Menu
Nederland / Theater en films / Uitjes & Activiteiten

Filmreview: Casper en Emma op jacht naar de schat

Casper en Emma, twee bekende vriendjes voor veel jonge kinderen, hebben weer een nieuwe film: Casper en Emma op jacht naar de schat. Volgende week komt hij in de bioscoop, en wij hebben hem alvast mogen bekijken. Ik kan je alvast meegeven dat hij de moeite waard is om te bezoeken! Ik zal je in dit artikel vertellen wat wij van de film vonden en ik zal proberen om niet alles te gaan verklappen!

Casper en Emma

Op Netflix is de serie Casper en Emma al even te vinden, het is een serie die zich afspeelt in Noorwegen en de originele naam is Karsten og Petra. Casper en Emma zijn beste vriendjes en ook hun knuffels Mevrouw Konijn en Welpje zijn elkaars beste vriendjes en gaan altijd mee op avontuur. Doordat ook de knuffels kunnen praten, is dit een leuke serie voor de kleintjes. Mijn dochters kijken Casper en Emma al van jongs af aan waardoor hun bekende slaapliedje uit de serie hier nu ook een vast ritueel voor het slapen gaan is.

De film: Casper en Emma op jacht naar de schat

Het is zomer, het verhaal begint dan ook met dat Casper met Emma mee mag op vakantie naar het vakantiehuis van de opa van Emma. Wanneer ze daar aankomen, vinden ze op het strand al snel een kistje welke vroeger (zo’n 65 jaar geleden) van de opa van Emma geweest blijkt te zijn. Hij had daar vroeger een vakantievriend waar hij samen mee afgesproken had het jaar daarna weer op die plek af te spreken. Ze hebben samen hun herinneringen in een kistje gestopt en deze begraven in het zand. Helaas is deze vriend er de jaren erna nooit meer geweest. In het kistje zat ook een briefje met een soort rebus welke opa niet kent, dat moet zijn vakantievriend er toen in gestopt hebben. Hier begint een grote jacht op een schat. De vriendjes speuren de hele omgeving af naar aanwijzingen en natuurlijk gaan Mevrouw Konijn en Welpje gezellig mee tijdens de zoektocht. Meer zal ik hierover niet verklappen!

Nog een verhaallijn in de film is zus Siri die in de pubertijd zit. Casper en Emma snappen hier helemaal niks van. Ze zeilt met haar ouders mee en vindt het helemaal niks, zit alleen maar op haar telefoon, heeft een grote mond en krijgt vlinders in de buik. Heel herkenbaar voor de ouders met pubers in huis!

Wat vonden wij van de film?

Samen met mijn dochters van 6 en 4 jaar heb ik de film gekeken. Mijn dochters kijken regelmatig naar de serie van Casper en Emma en vonden het dan ook helemaal leuk om de film te mogen bekijken. Ze zaten er helemaal in en hadden de film het liefst meteen daarna nogmaals bekeken. Oftewel, de film was hier thuis een hit, en het is zeker een aanrader om deze film te bezoeken in de bioscoop! Het is ook nog eens een film met een mooie boodschap aan het einde.

Vanaf 29 mei in de Bioscoop te zien! Gaan jullie er ook heen?

Kijkwijzer: Alle leeftijden
Speelduur: 74 minuten
Stemmen: Tijs Pacanda, Lola Sterre van den Broek, Lux Parser, Lotte Heijs, Panthero Toney
Regisseur: Aurora Gossé , Arne Lindtner Naess

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.