Camping La Yole: Dé plek voor de ultieme strandvakantie!

Zon, zee, strand én een geweldig zwemparadijs: Voor ons zijn dat echt onmisbare ingrediënten voor een heerlijk ontspannen familievakantie. Als jij dat ook zoekt in een vakantie, overweeg dan zeker eens om op Camping la Yole te verblijven. Deze camping in de Vendeestreek is voor gezinnen met jonge kinderen echt een aanrader.

Camping La Yole

Camping La Yole was de tweede camping die we in de zomer van 2018 aandeden. Voor ons was het namelijk wat te ver om in 1 keer te rijden, zoals je hier kunt lezen. Misschien dat je je (terecht) afvraagt waarom we per se dat hele eind wilden rijden? Eigenlijk omdat ik een week zonzekerheid wilde hebben. In de omgeving van Camping La Yole is het vaak prachtig weer dankzij een microklimaat. Daarnaast viel deze viersterrencamping op door het gave zwemparadijs, de super grote speeltuin, moderne stacaravans en de ligging vlak aan zee.

De camping is goed opgezet, er zijn voldoende schaduwplekken, en de regels worden goed gehandhaafd. Onze stacaravan stond bijvoorbeeld vlak bij het zwembad en de bar, maar we hebben daar zeker geen overlast van gehad. Het personeel is erg vriendelijk en staat altijd voor je klaar. Bij het kleine campingsupermarktje kan je ’s morgens terecht voor verse broodjes. Waar je overigens wel de hoofdprijs voor betaalt, maar dat mag de pret niet drukken ;).

Het zwemparadijs

Je zou denken dat een camping dat zo dicht bij het strand ligt niet vol in zet op een outdoor zwemparadijs. Er is immers watervertier genoeg in de directe omgeving. Gelukkig heeft camping La Yole dat wél gedaan. De camping biedt haar gasten 800 m2 aan waterplezier. Niet alleen de kids komen hier aan hun trekken met een jungle-thema peuter/kleuterbad, een stroomversnelling en een gave glijbaan.

Ook aan de papa’s en mama’s is gedacht; zij kunnen heerlijk ontspannen in de (gratis) spa met jacuzzi. Het zwembad is ruim en overzichtelijk opgezet. Ook zijn er steeds badmeesters aanwezig die alles in de gaten houden. Erg fijn als je met een ondernemende dreumes en kleuter wil gaan zwemmen!

In de directe omgeving van Saint Jean de Monts

De camping ligt aan de rand van het toeristische stadje Saint Jean de Monts. De bosrijke omgeving schermt de camping af van de drukke vakantiebadplaats. Het strand dat op 2 kilometer van de camping ligt is daardoor ook een stuk rustiger dan de stranden dichtbij het centrum. Er was dus meer dan genoeg ruimte om grote zandkastelen te bouwen. Je moet het dan alleen niet erg vinden dat je het zonder strandtent moet doen.

Er zijn ook veel wandelroutes die je door de mooie bossen en prachtige duinen leiden. Er zijn speciale familieroutes uitgezet die door de kortere afstanden heel geschikt zijn om met kleine kinderen (hetzij in de Tula) te lopen. Hoewel wij zelf niet zo van het supertoeristische vertier zijn, was het erg leuk om in de avond over de boulevard en vispier van Saint Jean de Monts te struinen.

Een voordeel van een een toeristische badplaats is daarnaast dat alle supermarkten in de omgeving zeven dagen per week tot laat in de avond open zijn.

Kasteel en aquarium in Noirmoutier-en-l’Île

Vlakbij Saint Jean de Monts ligt het eiland Ilê de Noirmoutier. In het bijna gelijknamige stadje Noirmoutier-en-l’Île is veel te doen en te ontdekken. In de ochtend is er een leuke markt waar je ook voor lokale producten terecht kunt. Daarnaast is een bezoekje aan het Sealand Aquarium zeker de moeite waard! Voor de kids was het erg leuk om de grote schildpadden en kleurige vissen van zo dichtbij te kunnen zien.

Iets verder het stadje in kan je een goed onderhouden kasteel uit de 12e eeuw bezoeken. Hoewel dit kasteel vooral aan te raden is voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd (het is echt een museum waar het in sommige zalen wat stiller moet zijn), konden onze peuter en kleuter zich hier ook goed vermaken. Vooral het spectaculaire uitzicht vanaf de hoogste toren vonden ze geweldig. De rit van en naar Ilê de Noirmoutier is trouwens al een beleving op zich, aangezien je het eiland kunt bereiken door over een metershoge brug te rijden.

Met Normandië bijna om de hoek

In de directe omgeving van St. Jean-de-Monts is meer dan genoeg te doen en te ontdekken. Zeker wanneer je hier een week verblijft. Zo bieden steden als Les Sables d’Olonnes en Saint-Gilles-Croix-de-Vie voor een ieder wat wils. Ook is het leuk om eens één van de nog functionerende zoutpannen in de directe omgeving te bezoeken. Maar wanneer je wat langer op deze camping staat is het wellicht het overwegen waard om een bezoekje te brengen aan het beroemde klooster en kasteel van Mont Saint-Michel.

Het eindoordeel: een welverdiende 8.5!

Het is overduidelijk waarom Camping La Yole zich een viersterrencamping mag noemen. De centrale, maar toch rustige ligging vlakbij bossen, duinen en het strand, het zwembad, de goed onderhouden faciliteiten en de moderne stacaravans maken dat je echt kan genieten van een heerlijke vakantie! Het is dat we de vakantie voor komende zomer al geboekt hebben, maar anders zou ik zeker weer terug zijn gegaan!

Ben je op zoek naar een doorreiscamping richting deze camping? Lees dan ook het artikel: ‘Camping Yelloh! En Champagne: de ideale doorreiscamping in een prachtig gebied‘.

Foto’s © Jolien