Leuke campings & vakantieparken voor kinderen in Friesland

Molecaten Park ’t Hout (Bakkeveen)

In het noorden van Nederland vind je Molecaten Park ’t Hout. Wederom een vakantiepark met een geweldig zwembad voor kinderen, een indoor speeltuin (Flippies Pretpaleis), een overdekte zandbak met speelattributen, verschillende speeltuinen buiten, een kinderboerderij en een leuk animatieprogramma voor kinderen van 4 t/m 10 jaar of de hele familie.

In de omgeving is ook hier weer van alles te beleven, van verschillende dierentuinen, musea en attractieparken, tot avontuurlijke activiteiten als een blotevoetenpad, wandelen, wadlopen en zeilen.

In principe is deze camping geschikt voor alle leeftijden, maar het animatie richt zich dus vooral op kinderen van 4 t/m 10 jaar. Ik verwacht dat ook dat het het leukst is om hier met kinderen vanaf 4 jaar naar toe te gaan.

Huuraccommodaties: ja
Staanplaatsen: ja

Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Vakantiepark Landal Esonstad (Anjum)

Vakantiepark Landal Esonstad is om te zien al een klein stadje op zich. Het ziet er echt super gezellig uit. De huuraccommodaties zijn ook heel divers en bieden ruimte voor 4 t/m 12 personen. Hiervan zijn er 4 speciaal voor kinderen, erg leuk! Tevens kun je hier ook kamperen op de camping.

Voor kinderen van 0 t/m 12 jaar is er een leuke binnenspeeltuin en natuurlijk een aantal buitenspeeltuinen. Zwemmen kun je in het overdekte zwembad met peuterbad maar neem in de warmere periode ook gerust een duik in het Lauwersmeer.

Huuraccommodaties: ja
Staanplaatsen: ja

Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Vakantiepark Landal Schuttersbos (Midsland, Terschelling)

Nog een vakantiepark van Landal welke al enige tijd op mijn bucketlist staat, is het vakantiepark Landal Schuttersbos op Terschelling. Het is een vrij klein en knus vakantiepark met maar 40 vakantiehuisjes midden in de natuur.

Het vakantiepark heeft geen eigen zwembad, maar daarvoor zou je naar Zwembad de Dôbe kunnen gaan. Wel vind je hier een leuke speeltuin met vakantieboot waarbij kinderen brandweerstang naar beneden kunnen roetsjen. Ook zijn er verschillende leuke uitstapjes te doen in de omgeving waaronder uiteraard het strand, maar ook het Natuurmuseum en Zeeaquarium.

Op Landal Schuttersbos kun je twee type accommodaties huren: een voor 2 t/m 4 personen of een van 4 t/m 6 personen. Naar mijn mening is dit een perfecte plek als je tot rust wil komen en van de omgeving wil genieten en niet per se in de drukte wil zitten.

Huuraccommodaties: ja
Staanplaatsen: nee

Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Foto’s © Landal Schuttersbos