Voor elk kind wat te doen in de BubbelJungle Leiderdorp!

De BubbelJungle zit praktisch bij mij om de hoek, in Leiderdorp, en daarom werd het hoog tijd deze veelzijdige indoor speeltuin eens te bezoeken. Jong, oud, groot en klein, iedereen kan hier terecht. Van een heus klimpark tot een stoer potje lasergame, of gewoon spelen tussen de blokken. Alles kan!

Welkom bij BubbelJungle in Leiderdorp

De BubbelJungle vind je in Leiderdorp, waar je gemakkelijk en gratis kunt parkeren aan de meubelboulevard. Wat meteen opviel is dat je langs twee gebouwen van de Bubbeljungle rijdt. Het indoor speelparadijs zelf, en zij hebben ook nog een gedeelte waar je ‘golf in the dark’ kunt spelen. Daarnaast bezit BubbelJungle ook nog over een klimpark.

Als je de BubbelJungle inloopt, word je eerst even overweldigd door alles wat je ziet, want de BubbelJungle is groot! Overal is wat te zien, links rechts en zelfs boven je. Het thema is zoals de naam al een beetje doet vermoeden; onder water. Schildpadden, vissen, zeepaardjes, zeesterren, je komt ze allemaal tegen op de compleet in thema geschilderde muren.

Voor kinderen vanaf 6 jaar

Voor de kinderen vanaf 6 jaar heeft de BubbelJungle een groot apart gedeelte met een wel hele stoere ingang: je moet door de bek lopen van een reusachtige haai! Mijn dochter vond dit heel ‘cool’. Daar binnen vind je van alles: je kunt er glijden van de glijbaan, springen tussen enorme skippyballen, klimmen in de touwen, kruipen door tunnels en je naar beneden laten ‘vallen’ in door een grote klimtoren. Ook hebben ze een reeks grote trampolines waar je naar hartenlust kunt springen en koprollen.

Voor de kleintjes

Ook als je nog klein bent hoef je je niet te vervelen in de BubbelJungle; er zijn zelfs verschillende speelhoeken te vinden waar je je helemaal uit kunt leven. Zo is er een klim en klautergedeelte, een rodelbaan waar je met een bakje naar beneden kan glijden, een heel fietsparcours en een enorme ballenbak. Een groot voordeel is dat ook dit op leeftijd geselecteerd is; zo zijn en tafeltjes naast de ballenbak waar je als ouder kunt gaan zitten toch je peuter in de gaten kunt houden. De ballenbak is ‘afgesloten’ door middel van een zachte rand, zo raak je niemand kwijt.

Voor de echte durfals

Voor de echte durfals die het allemaal nog niet spannend genoeg vinden, is er een heel gaaf klimparcours op het hoogste punt in de Bubbeljungle. Persoonlijk heb ik enorme hoogtevrees dus alleen het kijken ernaar alleen al bezorgd mij nachtmerries, maar ondanks dat ziet het er ontzettend gaaf uit en vind ik het ook erg origineel. Je komt langs allerlei hindernissen en je kan verschillende routes pakken. Uiteraard zit je tijdens het klimmen vast met een stevige gordel en krijg je een helm op. Er is professionele leiding die van tevoren eerst goed uitlegt wat de regels zijn en hoe je het klimmen het beste aan kunt pakken. De minimumlengte en leeftijd zijn 1,25m en je moet hier minimaal 7 jaar voor zijn. Ook als volwassene mag je mee klimmen (tenzij je zwaarder bent dan 125 kg).

Lasergamen

Voor het lasergamen kun je een tijd doorgeven waarop je graag zou willen meedoen. Zorg ervoor dat je de afgesproken tijd bij de ingang van het Lasergamen staat. Hier worden twee teams van acht kinderen gevormd door een medewerker van de BubbelJungle. Er wordt goed uitgelegd wat de bedoeling is, hoe het werkt en wat de regels binnen zijn. Elk kind krijgt een lasergame pistool en dan ga je aan de slag! Probeer zoveel mogelijk tegenstanders te raken, en aan het eind hoor je welk team er gewonnen heeft. Tijdens het lasergamen hoor je een spannend muziekje en zijn er binnen allerlei gave lichtjes en obstakels. Mijn dochter vond het zo gaaf, die wilde nog een keer. Tegen betaling en als er plek is kun je nog een keer lasergamen. Lasergamen is al vanaf 5 jaar oud.

Golf in the dark

Wij zijn zelf niet in het golf gedeelte geweest, maar wat ik begreep is dit ook heel leuk om te doen. Uit eigen ervaring kan ik niet spreken, maar ik hou het zeker in mijn achterhoofd om nog eens te bezoeken. Achteraf zag ik dat er ook combideals zijn zoals het speelpark zelf in combinatie met het golfen voor € 12,85.

Eet- en drinkmogelijkheden

Middenin de BubbelJungle vind je het eetgedeelte waar je simpele snacks kunt halen. Tosti’s, patatjes, slush puppy’s of een lekkere bak koffie zijn hier zeker te krijgen. Het menu is niet heel uitgebreid maar dat hoeft ook niet. Het personeel was erg vriendelijk achter de balie; mijn dochter ging alleen naar de balie om een nieuw rietje te vragen en waar op sommige plekken het personeel nog wel eens over zo’n klein meisje heenkijkt werd zij hier heel lief geholpen. De speciale BubbelJungle beker waar ze haar slush puppy in kreeg, wordt nog steeds elke dag met liefde gebruikt door haar.

Vier je kinderfeestje met een van de speciale arrangementen

Zoals meestal bij een indoor speelparadijs kun je ook bij de BubbelJungle terecht voor een kinderfeestje. Een kinderfeestje is hier al mogelijk vanaf € 10,50 per kind. Wat wel leuk is is dat ze hier verschillende arrangementen aanbieden: van VIP glowgolfparty’s, speelstadparty’s tot klimparty’s. Op de website van BubbelJungle kun je zien wat voor arrangementen er allemaal zijn en wat hierbij inbegrepen zit (en niet geheel onbelangrijk: de prijzen).

Praktische informatie

Openingstijden

BubbleJungle bestaat uit drie delen met ieder hun eigen openingstijden:

Speelstad:

 • Maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 18.15 uur
 • Zaterdag en zondag van 9.45 tot 18.15 uur

Golf-in-the-dark:

 • Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur
 • Zaterdag en zondag van 10.00 tot 20.00 uur

Klimpark:

 • Woensdag van 12.30 tot 17.00 uur
 • Zaterdag en zondag van 11.30 tot 17.00 uur

Tarieven

Ook qua tarieven dien je voor ieder deel apart te betalen:

Speelstad:

 • € 8,35 per kaartje
 • Peuterochtend € 4,75 op doordeweekse ochtenden voor 11.30 (geldt niet in schoolvakanties of vrije dagen)

Golf-in-the-dark:

 • € 8,35 per persoon

Klimpark:

 • € 8,35 per persoon

Er zijn ook combinatietarieven mogelijk:

 • Speelstad + Glowgolf / Klimpark: € 12,85 per persoon
 • Speelstad / Glowgolf + Trixs: € 13,50 per person
 • Speelstad + Glowgolf + Klimpark: € 14,95 per persoon

Adresgegevens

Het adres waarop je BubbelJungle kunt vinden is:

Vlasbaan 7
2352 AH Leiderdorp

En dit is wat we er uiteindelijk van vonden

De Bubbeljungle is zoals vermeld erg groot, ik heb dus ook niet alles gezien in die paar uurtjes dat wij er waren. Als kind zul je je hier echt niet snel vervelen en alle leeftijden kunnen hier terecht. Het is erg veelzijdig met alles wat er aangeboden word. Nadeel vind ik dat het niet erg overzichtelijk is, maar goed je kan ook niet alles hebben.

De tafels, stoelen en speeltoestellen waren naar mijn beleving allemaal erg netjes. Er lag geen troep en alles werd snel schoongemaakt. De toiletten daarentegen waren wel erg vies, het was ook wel heel erg druk op het moment dat wij er waren maar alsnog is dat een verbeteringspuntje.

Mijn dochter was gelijk groot fan en die ging dan ook mokkend mee naar huis omdat ze liever nog lang niet naar huis was gegaan, en dat is natuurlijk een goed teken! Voor herhaling vatbaar dus, alleen de volgende keer wel op een iets minder druk moment 😉

Mijn dochter geen Bubblejungle een 9 als eindcijfer en ik vind het zeker een 8 waard.

Foto’s © Silvana