aanrader. De binnenspeeltuin is niet zo groot als bijvoorbeeld een Ballorig of een MonkeyTown, maar wel groot genoeg voor vermaak tijdens een lunch of een borrel. De brasserie ligt bovendien in een prachtige omgeving. Wij gaan zeker terugkomen, als het mooi en slecht weer is!

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Charlotte