Candy Castle, een bijzonder zoete binnenspeeltuin in Amsterdam

Candy Castle is een ruime binnenspeeltuin in Amsterdam met als thema snoep! Een snoepjesboom, lolly’s in de lucht, tafels in de vorm van snoepjes, regenbogen, een luchtballon en speelkastelen. Ook is de locatie van deze indoor speeltuin heel bijzonder. Kijk je mee?

De binnenspeeltuin Candy Castle in Amsterdam

De binnenspeeltuin Candy Castle stond al enige tijd op mijn lijstje om eens een bezoekje aan te brengen. Toevallig was ik met mijn jongste zoon in Amsterdam én ik had hem beloofd om een speeltuin te bezoeken. In eerste instantie wilde ik naar een buitenspeeltuin. Omdat het weer echter andere plannen had, leek het mij een uitstekend moment om deze indoor speeltuin maar eens op to-do list door te strepen.

Een binnenspeeltuin op een wel heel bijzondere locatie!

Bij aankomst moest ik even goed kijken waar we precies naartoe moesten. Candy Castle zit namelijk gevestigd in een gerestaureerde monumentale kerk in Amsterdam, voorheen de rooms-katholieke St. Josephkerk. Het is een behoorlijk grote ruimte waar ze bij deze binnenspeeltuin dan ook goed gebruik van hebben gemaakt.

Wat ik persoonlijk wel leuk vind is dat je dus elementen van de oude kerk nog steeds terug ziet. Een aantal ramen bestaan bijvoorbeeld uit glas-in-lood, wat ik zelf meestal wel mooi vind. Achterin de kerk zie je nog een mooie plafondschildering van een phoenix, een mythologische vuurvogel.

Een binnenspeeltuin met snoep als thema

Zodra we eenmaal Bij Candy Castle binnenstappen valt ons direct op dat het thema van de binnenspeeltuin snoep is. Al had ik dit natuurlijk wel enigszins verwacht, maar soms moet je dingen met je eigen ogen zien om een indruk te krijgen. Je kunt waarschijnlijk wel raden dat mijn kind dit geweldig vond!

Direct voor ons staat een heuse snoepjesboom, een echt eyecatcher. In de lucht hangen een luchtballon, gekleurde ballen en snoepjes. Zelfs op de muren zie je het thema terugkomen. En wat dacht je van tafeltjes met een patroon van snoepjes? Heel erg leuk gedaan!

Nadat ik voor ons betaald had, moesten we een vragenlijst invullen i.v.m. de corona-maatregelen en kregen we een tafeltje toegewezen en kon het spelen beginnen.

Heel veel speelmogelijkheden bij Candy Castle!

Het eerste speeltoestel wat je ziet zodra je binnenkomt bij Candy Castle is enorm groot én vooral erg hoog! Ik heb zelden zo’n hoog speeltoestel gezien. Genoeg uitdaging dus!

Het voorste gedeelte is prima toegankelijk voor kinderen die nog iets kleiner zijn. Voor het gedeelte daarachter dienen kinderen wel iets groter te zijn.

Je vindt in dit speeltoestellen een beetje de standaard dingen als een hoop klim- en klautermogelijkheden, ballenbakken, glijbanen, grote blokken om mee te stapelen en een roetsjbaan. Wanneer je met de trap naar boven gaat, dan kom je bij een viertal kleine trampolines uit.

Voor de allerkleinsten heb je rechts achterin een apart ruimte met daarin ook een speeltoestel. Deze ruimte is niet zo massaal en daardoor ook minder overweldigend voor de kleintjes.

Wanneer je met de trap naar beneden gaat, kom je bij nog meer speelgelegenheden. Je vindt hier verschillende soorten spelletjes die je bijvoorbeeld in speelhallen tegenkomt. Echter is hier natuurlijk gekozen voor spellen die geschikt zijn voor kinderen.

Voor de racemonsters heeft Candy Castle een stoere kartbaan! Ook deze vind je in de ruimte beneden, naast de toiletten. Voor het ‘aanzetten’ van de kart heb je een muntstuk nodig.

Vier je kinderfeestje in thema bij Candy Castle!

Al vanaf € 13,- per kind kun je bij Candy Castle een kinderfeestje vieren. Wanneer je met meer dan 10 kinderen komt, kun je gebruik maken van een verjaardagskamer in thema. De thema’s waar je dan uit kunt kiezen zijn: superhelden, unicorn en disco.

Standaard zit er bij een Candy Castle kinderfeestje: cadeautje voor de jarige, 2x limonade per kind, patat met mayonaise en een snack en de entreeprijs. Je kunt het pakket uitbreiden met een ijsje, zakje snoep en kinderverrassing.

High Tea Arrangement

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een High Tea arrangement wanneer je met minimaal 10 kinderen (maximaal 30) komt. De high tea duurt ongeveer 90 minuten en is geschikt voor zowel meisjes als jongens.

Tijdens de High Tea worden kinderen natuurlijk lekker verwend met allerlei lekkernijen als cakejes, fruitspiesjes, mini croissantjes en nog veel meer! Ook kunnen zij mini cakejes versieren.

De prijs van het High Tea arrangement ligt wel iets hoger dan de andere kinderfeestjes (namelijk € 20,- per kind), maar je krijgt er dan wel een super leuke ervaring voor terug!

Ik heb even in de ruimte gespiekt en deze was enorm leuk! Het had iets koninklijks. Helaas lukte het niet om hem heel goed op de foto te krijgen. Je moet de gekleurde stoelen en tafelpoten dan maar even wegdenken. 😉

Klik hier voor meer informatie over de kinderfeestjes.

Praktische informatie

Openingstijden

Candy Castle is van maandag t/m zondag geopend van 09.00 t/m 18.00 uur. Tijdens feestdagen en schoolvakanties kunnen andere tijden worden gehanteerd. Zij raden dan ook aan om hun social media kanalen rondom die periodes in de gaten te houden.

De volgende entreeprijzen worden gehanteerd:

  • Baby’s tot 6 maanden die nog niet kunnen kruipen: gratis
  • Kruipers vanaf 6 maanden tot 1 jaar: € 2,50
  • Kinderen van 1 t/m 12 jaar: € 8,50

Op maandagen en dinsdagen buiten schoolvakanties om, geldt voor kinderen van 0 t/m 4 jaar een peutertarief wanneer je tot 12.00 uur komt spelen. Het tarief wat hiervoor geldt is € 5,50 per kind.

Adresgegevens

Het adres voor je navigatiesysteem is:

Erik de Roodestraat 14-16
1056 AM Amsterdam

Je kunt in de directe omgeving parkeren. Het nadeel is wel dat het helaas betaald parkeren is.

Eet- en drinkmogelijkheden

Het is bij Candy Castle niet toegestaan om eigen consumpties mee te nemen, uitgezonderd babyvoeding en aangepast voedsel voor voedselallergieën. Op de menukaart vind je versnaperingen zoals frites, snacks, poffertjes en tosti’s. Op de balie zelf kun je nog volop snoeperijen vinden.

Lees ook ons artikel De leukste uitjes en activiteiten met kinderen in Noord-Holland voor nog meer leuke uitjes in de omgeving van Amsterdam.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela