Camping Stad en Land in de Betuwe

De Betuwe (Gelderland) heeft sinds vorig jaar een pareltje van een camping erbij: Charmecamping Stad en Land! Deze familiecamping telt 30 staanplaatsen en er zijn ook opties voor glamping. Grote pluspunten aan deze camping: een knus dorpsplein, mooi sanitair, een winkeltje met hebbedingetjes én aanschuifdiners. En heel belangrijk: er zijn veel speelmogelijkheden voor de kinderen! In dit artikel nemen we je mee naar deze camping.

Camping Stad en Land in de Betuwe

Charmecamping Stad en Land is een campingseizoen oud. In 2023 zijn Judith en Michiel hier gestart met hun camping. Ze hebben hard gewerkt om er een mooie plek van te maken. Bij de zwemvijver is een strand aangelegd, een dorpsplein is gecreëerd, het winkeltje ‘Stadse Fratsen‘ is geopend en er is nieuw sanitair geplaatst. Gezellig is dat er op de camping verschillende kippen rond scharrelen.

Ook organiseren ze regelmatig leuke activiteiten. Zo zijn er speciale baby- & peuterweken. En om het ouders makkelijker te maken, worden er ook op het gezellige dorsplein aanschuifdiners georganiseerd. Toen wij er waren, was het een gezellige pizza-avond. Wat heel fijn is, is dat er een speciale verschoonruimte voor baby’s en peuters is, met een commode. Ook is er een badje te leen. Zo kun je op een prettige manier je kind verzorgen.

Als je geen eigen kampeermiddel hebt, kun je op deze camping ook voor glamping gaan. Zo is er een huisje, een ingerichte tent en een pipo-wagen te huur.

Minder weer? Dan is er ook de huiskamer. In de huiskamer kun je lekker zitten als het regent. Ook binnen zijn speelhoekjes gecreëerd. Je kunt hier spelletjes en boeken lenen. In de huiskamer kun je ook terecht voor een (koud) drankje of een ijsje.

In ‘Stadse Fratsen’ kun je terecht voor allerlei hebbedingetjes – cadeautjes, decoratie en speelgoed. Wij vonden er een knutseldoos van Flinsters. Deze zeer complete doos nodigt je kind uit om te knutselen met natuurlijke materialen.

Activiteiten voor kinderen op de camping

Voor kinderen is er veel te doen op deze camping! Zo zijn er op de camping verschillende speelhoeken gecreëerd. Voor oudere kinderen is er een speciale hoek, waar een pingpongtafel, een trampoline en leuke schommels staan.

Voor kleine kinderen is een leuk speelhuisje op het dorpsplein gemaakt. Terwijl jij een drankje drinkt, kan je kleine lekker spelen.

Grote hit op deze camping is vooral de zwemvijver. In de zwemvijver is zelfs een eilandje, en dat eilandje kun je bereiken door over stenen te lopen. Ook is op het strandje een modderkeuken en speelhuisje gemaakt. Hier kunnen kinderen eindeloos spelen.

Wat ook erg leuk is voor de kinderen – regelmatig worden er marshmallows geroosterd boven het kampvuur. Zo leert je kind snel andere kinderen kennen! Toen wij op de camping sliepen, werd er ook kinderyoga georganiseerd op zondagochtend. Alle kinderen werden opgetrommeld door een vrolijke optocht! Dat voelt heel gastvrij.

Activiteiten in de buurt

Op deze camping amuseren de kinderen zich eigenlijk vanzelf! Maar wil je toch van de camping af? Dan zijn er zeker leuke uitjes in de omgeving:

Accomodaties in de omgeving

De Betuwe is een prachtig plek om vakantie te vieren. Geen kampeerder? Een aanrader is ook het Fruitpark Hotel in Ochten. Bij dit hotel is een kleine kinderboerderij en midgetgolfbaan gevestigd. Ook heeft het hotel een klein, maar fijn zwembad.

Praktische gegevens

Tot slot

Wij hebben een heerlijk weekend – in eigen tent – gehad bij Camping Stad en Land. De staanplekken zijn ruim en groen. De slogan van de camping is ‘een plek vol buitenkansen’. En na ons bezoek aan deze camping, begrijp ik deze slogan helemaal! Kinderen kunnen hier heerlijk spelen, ravotten en lekker vies worden, terwijl ouders genieten. Mijn kinderen speelden bijvoorbeeld bij het strandje, en ik kon vanuit een hangmat toekijken. Ook de aandacht voor details op deze camping is top en zorgt voor een gezellige sfeer. Toen ik ’s avonds naar het aanschuifdiner liep en alle lampjes zag, waande ik me op een Frans plein. Deze camping is zeker een aanrader voor iedereen die een kleinschalige camping mét aandacht zoekt.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Charlotte