Er valt van alles te beleven voor kinderen bij Castellum Hoge Woerd

Last updated:

Een kindvriendelijk restaurant met speelhoek, een theater waar leuke kindervoorstellingen worden gegeven, een natuurspeeltuin, dieren bekijken, je eigen boeket plukken in de pluktuin en je boodschappen halen bij een grote plattelandswinkel. Deze activiteiten kun je allemaal met kinderen ondernemen bij Castellum Hoge Woerd in Utrecht. Ofwel, je kunt hier gerust een dag(deel) zoet zijn!

Met kinderen naar Castellum Hoge Woerd

Bij Castellum Hoge Woerd in De Meern valt van alles te beleven, waaronder ook veel voor kinderen. Zo kun je hier terecht voor een leuke voorstelling of een hapje en een drankje, maar ook om te spelen in de natuurspeeltuin, te kijken naar en het verzorgen van dieren, je eigen bloemen plukken en naar de grote plattelandswinkel.

Wanneer wij hier naartoe gaan, combineren wij vaak meerdere activiteiten met elkaar. Zoals bijvoorbeeld een bezoek aan het restaurant, de dieren en de natuurspeeltuin. Of een bezoek aan de plattelandswinkel en de speeltuin.

Het adres van Castellum Hoge Woerd voor je navigatiesysteem is:

Hoge Woerdplein 1
3454 PB De Meern (Utrecht
)

Je kunt hier gratis parkeren.

Hieronder probeer ik je een indruk te geven van de activiteiten die je er kunt doen.

Kindvriendelijk restaurant CastellumCafé met speelhoek

Het CastellumCafé is een fijn restaurant waar je met je kinderen kunt neerstrijken. Je kunt hier al vanaf 10 uur ’s morgens terecht wat het dus een uitstekende locatie maakt voor bijvoorbeeld een afspraakje met andere ouders.

Het restaurant is lekker ruim opgezet met zowel tafeltjes en stoelen, als banken voor een huiselijk gevoel. In de hoek bij de banken is ook een leuke speelhoek voor kinderen. Er ligt hier zowel gewoon speelgoed waar zij mee kunnen spelen als tekenspullen.

Bij de bar is een vitrine met TE lekkere gebakjes. Verder is het mogelijk om hier te lunchen en te dineren. Voor kinderen hebben zij een eigen menu waardoor er vast en zeker wel iets tussen zit wat je kind lust.

Klik hier voor de website van het CastellumCafé.

Terug naar de Romeinse tijd in het Archeologiemuseum Hoge Woerd

Let op! Momenteel is het museum i.v.m de corona-maatregelen gesloten.

In Castellum Hoge Woerd kun je ook een Archeologiemuseum Hoge Woerd vinden. Het schijnt dat er vroeger op deze plek een heus Romeins fort heeft gestaan welke zij hebben geprobeerd na te bouwen. Eén van de hoogtepunten is het schip welke je op onderstaande foto kunt zien. Verder kun je in het museum vondsten en verhalen vinden van tot wel 3000 jaar terug, welke op deze plek zijn gevonden.

Een bezoek aan dit museum is gratis en zeker interessant om te bezoeken met kinderen die hier interesse in hebben.

In schoolvakanties worden er regelmatig leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd die zeker de moeite waard zijn om even te bekijken.

Het is ook mogelijk om hier een kinderfeestje te geven. Je hier hierbij kiezen uit een tweetal kinderfeestjes:

  • Zoeken, zoeken, zoeken naar de Romeinse munt! Geschikt voor kinderen van 5 tot 6 jaar.
  • Activeer de Tijdportaal en help Aelius! Geschikt voor kinderen van 7 tot 9 jaar.

Het museum is op vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00 t/m 17.00 uur.

Klik hier voor de website van het Archeologiemuseum Hoge Woerd.

podium-museum-hoge-woerd-utrecht-de-meern

Leuke kindervoorstellingen in Podium Hoge Woerd

De allereerste keer dat ik bij Castellum Hoge Woerd was, kwamen we voor een leuke kindervoorstelling welke werd gegeven in Podium Hoge Woerd. Wij kwamen bijvoorbeeld voor de theatervoorstelling van Dikkie Dik.

Verder worden hier ook cabaretvoorstellingen, familie- en kindervoorstellingen, muziek, dans, kleinkunst en andere theatervoorstellingen.

Terwijl ik dit schrijf, zie ik ook dat er bijvoorbeeld een 4 daagse musicalworkshop voor kinderen wordt gegeven.

Klik hier voor de website van Podium Hoge Woerd.

Spelen in de natuurspeeltuin

In het buiten gedeelte van Castellum Hoge Woerd vind je een leuke natuurspeeltuin. Het is geen enorm grote speeltuin, maar zeker voor jongere kinderen erg leuk om even langs te gaan. De speeltuin zal nog verder worden uitgebreid. Het nieuwe gedeelte is toegankelijk vanaf het voorjaar 2021.

Je kunt van dinsdag t/m zondag 10.00 en 17.00 uur komen spelen in deze natuurspeeltuin.

Let op! I.v.m. de huidige corona-maatregelen dien je (zolang het binnen gedeelte dicht is) de speeltuin te benaderen vanaf de ingang bij parkeerplaats bij landwinkel Goes of de ingang langs de Vicuslaan.

Diertjes bekijken en verzorgen

Bij de stadsboerderij kun je dieren bewonderen in de stallen en de weiden. Je vindt borden met interessante weetjes over de dieren. En soms is het zelfs mogelijk om te helpen met kleine klusjes zoals het voeren van de dieren. Vraag dit gerust aan één van de medewerkers.

Pluk je eigen boeket in de pluktuin

In het voorjaar gaat de pluktuin van Steede Hoge Woerd weer open. Voor een klein bedrag is het mogelijk om hier een boeketje voor jezelf of voor een ander te plukken. Naar mijn ervaring is dit iets wat kinderen prachtig vinden om te doen!

Boodschappen doen bij Plattelandswinkel Goes

Plattelandswinkel Goes vind ik persoonlijk een hele fijne winkel om o.a. onze fruit en groente te halen. Naar onze ervaring is hun aanbod vrij ruim en van zeer goede kwaliteit. Veel fruit en groente komt van hun eigen land af of uit hun kassen.

Naast groente en fruit kun je hier voor terecht voor zuivel, brood, vlees, bloemen en andere leuke streekproducten. Wij zijn in ieder geval fan!

Wat we ook erg leuk vinden is dat er direct tegenover de ingang van Plattelandswinkel Goes een klein stukje speeltuin is aangelegd. Wanneer ik hier naartoe ga neem ik meestal onze jongste zoon mee welke hier na onze boodschap nog even lekker mag spelen.

Je vindt Plattelandswinkel Goes tegenover de Groenedijk 8, 3454 PA De Meern.

De winkel is geopend op:

  • Donderdag van 9.00 tot 17.00 uur
  • Vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur
  • Zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur

Klik hier voor de website van Plattelandswinkel Goes.

Lees voor meer leuke uitjes en activiteiten in de provincie Utrecht ook ons artikel: ‘De leukste uitjes en activiteiten met kinderen in de provincie Utrecht

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela