Een onbezorgde vakantie met kinderen bij Buitenhof de Leistert

Ben je op zoek naar een leuke vakantiebestemming in Nederland die moet voldoen aan de volgende eisen: voldoende faciliteiten voor kinderen zoals een binnen- en buitenspeeltuin, een subtropisch zwembad, een divers aanbod van vakantiehuisjes (of een camping) én een omgeving waar van alles te doen is en bij voorkeur in het zuiden van het land? Dan is Buitenhof de Leistert in Limburg zeker de moeite waard om eens een blik op te werpen. Kijk je mee?

Een verblijf op Recreatiepark de Leistert

Na een tijdje rond te hebben gekeken naar een vakantiepark in Limburg die voldoet aan de genoemde eisen in de inleiding van dit artikel, kwamen we op Recreatiepark de Leistert in de Limburgse plaats Roggel uit. Recreatiepark de Leistert bestaat uit twee delen:

Wij hebben gekozen voor Buitenhof de Leistert, waar wij dus een accommodatie hebben gehuurd. Dit bungalowpark in Limburg is een zeer ruim opgezet park met diverse soorten accommodaties die in een boerderijstijl zijn gebouwd. Van simpel tot heel luxe. Van klein tot heel groot. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wil. Zelf zijn wij hier met vier volwassenen en twee kinderen (1,5 en 4,5 jaar) geweest.

De huisjes beschikken allemaal over een riante tuin welke d.m.v. een heg van de buren is afgescheiden. Ook kun je je auto bij de accommodatie kwijt. Ondanks dat het dus geen autovrij park is, vond ik de auto’s totaal niet storend. Toen wij er waren, heb ik dan ook niemand gezien die asociaal over het park heeft gereden.

Een voordeel van de ruime opzetting is dat het park zo ruim is opgezet, dat je totaal niet doorhebt hoeveel mensen er eigenlijk waren. Het nadeel is, als je een huisje verder achterop het park hebt, het lopen naar het centrum best een eind is. Wij zaten dan ook bijna aan het einde van het park. Het lopen naar het centrum duurde ongeveer 20 minuten. Fietsen meenemen of huren zou in dit geval dan ook mijn tip zijn.

Ongeveer een week voordat wij richting Buitenhof de Leistert zouden gaan vertrekken, kregen wij de toegangspassen (deze gebruik je o.a. voor je huisje en de toegangspoort) en zwembadpassen al thuis. Bij aankomst hoefden wij ons niet nog eens in te checken. Ook bij vertrek, hoefden wij niet uit te checken doordat de pasjes automatisch blokkeerden zodra je vakantieperiode voorbij is. Een handig systeem waardoor er geen lange rijen bij de receptie ontstonden.

Héél veel speelmogelijkheden voor kinderen

Een van onze eisen was dus dat er genoeg speelmogelijkheden voor de kinderen moesten zijn. Bij voorkeur ook een binnenspeeltuin. Recreatiepark de Leistert heeft het allebei.

De vele buitenspeeltuinen

Als je de plattegrond bekijkt, dan zie je dat er op vrijwel iedere hoek wel een speeltuin is te vinden. Handig is dat er op de plattegrond ook een leeftijdsindicatie staat aangegeven. Een van de grotere speeltuinen vlakbij onze accommodatie, kun je hieronder zien. Ook de speeltuin is lekker ruim opgezet en viel goed in de smaak bij mijn oudste zoon.

Her en der zijn ze bezig met het maken (of vernieuwen?) van speeltuinen. De onderstaande was bijvoorbeeld net klaar en een stuk verderop waren ze bezig met het vernieuwen van een speeltuin.

Tegenover de snackbar is nog een hele ruime speeltuin te vinden. Deze is niet van hout en valt goed op door zijn felle kleuren. Ook dit is een erg leuke speeltuin en je kunt als ouder zijnde hier ook lekker meespelen zoals in de draaimolen en grote schommels.

De twee binnenspeeltuinen

Niet alleen buiten is er genoeg te beleven, ook binnen mogen de speelmogelijkeden zeker niet ontbreken. Wat ik zelf wel een erg bijzondere en gave binnenspeeltuin vond, is La Selva Playground. La Selva Playground kun je vinden naast het restaurant La Selva. Je kunt de speeltuin betreden d.m.v. je zwemkaartje.

La Selva Playground is een hele grote zandbak met een hoop klim- en klautermogelijkheden. Leuk is ook dat ze hier een klimmuur hebben. Wat mij wel opviel, is dat mijn oudste zoon niet overal op kon klimmen. Ik denk dat La Selva Playground dan ook het meest geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar.

Bij La Selva Playground is ook een bar te vinden met een terras waar je als ouder zijnde kunt genieten van een kopje koffie of thee.

Door het geren van de kinderen en het zand, stuift er wel het e.e.a. aan zand op. Dit zou je als niet prettig kunnen ervaren. Wat ik verder wel jammer vond, is dat er geen ramen in dit gedeelte zitten, het is daardoor een vrij donkere ruimte.

Bij de Plaza kun je nog een indoor speeltuin vinden. Deze speeltuin is geschikt voor kinderen tot een jaar of 9 en een prima plek waar zij zich kunnen uitleven. In de Plaza vind je verder nog de bowlingbaan, de supermarkt, het binnenterras van restaurant Via Verde, het Sportcafé, de Smulhoek en het Klushuis.

Zwemfaciliteiten

Er zijn meer dan voldoende zwemmogelijkheden op Recreatiepark de Leistert.

Buiten zwemmen in de plas

Als het lekker weer is, is het mogelijk om gebruik te maken van de grote zwemplas in het centrum van het park. Hier is ook een strandje aangelegd en een aantal speelmogelijkheden, zowel in het water als rondom.

Subtropisch zwembad

Het binnenzwembad van Recreatiepark de Leistert is erg fijn. Het zwembad bestaat uit drie zwembaden:

  • een peuterbadje met speelmogelijkheden;
  • een lagunebad met verderop een glijbaan;
  • een wat dieper bad met een nog grotere glijbaan.

Ook mensen van buitenaf kunnen (behalve in juli en augustus) het zwembad bezoeken.

Let op! Kinderen die nog niet hun A-zwemdiploma hebben, moeten verplicht drijfmiddelen dragen. Ook de allerkleinsten.

Verwarmd buitenbad

Van half mei t/m half september is ook het verwarmde buitenbad geopend. Dit deel bestaat o.a. uit een peuterbad, een golfslagbad en een glijbaan. Toen wij er waren was dit nog gesloten, maar desondanks zag het daar leuk uit!

Het animatieteam & programma

De bekende personages van Buitenhof de Leistert zijn Pluk & Pien, die je geregeld tegen zult komen. Er zijn de hele dag door diverse activiteiten op het vakantiepark waar je kinderen zich bij kunnen aansluiten. De ochtenden beginnen met knutselen waarna nog een aantal andere afwisselende activiteiten zullen volgen. De dag wordt tenslotte afgesloten met een ophaalparade en Minidisco. Klik voor meer informatie over het animatieprogramma op deze website.

Eet- en drinkmogelijkheden

Er zijn op het vakantiepark Buitenhof de Leistert diverse eet- en drinkmogelijkheden. Om te beginnen is er de vrij ruime supermarkt, de Spar, te vinden. Een fijne winkel waarbij de prijzen ook nog wel redelijk meevallen vergeleken met sommige andere vakantieparken/campings waar wij zijn geweest. Als je een huisje hebt gehuurd, kun je ook je boodschappen vanaf thuis bestellen zodat je dit direct kunt ophalen bij aankomst.

Geen zin om te koken? Ook dat is geen probleem. Er is op het park een grote snackbar te vinden en een aantal restaurants:

  • La Selva, een wat luxer restaurant;
  • Restaurant ZIN, een iets goedkoper restaurant waarbij je zelf je 3 gangen menu kunt samenstellen;
  • Restaurant Via Verde, een restaurant met een Italiaans tintje waar je zowel pizza’s en pasta kunt eten, als broodjes en vleesgerechten;
  • Smulhoek, hier kun je terecht voor afhaalpizza, softijs en slushpuppy’s;
  • Cafetaria Mr. Friet, drie keer raden wat je hier kunt halen..
  • Een IJssalon met schepijs (aan het begin van het park), waar wij op de laatste dag van ons verblijf pas achterkwamen.

Wij hebben zelf bij het restaurant ZIN geluncht en gedineerd. Dit is de voorganger van restaurant Via Verde. Onze ervaring is dat het personeel in dit restaurant zeer vriendelijk was en ook het eten smaakte ons goed. Qua prijs vond ik het hier niet schokkend.

Ook zijn wij bij Mr. Friet geweest waar wij niet de enige waren. Dit is een grote snackbar, maar ook de rij was vrij groot. Mocht je hier eten willen halen, bedenk dan goed de tijd waarop je wil gaan. De prijzen vond ik hier trouwens wel wat aan de hoge kant..

Restaurant Via Verde

Wat is er te doen in de omgeving van Buitenhof de Leistert?

Er is een heleboel te beleven in de omgeving van Buitenhof de Leistert. Een aantal leuke én kindvriendelijke dingen heb ik daarom voor je opgesomd:

Attractiepark Toverland in Sevenum

Zeer dichtbij vind je het Attractiepark Toverland. Als je het aan mij vraagt één van de leukste attractieparken van Nederland. Dit attractiepark is al enorm leuk vanaf een jaar of 2. Toverland bestaat uit zes verschillende werelden, waarvan er twee overdekt zijn. Dus ook met minder mooi weer, kun je je hier prima vermaken.

In het artikel ‘Dromen worden werkelijkheid in Attractiepark Toverland‘ vertel ik je meer over dit leuke park en geef ik je natuurlijk een indruk d.m.v. foto’s.

Ben je met kinderen naar Recreatiepark de Leistert, dan mag je dit park eigenlijk niet overslaan. 😉

Het pittoreske plaatsje Arcen

Een super schattig plaatsje in Limburg vind ik het plaatsje Arcen, wat op ongeveer een half uur rijden vanaf Recreatiepark de Leistert ligt. Het is een leuke plek voor een ochtendje of middagje vertier. Eén van de beste ijssalons van Nederland kun je in Arcen vinden: Clevers, welke ook nog een ruim terras heeft met uitzicht over de rivier de Maas. Verder kun je nog heel veel meer terrasjes vinden, kun je de Kasteeltuinen van Arcen bezoeken, of een uitstapje maken naar de bierbrouwerij Hertog Jan.

Nog veel meer pretparken!

Er zijn nog veel meer pretparken te vinden op maximaal een uur rijden vanaf Recreatiepark de Leistert:

Bij de receptie van het vakantiepark liggen verder nog een hoop verschillende folders van leuke activiteiten in de omgeving.

En dit vinden wij van Buitenhof de Leistert

Zoals je uit mijn verhaal wel hebt kunnen opmaken, ben ik behoorlijk enthousiast over Buitenhof de Leistert. De camping heb ik niet gezien, dus daar kan ik verder geen oordeel over geven. De stijl van de accommodaties spreken mij erg aan.

Wij hebben zelf voor een luxe huisje gekozen met een whirlpool en sauna (die we uiteindelijk niet hebben gebruikt). Dit huisje had alles wat we nodig hadden en ook een lekker ruime keuken. De bedden lagen ook goed. Tijdens de boeking hadden wij als extra optie aangegeven dat we de bedden graag opgemaakt wilden hebben zodat we dit zelf niet meer hoefden te doen. Ook beschikte het huisje nog over een wasmachine welke er helaas niet zo fris uitzag. Het huisje zelf was ook niet enorm schoon, maar dat kan natuurlijk per schoonmaker verschillen.

Ondanks dat ons huisje niet enorm schoon was, kan ik je Buitenhof de Leistert toch zeker aanraden. Er is zoveel te beleven op het park en in de omgeving. Toch denk ik dat Recreatiepark de Leistert het meest leuk is voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar zodat je alle faciliteiten goed kunt benutten.

Wij zijn een weekendje geweest, maar voor mijn gevoel is dat te kort geweest. Je kunt je makkelijk een (mid)week vermaken op dit vakantiepark.

Lees ook het artikel ‘5x de gaafste kinderbungalows in Nederland‘ voor nog meer inspiratie.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela