buitenspeeltuin de batavier alkmaar

Lekker uitrazen bij buitenspeeltuin De Batavier in Alkmaar

Last updated:

In het Noord-Hollandse Alkmaar vind je aan de Bergerweg buitenspeeltuin De Batavier. Een begrip in deze regio. Het is een fijn speelpark voor zowel de allerkleinsten als voor wat grotere kinderen. Lekker buiten spelen terwijl de ouders genieten van een kopje koffie op het terras. Of draai zelf een rondje mee in de ouderwetse draaimolen. Alles mag!

Over buitenspeeltuin De Batavier in Alkmaar

Speelderij De Batavier is een van onze favoriete buitenspeeltuinen in Noord-Holland. Het park is namelijk heel aantrekkelijk voor kinderen van alle leeftijden. En aangezien wij drie kinderen hebben in verschillende leeftijdscategorieën (3, 6 en 15) is dat toch wel een must!

Deze buitenspeeltuin is vrij groot en je kunt hier echt allerlei soorten speeltoestellen vinden. Onze peuter en kleuter zijn dol op de grote trampolines. Ook de verschillende glijbanen (klein en groot) zijn zeer geliefd. In het zand kun je nog meer favoriete speeltoestellen vinden, zoals een wip wap, schommels, een kabelbaan en een kleine zweefmolen.

Je kunt hier ook terecht voor attracties die je niet zo snel in gewone speeltuinen vindt. Er staat hier namelijk een ouderwetse carrousel, je kunt plaatsnemen in de waterfietsen (wie ziet de schilpadden in het water?) en er is een parcours met minicars en minimotors.

Voor de oudere kinderen valt er ook genoeg te beleven. Een spannende duik in de Nautic Jet of duizelen in de Luna Loop… Met een muntje -verkrijgbaar bij de kassa- kan het allemaal.

Verder zijn er ook lachspiegels, speelblokken en een zandbak met speelgoed. Je kunt je hier dus prima een hele dag vermaken.

speeltuin voor peuters
buitenspeeltuin de batavier alkmaar

Er is een overdekt restaurant met terras aanwezig. Hier kun je lekkere warme snacks halen, maar ook taartjes, drinken en ijs. Maar wil je liever een low budget dagje weg? Het meebrengen van eigen drinken en etenswaren is hier ook nog toegestaan. Je mag deze alleen niet nuttigen in het restaurant of op het terras. Als je wil picknicken mag je dat aan de picknicktafels in de buitenspeeltuin doen. En vergeet natuurlijk niet je eigen rommel op te ruimen als je klaar bent!

Midgetgolfbaan De Bedriegertjes

Tegen betaling mag je ook gebruik maken van het midgetgolf parcours dat aan de buitenspeeltuin ligt. Het is een baan met 18 holes, met ieder een eigen moeilijkheidsfactor.

Voor slechts €2,- kun je een set huren bij de ingang van het speelpark. Deze midgetgolfset bestaat uit 5 golfsticks, een bal, een scorebordje en een potlood.

Hoe lang je speelt, dat mag je zelf weten. Het ligt er natuurlijk maar net aan hoe snel iedere speler de kleine bal langs alle obstakels en in het holletje krijgt. Houdt wel rekening met andere groepen die ook op de baan aanwezig zijn.

Verjaardag vieren bij De Batavier

Met alle mogelijkheden is De Batavier natuurlijk de perfecte plek om een partijtje te organiseren. Je kunt zelfs een speciaal arrangement boeken, waarbij het feestvarken extra in het zonnetje wordt gezet. Dus is je kind binnenkort jarig? Of heeft hij of zij een zwemdiploma gehaald bijvoorbeeld? Dan kun je dat hier groots vieren.

Er is zelfs een speciaal arrangement voor opa’s en oma’s die een feestje willen vieren met hun kleinkinderen. Voor een trouwdag of een verjaardag is dat natuurlijk superleuk.

openlucht speeltuin west friesland

Praktische informatie over Speelderij De Batavier

Openingstijden

  • Het park is meestal geopend van 10.00-17.30
  • Op sommige dagen gaat het park om 12 uur open.
  • Ook is deze buitenspeeltuin op een aantal dagen enkel geopend op aanvraag.
  • Bij slecht weer sluit het park soms eerder de deuren.
  • Honden zijn helaas niet toegestaan in de speeltuin.

Kijk voor de actuele openingstijden en voor meer informatie op de website van De Batavier.

Tarieven

  • Kinderen tot en met 1 jaar gratis entree.
  • Kinderen vanaf 2 jaar €7,50 (inclusief minigolf)
  • Volwassenen €5,00 (inclusief minigolf)
  • 80+ers gratis entree

Adresgegevens

Bergerweg 100
1817 MN Alkmaar

Er is ruim voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Parkeren is hier gratis.

speelderij de batavier noord holland

Lijkt deze buitenspeeltuin in Alkmaar jou ook wel wat? Of ben je zelfs al eens in buitenspeeltuin De Batavier geweest? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring!

Kijk voor meer kidsproof uitstapjes ook eens op mijn blog eengoedverhaal.nu. Voor Opwegmetmama.nl deelde ik al eens eerder onze ervaring met de grootste speeltuin van Europa.

Liefs, Mirjam

Foto’s © Mirjam van Eengoedverhaal.nu